• BIST 10273.47
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Hafriyat döküm sahasına döküm bedeli 10 TL

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları ikinci oturumla devam etti. Dün gerçekleştirilen toplantıda 4 madde görüşüldü.
Hafriyat döküm sahasına döküm bedeli 10 TL

İlk bir hafta ücretsiz

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarının ikinci oturumu Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Salonu’nun tadilatta olması nedeniyle İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 4 madde görüşüldü. Yoklama ve bir önceki toplantıda alınan karar özetlerinin okunmasının ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemin 7. maddesinde yer alan Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait hafriyat döküm sahasına döküm bedelinin belirlenmesi ile ilgili komisyon raporu okutuldu. Kozcağız yolu üzerinde bulunan 90 dönümlük alanla ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor oy çokluğuyla kabul edilerek, hafriyat döküm sahasına döküm bedeli tonaja bakmaksızın kamyon başı 10 TL olarak belirlendi.

Kamyon başı 10 TL alınması kararlaştırıldı

Maddenin kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Özellikle turizm yollarına gelişigüzel dökülen molozlardan ilimiz oldukça rahatsızdı. Sayın Valimiz de geldiği ilk günden buyana konuyla ilgili rahatsızlığını dile getiriyordu. Bartın ilinin çöp sorunuyla ilgili belli bir aşamaya gelindi. Kaman Köyü’nde Katı Atık Bertaraf Tesisi inşa edilecek. Bununla ilgili belli aşamaya gelindi. Bartın’ı vahşi çöp depolarından kurtaracağız. İlimizin 2.sıkıntısı da hafriyatlardı. Şimdi Bartın merkez, ilçe ve beldelerde hafriyat döküm alanları belirlendi. Merkez ilçedeki döküm alanı Özel İdaremizin mülkiyetinde olan bir yer. Burası bizim kontrolümüzde olacak. Tabii bir bedeli olacak. Kamyon başı 10 TL alınması kararlaştırıldı. Özel idaremiz hafriyatları 10 TL karşılığında almış olacak. Bartın’da atılan önemli adımlardan bir tanesiydi. Ben başta Sayın Valimize ve idaremizin yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

İlk bir hafta ücretsiz hafriyat alınacak

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Dursun, Meclise hafriyat döküm sahasına döküm bedelinin yürürlüğe girdikten sonra ki ilk bir hafta ücretsiz hafriyat alınmasını önerdi. Toplantıyı yakından takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Dursun’un önerisinin çok doğru olduğunu belirterek, ilk bir hafta süreyle ücretsiz hafriyat alınabileceğini belirtti.

Tesisin ihalesi bakanlıkta yapılacak

Dursun’un konuşmasının akabinde söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Regaip Bayraktar, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili son gelişmeleri sordu. Bayraktarın sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Dursun, Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapım işi ihalesinin Bakanlıkta yapılacağını söyledi.

Okula 450 metre uzaklıkta olan alanda salon yapılacak

Gündemin 8.maddesinde yer alan Arıt Köyü 452 Parselde kapalı spor salonu yapabilmek için Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. Madde görüşüldüğü sırada kapalı spor salonun okulun bahçesine yapılıp yapılamayacağı değerlendirildi. Konunun görüşülmesi için oturuma ara verilmesi gündeme gelirken, okulun bahçesine yapıldığı taktirde salonun küçültülmesi gerektiği konuşuldu. Salonun ruhsat işlemlerin tamamlanması ve inşaat çalışmaların başlaması nedeniyle okula 450 metre uzaklıkta olan alanda çalışmaların devam etmesine karar verildi.

İlk karar alınan yerde salon inşaatı devam edecek

Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun; “469 parselde bizim asıl imar planımızda gözüken bir alanımız vardı. Sağında ve solunda yollarda sıkıntı olması nedeniyle bu imar planının düzenlenmesiyle ilgili geçtiğimiz aylarda konuyu Meclis gündemine taşımıştık. Burada spor alanı olarak görünen alanı biz kapalı spor alanı yapılmak üzere imar planında düzenlemiştik. Ödenek gelmesiyle birlikte de yatırım ve çalışma programına aldık. Hızlı bir ihale süreciyle belirlediğimiz alan için ihalesi gerçekleşti. Eğitim binasına yakın olsa daha iyi olur düşüncesiyle 452 parsel gündemimize getirilmişti. Okulun bahçesindeki daralma, okul temelinin etkilenme ihtimali göz önüne alındı. İmar ve Bayındırlık Komisyonumuz ilk karar alınan yerde salonun devam etmesi yönünde karar aldı. Tabii nihai kararı Meclisimiz verdi” dedi.  

