Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından "kontrollü normalleşme" adı verilen döneme ilişkin alınan kararları 1 Mart’ta açıkladı. Buna göre 81 il risk durumuna göre 4 kategoriye ayrıldı.
Bu değerlendirmeye göre de 81 vilayetimiz, düşük riskli-mavi, orta riskli-sarı, yüksek riskli-turuncu ve çok yüksek riskli-kırmızı olarak renklere ayrıldı.
Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek. Ayrıca, her iki haftada bir de normalleşme uygulaması güncellenecek.
Valilikler başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurulları, bu güncellemeye göre uygulamayı gözden geçirecek ve yeni düzenlemelere gidecek.
Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ildeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.
Yani her il kaderini kendi belirleyecek.
Vatandaşlar salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse, normalleşmeye o kadar hızlı geçilebilmesini sağlayacak. Başka bir deyişle normalleşme sürecinde kısıtlamalardan muaf olup olmamak vakaların artışına bağlı olduğu için herkesin kurallara uyması olmazsa olmazımız…
Bu değerlendirmelere göre Bartın Valiliği tarafından alınan kararları sizlere tek tek anlatıp sıkmak yerine gelinen süreçte ilgili düşüncelerimi paylaşacağım.
Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla ilgili birçok konuda tedbir kurallarını esnetti.
Bartın’ın son verilere göre orta düzeyli risk grubunda yer alması nedeniyle böyle bir karar alındı.
Bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.
Vatandaşlarımız günlük hayatlarının her anında 'temizlik, maske ve mesafe' kurallarına uymaları çok önemli. Çünkü tüm sorumluluk vatandaşlara verilmiş durumda…
Ancak işler çığırından çıkmak üzere…
Çarşı pazara bakın, caddelere bakın, kafelere bakın…
Normalleşme sürecini sanırım yanlış anladık.
Normalleşme 'sosyalleşme'ye dönüştü.
Eğer böyle giderse büyük sıkıntılar bizi bekliyor.
1 Mart’ta başlayan normalleşme süreci, ilimizde sosyalleşme olarak algılandı.
Önlem almazsak vaka sayısında patlama yaşanacak.
Kentteki pozitif vaka sayısında ortaya çıkan tablonun böyle giderse olumsuz yönde değişeceğini düşünüyorum.
Vatandaşlar tüm uyarılara rağmen şehrin sokak ve çarşılarında maske ile sosyal mesafe kuralına dikkat etmeden yoğunluk oluşturuyor.
Yol yakınken üzerimize düşeni yapalım. Eğer ilin yeniden kapanmamasını istiyorsak yapılacak olanlar belli…
Hepimiz üzerimize düşeni yapalım.
Hepimiz için sağlığımız için tedbir kurallarına uyalım.
Maske, mesafe ve hijyen hepimizi korur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.