İl genelinde ilkokul ve ortaokullarda öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri taşıma ücretlerini alamıyor.
350 şoför, bağlı bulundukları müteahhit firmadan 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Kemer Meydanı’nda toplanarak, basın açıklaması gerçekleştirmişti. Şoförlerin bu isyanı yerel basında yer alınca sorumlu firma, Kasım 2016, Aralık 2016 ve Ocak 2017 taşıma ücretlerinin verilmemesine rağmen sadece Kasım 2016’nın ücretini şoförlerin hesabına yatırmıştı.
Şu anda şoförlerin Mart, Nisan ve Mayıs ayı olmak üzere 2017 yılından 3 aylık alacakları duruyor.
Peki bu insanlar nasıl geçiniyor?
Bu insanların çoluk çocukları yok mu? Bir ailesi yok mu?
Firma veya firmalar neden korunuyor?
İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya gerekli merciler neden bu soruna el atmıyor?
Bu sorun eğitim öğretim yılının başından beri yaşanıyor. Sürekli şoför esnafının 2-3 aylık alacağı oluyor. Hal böyle olunca veliler de duruma tepki gösteriyor.
Öğrenci velileri, Bartın genelinde taşımalı sistemin yetersiz olduğunu ve araçların gerekli şartları sağlamadığını iddia ederek Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösteriyor.
Şoförlerin ücret alamamasının öğrencileri de olumsuz etkilediğini belirten veliler, sorunun çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yaptırım beklediklerini iade etmişlerdi.
Bu çağrıya karşılık İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yaptı? Galiba yazılıp çizilenleri görmezden geldiler.
Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ait olan taşımacılık ücretlerini alamayan şoförler büyük sıkıntı içerisinde. Şoförlerin ücret alamaması öğrencileri de olumsu etkiliyor. Bazı ilçe ve beldelerde öğrencilerin ayakta yolculuk yaptığı, kapı otomatiklerinin çalışmadığı, araçların öğrenci taşımacılığına yetersiz olduğu gibi şikâyetler sürekli dile getiriliyor.
Herkesin gördüğü bu durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü göremiyor mu?
Tabii konuyu ilgili kuruma ben de ilettim. ‘Biz ihaleyi yaptık. Tüm sorumluluk firmada’ cevabını aldım.
İhaleyi yaptık. Bizde sorumluluk yok diyemezsiniz.
İhaleyi yapmakla iş bitmiyor.
Bunun denetimi de yapılmalı. Firma parayı devletten alıyor. Fakat bir türlü şoförlere vermiyor. Geç veriyor.
Şoför esnafının maddi sıkıntı yaşaması çocukların okullara rahatlıkla ve güvende gitmesini de engelliyor.
Şoför esnafını karşınıza alıp bir konuşun. Bu işin vebali de var.
Yakıtlarını bile zar zor tedarik ediyorlar. Şoför esnafına birileri sahip çıkmalı.
3 ay boyunca hiç ücret almadan bu insanlar nasıl ev geçindirsinler? Herkesin çoluk çocuğu var. Allah aşkına çıkıp biri buna cevap versin.
Allah korusun olumsuz bir şey olduğunda mı bazı şeylere el atılacak.
Bu köşeden bir kez daha dile getiriyorum. Şoför esnafı zor durumda…
Bu köşeden bir kez daha yetkililere sesleniyorum
Artık şoför esnafının sesine kulak verin. Şoför esnafının bu sıkıntısının giderilmesi için bir şeyler yapın.
***
Bartınspor Olağan Genel Kuruluyla yeniden göreve gelen mevcut Başkan Mehmet Bulut ve yönetimi transfer çalışmalarını sürdürüyor.
15 futbolcu transfer edildi. Futbolcuların kariyerlerine baktığımızda önemli isimler transfer edilmiş gibi görünüyor.
Hatta bu yıl şöyle bir uygulamaya da gidildi. Futbolcuların oynadıkları süre, gördükleri kartlar, attığı goller ve sakatlık durumları da dikkate alınarak, değerlendirmeler yapılıyor.
Bu da çok önemli. Tabii futbolcunun ahlaklı olanı da önemli. Bizi yarı yolda bırakmayacak isimlerle devam edilmeli. Bartınspor yönetimi, bu konuda da üzerine düşeni yapıyor. Çünkü futbolcuların kulüpleriyle olan ilişkileri de araştırılıyor.
Yani yıllardır yapılmayan bazı uygulamalar bu yıl tek tek uygulanıyor.
Transfer çalışmaları devam ederken bir taraftan da kulübe gelir getirici projeler üretiliyor. Gelir getirici projelerin yanında takımla halk arasındaki kopukluğu sonlandıracak çalışmalar düşünülüyor.
Esnaf kumbarası, şehri havaya sokabilmek için caddelere bayrak uygulaması, şapka, balon ve atkı dağıtımı ile bilet fiyatlarında indirim gibi birçok projeler söz konusu.
Basın mensuplarına antrenmanları takip edebilme olanağı da sağlanacak. Bu hiç görülmemiş bir şey. Eskiden sadece belli kişiler çağrılır ve yine belli kişilerle takımla ilgili bilgiler paylaşılırdı. Ancak şimdi öyle değil. Şimdi tüm basın mensupları takımla ilgili istediği bilgiye ulaşma imkanına sahip.
Tribünlere bayan taraftarların gelmesi için de projeler düşünülüyor. Tribünlerde küfrü önlemek ve dostluk havasında maç izleyebilmek için gerekli adımlar atılacak. Hiç kimsenin birbirini rahatsız etmesine izin verilmeyecek.
Şehrin takımla bütünleşmesi için tüm çalışmalar yapılacak gibi görünüyor. Ancak inşallah bir sıkıntı yaşanmaz da dediklerini yaparlar.
Protokol tribününde oturan siyasetçiler, daire müdürleri, ilimizin yöneticileri artık taraftar arasında oturacak.
Kongreden buyana hep dillerde olan birlik ve beraberlik vurgusu uygulamada da oluyor. İnşallah bu birlikteliği bozmazlar. Bu dedikleri projeleri hayata geçirirler.
Eskiden basına değer vermeyen bir Bartınspor vardı. Basın ile Bartınspor’un arası kopuktu. Hiçbir bilgi basına zamanında ulaştırılamazdı. Basını dikkate alan olmazdı.
Ancak şimdi Bartınspor yönetimi bu işin basınla olacağının farkına vardı. Halkla Bartınspor arasında köprünün basın olacağını nihayet anladılar. Bu gelişmeler sevindirici. Bu ortamı oluşturanlara teşekkür etmek gerekiyor.
Bartın halkı başarıyı destekler. Başarı şart. Kolay işler değil. Bunun farkındayız. Fakat başarılmayacak şeyler de değil. Hep birlikte bu sezon özleme son verelim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.