• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

33. Bartın Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen 33. Bartın Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festival, Bartın Belediyesi Mehter Takımının, kent merkezindeki yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda start aldı.
33. Bartın Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Bartın Kültür Sanat ve Turizm Festivali geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen festival yürüyüşüyle start aldı. Festivali etkinlikleri kapsamında 11 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Belediye Sosyal Tesisleri’nden başlayan festival yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşün ardından Halk Dansları gösterileri yapılırken saat 20.00’de ise İl Kültür Merkezi’nde Ankara Çoksesli Korosu konser verdi. Kırgızistan, Makedonya ve Karadağ’dan gelen grupların halk dansı gösterisiyle başlayan festivalde, satranç turnuvası, çocuklar için resim yarışması, çilekli pasta yarışması, cam altı sergisi gibi aktiviteler düzenlenecek.

Festivalimiz dolu dolu geçecek

Festivalin açılış töreninde konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Düzenlenen bu festivaller sayesinde Bartın’ın kültürünü sanatını yaşatıyoruz. Festivali gelecek yıl temmuz ayında geniş kapsamlı yapacağız. Ben Bartınlı hemşerilerimizin eğleneceğini düşünüyorum. Festivalimiz dolu dolu geçecek. Son 3 yıldır ülke genelinde yaşanan terör olayları neticesinde, festivallerimize ara vermiştik. İnşallah bundan sonra o malum durumlar ortaya çıkmaz ve biz de daha çok, daha güzel festivallerle halkımızı buluştururuz. Bartın ve Bartın’da yaşayanların her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Bizler de elimizden geldiğince sizlere layık olmaya çalışacağız. Herkese iyi festivaller, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Resim sergisi açıldı

Festival programının ikinci günü de Yalı Yaşam Merkezi’nde bulunan Belediye Sanat Galerisinde saat 17.30’da Bartın Belediyesi Resim Gurubunun sergisi yapıldı. Sonrasında da saat 20.00’de Belediye Sanat Evi’nde Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosunun “Haydi Karına Koş” isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Tahta araba yarışları düzenlenecek

Festival etkinlikleri kapsamında 13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tahta araba yarışları, şişme oyun parkları, pamuk şeker dağıtımı, topaç çevirme, çocuk resim yarışması, tenis aktiviteleri ve Bartın Pedaldaşlar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen en yavaş bisiklet sürme yarışı yapılacak. Aynı günün devamında saat 17.00’da Yalıda bulunan Belediye Taşev’de Yardımseverler Derneği ile ortaklaşa yapılacak olan Çilekli pasta yarışması gerçekleştirilecek. Günün son etkinliği ise Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’da Bartın Belediyesi Özel Eğitim Ritim gurubu konseri ve halk dansları şöleni yapılacak.

Nadide Sultan konser verecek

14 Mayıs Pazar Anneler Gününde saat 14.00’dafestival etkinlikleri kapsamında Belediye Sosyal Tesisleri’nde anneler günü dolayısıyla Nadide Sultan, konser verecek. Aynı gün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Oyunları gösterisi, masa tenisi, sokak basketbolu, pamuk şeker dağıtımı yapılacak. Etkinliklere katılanlara ebru sanatı teknikleri öğretilecek ve alana çocuk oyun parkları kurulacak. Akşam saat 20.00’da ise yine Cumhuriyet Meydanı’nda Bartın Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu gösterisi ile Bartın Belediyesi Türk Halk Müziği gösterisi sergilenecek.

Türk Sanat Müziği konseri verilecek

Festival etkinlikleri kapsamında 15 Mayıs Pazartesi günü Belediye Bahçesi’nde Bartın Belediyesi Çini Kursu sergisinin açılış töreni gerçekleştirilecek. Daha sonra 17.00’da Belediye Sosyal Tesisleri’nde satranç turnuvası yapılacak. 19.30’da ise Burak Kirenci’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda puzzle sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Günün son etkinliği ise Hüdayi Aksu anısına İl Kültür Merkezinde saat 20.00’de Türk Sanat Müziği konseri verilecek.

Satranç turnuvasının finali oynanacak

16 Mayıs Salı günü ise etkinlikler kapsamında ilk olarak Yalı Yaşam Merkezi’nde bulunan Belediye Sanat Galerisinde Ebru Kaligrafi Camaltı Sergisinin açılış töreni yapılacak. Daha sonra ise saat 18.00’de Kültür Merkezi’nde Şenel Gizli anısına Türk Halk Müziği yarışması yapılacak. 17 Mayıs Çarşamba günü ise festival kapsamında düzenlenen satranç turnuvasının final müsabakaları gerçekleştirilecek.

“Tavuk Vakasının Epik Komedyası” sergilenecek

18 Mayıs Perşembe günü Müzeler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinliklere yer verilecek. Bu kapsamda saat 18.00’da Kemal Samancıoğlu Müzesinde Bartın Kent Tarihi Müzesi tanıtımı, Bartın Türküleri dinletisi ve Geleneksel Bartın Kına Gecesi etkinliği yer alacak. Aynı gün saat 20.00’de Santral Sokak’ta bulunan Bartın Belediyesi Sanat Evinde Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından “Tavuk Vakasının Epik Komedyası” isimli tiyatro oyunu sergilenecek.

Gökçe konseri ile festival son bulacak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cuma günü saat 20.00’de Belediye Sosyal Tesislerinden başlayacak olan Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Daha sonra Cumhuriyet Meydanında Bartın Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi yapılacak. Gecenin sonunda ise Sanatçı Gökçe konser verecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535