• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Başkan Dursun, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, mevcut konuların görüşülerek karara bağlanabilmesi için mevcut genelge gereği Vali Sinan Güner'in oluru ile 3 Nisan Cuma günü saat 15.00’ da İl Genel Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı.
Başkan Dursun, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı

İç İşleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge daha göndermiş, valilik ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istenmişti. Ancak genelgede zorunlu hallerde olağanüstü toplantıya gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebileceği de ifade edilmişti. Bu genelge doğrultusunda İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, mevcut konuların görüşülerek karara bağlanabilmesi için mevcut genelge gereği Vali Sinan Güner'in oluru ile 3 Nisan Cuma günü saat 15.00’ da İl Genel Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı.

Tek birleşimde tüm maddeler görüşülecek

Başkan Dursun’un bu çağrısıyla İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantısı 8 maddeyi görüşmek için toplanacak ve tek birleşimde tüm maddeler görüşülecek. Toplantıda görüşülecek olan 8 madde kapsamında encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri de yapılacak. Görüşülecek olan 8 madde şu şekilde; “Mülga Köy Hizmetleri binası onarım işinin 2020 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili komisyon raporları, 2020 yılı makine ücret tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili komisyon raporları, “Bende öğrenebilirim üretime katılabilirim” projesine yüzde 10 oranında eş finansman olarak 2020 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasıyla ilgili komisyon raporu, 3 adet okula güvenlik kamera sistemi kurulumu projesinin 2020 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya, Bartın İl Özel İdaresince yapılan hizmetler karşılı alınacak ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili dosya, 2020 mali yılı ek ödenek verilmesi ile ilgili dosya ve il encümen seçimi, ihtisas komisyonları teşkili.”

Gerekli sağlık tedbirleri alınacak

Gerçekleştirilecek olan olağanüstü toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, şunları ifade etti; “Nisan Ayı Meclis Toplantıları normal şartlarda 01.04.2020 tarihinde yapılmak üzere planladık. Ancak ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Corona virüsü nedeniyle yaşanan sıkıntılar ve bu virüsün ülkemizin her bölgesini etkisi altına almış olması sebebi ile ülkemiz genelinde alınmış olan tedbirlere ilave tedbir olarak İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü’nün Covit-19 la Mücadele Kapsamında İl Valiliklerine gönderilen genelge ile 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri hükmü uyarınca Büyük şehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri Meclisleri ile İl Genel Meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi uygun görülmüştür. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksatılmaması ve devamı için Meclis'in toplanmasının zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebileceği uygun görülmektedir ifadeleri yer almaktadır. Genelge gereği 5302 sayılı özel idare kanununun 12’nci maddesi gereğince İl Genel Meclisi’nin her ayın ilk haftasında Meclis tarafından daha önceden belirlenen tarihte mutat toplantı yerinde toplanır hükmünü geçersiz kıldığını, o nedenle Nisan ayı olağan toplantılarının yapılamayacağını ifade etti.

İhtisas komisyonlarının seçimleri yapılacak

İl Genel Meclisi çalışma yönetmeliğinin 19 uncu maddesi gereği her yıl Nisan ayı toplantı döneminde encümen üyelikleri seçimleri ile yine aynı yönetmeliğin 20’nci maddesi gereği ihtisas komisyonlarının seçimlerinin yapılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Bu sebeple idarenin işlerinin aksatılmaması için karar verilmesi elzem olan dosyaların da bulunduğunu, 5302 sayılı özel idare kanununun 12’nci maddesinde “İl Genel Meclis Başkanına acil durumlarda ve lüzumu halinde İl Genel Meclis'ini bir yılda üç defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırabilir” hükmü gereği mevcut konuların görüşülerek karara bağlanabilmesi için mevcut genelge gereği Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'in oluru ile Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdım.

Encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri yenilenecek

3 Nisan Cuma günü saat 15.00’ da Özel İdare Toplantı Salonunda yapılacak olan olağanüstü toplantıda encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri yenilenecek. Yine karar aşamasında olan dosyalar görüşülerek karara bağlanacak. Bu kapsamda yapılacak olan toplantıların idaremize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, Corona virüsü nedeniyle hasta olan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ileterek hastalık dolayısıyla hayatını kaybedenlere de Allahtan rahmet diliyorum. Zorluk derecesi oldukça yüksek olan bu olağanüstü süreci yine milletimizin birliği ve dayanışması ile alınan kararlara uyarak yaşanan zorluklarında üstesinden gelineceğine yürekten inanıyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535