• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

81 ilin valisi Ankara'da buluştu

İç İşleri̇ Bakanlığınca düzenlenen ve 81 il valisinin katıldığı "Valiler Buluşması" toplantısı Ankara Gölbaşı Vali̇ Galip Demirel Vilayetler Evi̇'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirildi.
81 ilin valisi Ankara'da buluştu

İç İşleri̇ Bakanlığınca düzenlenen ve 81 il valisinin katıldığı "Valiler Buluşması" Ankara’da başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığındaki toplantı, Ankara Gölbaşı Vali̇ Galip Demirel Vilayetler Evi̇'nde gerçekleştirildi. Toplantıya ilimizden Vali Nusret Dirim katılım sağladı. Vali Dirim, toplantı ile ilgili düşüncelerini resmi twitter hesabından ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiler Buluşması'nda konuşuyor’  ve ‘Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısı'nda konuşuyor’ başlıklarıyla Bakan Soylu’nun konuşmalarından bazı ifadeleri paylaşarak toplantı ile ilgili bilgiler verdi.

Soylu, terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı

Toplantıda yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Bakan Soylu, "Son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdik. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmıştır" dedi. Soylu, Terörle mücadelenin 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin en aktif gündem maddesi haline geldiğini anlatan Soylu, terörle mücadelede 15 Temmuz sonrasında yeni bir vizyon ve yeni bir stratejinin ortaya konulduğunu söyledi.

68 bin 464 operasyon gerçekleşirdik

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: " 40 bin 215 PKK, 25 bin 818 FETÖ’ye yönelik operasyonlar düzenlendi. DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak birçok operasyonlar gerçekleştirildi. Toplamda son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleşirdik. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre sabotaj/kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edildi” dedi.

Bakanlar 81 il valisine hitap ettiler

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci görev alanlarıyla ilgili 81 ilin valisine hitap etti.

Projeler ele alındı

Yapılan konuşmaların ardından toplantıda ayrıca, Bakanlığın yürüttüğü "Biz Anadolu’yuz Projesi", "Açık Kapı Projesi", "İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES)", "e-Devlet Uygulamaları Hizmet Envanteri Yönetim Sistemi ve Süreçlerin Sadeleştirilmesi Projesi" gibi çeşitli projeler de ele alındı.

Başbakan Yıldırım, valilere mesaj verdi

Ayrıca 81 il valisini Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması ile ilgili olarak, "Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Devlet geleneğimizi sürdürüyorsunuz

Amerika ile yaşanılan vize krizini de değerlendiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı; “Sizler 81 ilimizin en üst düzey yöneticileri olarak devlet geleneğimizi sürdürüyor, ağır bir vazifeyi omuzlarınızda taşıyorsunuz. Sizler, bizler 15 yıldır Türkiye'yi, takip eden değil, takip edilen bir ülke haline getirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Son günlerde Amerika ile yaşadığımız vize krizi gündemin sıcak konularından birisini oluşturuyor. Amerika'nın güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız. Gerek FETÖ gerek PKK terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde dikkatli, kılı kırk yararak işlem yapmanız önem taşıyor.

Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok

Biz en baştan beri millet devletin değil, devlet milletin hizmetinde olacak dedik. Size düşen görev devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. Mutluluğunu, sevincini yüreklerinizde hissederek görev yaptığınızı biliyorum. Sizleri bu bilinç ve gayretinizden dolayı tebrik ediyorum fakat hayatın bir gereği olarak sürekli yenilenmeye ihtiyaç var. Başarılarımızla övünerek değil, daima yeni başarılar, daha iyisini nasıl daha iyi yapacağız düşüncesi ile çalışmak mecburiyetindeyiz. Uzun seneler milletimizin yüzü gülmedi. Hamdolsun, son 15 yılda biz bu durumu tersine çevirdik. Artık milleti yaşat ki devlet yaşatsın, milleti yücelt ki devlet yücelsin prensibini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Mesele ülkenin geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok. Bulunduğunuz şehirlerden milletin emaneti sizlerin omuzlarınızdadır. Rızasını beklediğiniz yegane mercii milletin ta kendisidir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535