• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

15 Temmuz Şehitleri anısına 249 fidan toprakla buluşturuldu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Gecen Köyü Türbe mevkiinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi.
15 Temmuz Şehitleri anısına 249 fidan toprakla buluşturuldu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Bartın Valiliği öncülüğünde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimiz anısına Gecen Köyü Türbe mevkiinde 249 ağaç toprakla buluşturuldu. Alanın köye yakın olması nedeniyle kestane fidanı tercih edildi.

7 bin 550 adet fidan dikilmişti

Aynı alanda geçtiğimiz aylarda Bartın Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonundaki Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Gecen Köyü 150 dekarlık alanda 20 adet ladin, 20 adet servi, 10 adet leylandi, 2 bin 500 adet ceviz, 2 bin adet ıhlamur, 2 bin adet kestane, bin adet yaban kirazı olmak üzere toplamda 7 bin 550 adet fidan için dikim töreni gerçekleştirilmişti. Buradaki yeni oluşturulan ormanlık alana 15 Temmuz Şehitler Ormanı adı verilmişti.

Ağaçlara 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verilmişti

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında aynı yere 15 Temmuz Şehitler Ormanı karşısında 12 dekarlık alanda KYK Ormanı oluşturulmuştu. 1200 adet fidanın toprakla buluşturulduğu KYK Ormanları Fidan Dikimi etkinliğinde KYK yurtlarında kalan öğrenciler tarafından dikilen ağaçlara 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verilmişti.

15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız

Son olarak da 7 bin 550 adet dikilen fidanlara ilave olarak 15 Temmuz Şehitler Ormanı’na 249 kestane ağacı dikildi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık gerçekleştirdi.  Yanık, konuşmasında; “24 Mart tarihinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz bu ormana şu ana kadar 7550 adet fidan dikmiştik. Bugün ise 15 Temmuz gecesi bu vatan uğrunda şehit olan kahramanlarımızın sayısı kadar olan 249 adet fidan dikeceğiz. 15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız” dedi.

2193 adet fidan dağıtımı yapılacak

15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan programda 15 Temmuz gazilerimizin sayısı kadar olan fidanın dağıtılacağını söyleyen Yanık; “15 Temmuz gecesi Cumhuriyet alanında yapılacak olan programda 15 Temmuz gazilerimizin sayısı kadar olan 2193 adet fidan dağıtımı yapılacaktır. Bu toprakların bizlere yurt olarak kazandırıldığı tarihten bu zamana kadar şehit olan bütün şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerini rahmet minnet ve saygıyla anıyorum. Geçmişten günümüze ebediyete irtihal eden gazilerimize rahmet yaralılara acil şifalar dilerim” diye konuştu.

Milletimize ne kadar şükran duysak azdır

İşletme Müdürü Yanık’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Nusret Dirim, şu ifadeleri kullandı; “Bu alanda daha önce bir kaç kere bir araya geldik. Bugün ki programımız ise tabi ki 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili. Şehitlerimizin sayısı adedince bugün burada fidan dikeceğiz. 249 tane yeni fidan dikeceğiz. Tamamlama amaçlı olarak olacak bu, yoksa burada daha önce 7 bin 550 tane fidan toprakla buluşturulmuştu. Bu fidanlar büyüdükçe şehitlerimizi hatırlatacak. Şehitlerimizin hatıraları bu güzel alanda canlı olacak. 15 Temmuz milletimiz için çok önemli bir dönüm noktası. Türk milleti işgalcilere karşı darbeci hainlere karşı kararlı duruşunu göstermek suretiyle bir kez daha asla teslim olmayacağını, milli iradeyi teslim etmeyeceğini, boyun eğmeyeceğini, namusuna, değerlerini sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu anlamda milletimize ne kadar şükran duysak azdır.

Tüm halkımızı bekliyorum

Bizler bu topraklar üzerinde huzur içerisinde yaşıyorsak bunun bedelini kanlarıyla, canlarıyla, sağlıklarıyla ödeyen aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu anlamda ben 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı çerçevesinde Orman teşkilatımızın bu güzel çalışmasını yürekten destekliyorum kutluyorum emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamıda Cumhuriyet Meydanı’nda hep beraber olacağız. 2016 yılında nasıl buluştuysak bayraklarımızla, toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum kuruluşlarımızla Cumhuriyet Meydanı’nda olacağız ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anacağız. O günü tekrar hatıralarımızla hafızalarımızla tazeleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyorum.

Milli İrade Yürüyüşü yapacağız

Milli İrade Yürüyüşü olacak aynı zamanda. Yürüyüş Şehitlikten başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Bu Milli İrade Yürüyüşüne de tüm vatandaşlarımızın katılımlarını istirham ediyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsine gani gani rahmet etsin. 3 bine yakın gazimiz var 15 Temmuzda bunların bir kısmının tedavileri hala devam ediyor. Onlara da acil şifalar diliyorum.” Yapılan konuşmaların akabinde fidan dikimine geçildi. Protokol üyeleri 249 adet kestane fidanını toprakla buluşturdu. 

dscn2213.jpgdscn2232.jpgdscn2236.jpgdscn2235.jpg

dscn2239.jpgdscn2237.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535