• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Okuma yazma seferberliğine katılan kursiyerlere şükran belgesi verildi

Bartın Halk Eğitim Merkezi(HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü(ASO) tarafından düzenlenen 2017-2018 yılsonu Halk Eğitim etkinlikleri çerçevesinde BARHEM Yılsonu Sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Okuma yazma seferberliğine katılan kursiyerlere şükran belgesi verildi

Bartın Halk Eğitim Merkezi(HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü(ASO) tarafından düzenlenen 2017-2018 yılsonu Halk Eğitim etkinlikleri çerçevesinde BARHEM Yılsonu Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını HEM ve ASO Müdürü Mehmet Asım Özdemir gerçekleştirdi. Özdemir, konuşmasında eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın destekleri ile başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Bartın’da gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Özdemir, 5 Mart 2018 tarihi itibariyle 68 kursta 349 kadın ve 44 erkek olmak üzere toplamda 393 kursiyerin kurslardan yararlandığını ifade etti.

17 bin 261 kişi faaliyetlerimizden yararlandı

1 Eylül 2017 tarihi itibariyle 836 adet kurs açıldığını belirten Özdemir; “Bu yılda yoğun bir eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirdik. Tüm alanlarda açılan kurs çeşitliliğimiz artarken var olan kurslarımızda ki kalite anlayışımızı da Kamu Hizmet Standartları ölçüsünde yükseltmeye gayret ettik. 1 Eylül 2017 tarihi itibariyle bugüne kadar kurumumuzda 836 adet kurs açıldı. Kurslarımızda 10 bin 227 kadın, 7 bin 34 erkek kursiyer ile toplamda 17 bin 261 kişi faaliyetlerimizden yararlandı. Bu katılım oranları 31 Ağustos 2018 tarihine kadar artarak devam edecektir” dedi.

Eğitimlerine devam etmeleri sağlanacak

Özdemir; “Kurumumuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan ve Değerli Eşleri Sayın Emine Erdoğan'ın destekleri ile başlatılan Okuma Yazma Seferberliği ile ilgili faaliyetlerine devam etmektedir. Bu doğrultuda sizlerin de destekleri ile 5 Mart 2018 tarihi itibariyle 68 kursumuzda 349 kadın ve 44 erkek toplamda 393 kursiyerimiz kurslarımızdan yararlanmaktadır. Okuma Yazma Seferberliğinin ilk aşaması 15 Mayıs itibari ile tamamlanacak olup devam etmek isteyen kursiyerlere de gerekli duyurular yapılıp eğitimlerine devam etmeleri sağlanmaktadır” diye konuştu. .

Yoğun bir eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirdik

Eğitim hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Özdemir; “Bu yılda kurumumuzda tüm kamu kurumlanınız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte yoğun bir eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerde devletimizin sağlamış olduğu eğitim imkânlarını çok değerli halkımıza kazandırmaya gayret gösterdik. Sizlerin nezdinde eğitim öğretim faaliyetlerine destek ve katkılarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunarız. "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" sloganıyla kurumumuz halkımıza eğitim hizmetlerine devam edecektir. Bu düşüncelerle 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı etkinliklerimize katılımlarınızdan dolayı hoş geldiniz der saygılarımı sunarım” dedi.

Herkesin eğitimine destek veriliyor

HEM ve ASO Müdürü Mehmet Asım Özdemir’in konuşmasının akabinde kürsüye gelen Vali Nusret Dirim ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi için birlikteyiz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz çok geniş bir yelpazeye eğitim imkânı sağlıyor. Bartın’da neredeyse dokunmadık kurslarıyla temas halinde olmayan bir aile olmadığı anlaşılıyor. Her yaş grubundan çocuklar da dahil herkesin eğitimine destek veriliyor. Halk Eğitim Merkezi bütün alanlarda kurs açabilme imkânına sahip olan bir kurumumuz. Bartın’da hem kendi kamuya ait alanlarda kurslar açılıyor hem de kurum ve kuruluşların uygun gördükleri kendilerine ait alanlarda da kursları açabilme imkânı var” diye konuştu.

Teşekkür ediyorum

Dirim; “Bartın’da kurslara yoğun bir ilginin olduğunu görüyorum. Özellikle Bartın’ın geleneksel el sanatlarının genç kuşaklara öğretilmesi ve o sanatların güncellenmesi alanında da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları var. Yani dedelerimizin, ninelerimizin dönemindeki modellerin bir kısmı tabii ki kayboluyor bir kısmı toplumla yeniden buluşturuluyor. Ancak yeni ürünlerle bu modelleri buluşturmak hediyelik eşya sektörüyle geleneksel el sanatlarını oluşturmak son derece önemli. Bu anlamda da Halk Eğitim Merkezimizin ciddi bir liderlik yaptığını görüyoruz. Ben müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum

Önemli bir hizmetin yerine getirildiğini belirten Dirim; “Buraya birçok ailenin, hanımefendinin hiç çekinmeden kurslarımıza gelmelerini de memnuniyetle görüyorum. Güvendikleri ortamlarda yaz kış rahatlıkla gelebilecekleri alt yapıyı kendilerine sağlıyoruz. Bu çabalar tabii ki devam edecek. Yeter ki sizler Halk Eğitim Merkezi’nden kurslar talep edin. Halk Eğitim Merkezi taleplerinizi kendi sistemleri içinde resmileştiriyorlar. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların akabinde Okuma Yazma Seferberliği katılımcılarına Şükran Belgeleri takdim edildi. Belge taktimin ardından da Vali Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın, kurum müdürleri ve protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535