Apdipaşa İmam Hatip Ortaokulu yatırım programında

Gündemin 9.maddesinde yer alan Abdipaşa İlkokulu – Ortaokulu Yapım İşinin Apdipaşa İmam Hatip Ortaokulu olarak revize edilmesi ile ilgili Plan Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporları okundu. Arsa tahsisinin gecikmesi ve deprek tetkiklerinin bitmemesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programında çıkarıldı. 2 yıl boyunca İl Özel İdaresi programında tutulan proje ile ilgili yer sıkıntısının çözülmesiyle birlikte yeniden bakanlık 2017 yılı yatırım programına dahil etti.

Projenin adını değiştirmemiz gerekiyor

Milli Eğitim Bakanlığı yer sıkıntısı nedeniyle yatırım programından projeyi çıkartmıştı. Abdipaşa Belediye Başkanımızın da çabalarıyla yer sıkıntısının halledilmesiyle birlikte biz bu projeyi Özel İdaremizin 2017 yılı programımızda da tuttuk. Projenin şu anda ödeneği hazır. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu istatistiki çalışmalar sonucunda orada temel eğitim okulu ihtiyacı yerine imam hatip ortaokulunun yapılabileceği ifade edildi. Bu Bakanlığı da izah edildi. Bakanlık da 2017 çalışma ve yatırım programına dahil etti. Bakanlık programında Apdipaşa İmam Hatip Ortaokulu olarak görünüyor. Şimdi biz de kendi programımızda yer alan bu projenin adını değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Teknepark kirası aylık 50 TL olarak belirlendi

Gündemin 10.maddesinde yer alan Mugada plajında amatör balıkçılar için yapılan Teknepark Kirasının Belirlenmesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek, karara bağlandı. Raporda yer alan Amatör balıkçılar için Teknepark kirası aylık 50 TL olarak belirlendi.

 Çöpü kuma gömmek yerine, çöp kovasına atalım

Sahillerde yaşanan çöp sorunuyla ilgili vatandaşlardan ricada bulunan Başkan Dursun; “Yapılan plan sayesinde birçok çalışma düzenli gerçekleştiriliyor. Amatör balıkçılar için korunaklı alanlar yaptık. Biz bu bölgede her şeyi düşünüyoruz. Turizme hizmet etmek kolay iş olmuyor. Halkımızdan beklentilerimiz var. Kumsallarımız çok geniş. Vatandaşlarımızdan kumsallara çöplerini bırakmamalarını rica ediyoruz. Çöplerini kuma bırakmak yerine çöp toplama alanlarına bıraksınlar. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Vatandaşlarımızın en güzel hizmeti alması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların akabinde İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları ikinci oturumu 3 Ağustos Perşembe günü saat 15.00’da toplanmak üzere sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkanlık Koltuğu Çocuklara Emanet24 Nisan 2024 Çarşamba 11:36
  • Çocuklar Şenliğin Tadını Çıkardı24 Nisan 2024 Çarşamba 11:18
  • Belediye Şehir Tiyatrosu Çocuklarla Buluştu24 Nisan 2024 Çarşamba 11:17
  • Genç Kızılay’a Genel Merkez’den Önemli Ziyaret24 Nisan 2024 Çarşamba 09:09
  • Haydi Çocuklar 23 Nisan Şenliğine!22 Nisan 2024 Pazartesi 12:02
  • Silajlık mısır ve Aronya fidanları dağıtıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • TSO TÜYAP Yapı Fuarına katıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:06
  • Balık Çocukların Bayramını Kutladı22 Nisan 2024 Pazartesi 08:53
  • Ajans Bartın’dan Bayram Mesajı09 Nisan 2024 Salı 22:41
  • Bakan Tunç’tan Bayram Mesajı09 Nisan 2024 Salı 22:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535