• BIST 10268.58
  • Altın 2435.237
  • Dolar 32.2716
  • Euro 34.7444
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Camiler çocuklarla buluşacak

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen talimat doğrultusunda Bartın İl Müftülüğü tarafından Aşağı Camii’nde “Cami-Çocuk Buluşması” yapılacak.
Camiler çocuklarla buluşacak

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, Bayan Kur’an Kursları ve öğrenci ailelerinin katılımıyla Bartın İl Müftülüğü tarafından Aşağı Camii’nde “Cami-Çocuk Buluşması” etkinliği gerçekleştirilecek. Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından gerçekleştirilecek olan açılış konuşmasıyla başlayacak olan program, çocuklar tarafından gerçekleştirilecek olan Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile devam edecek. Yine çocuklar Allah sevgisi konusunda vaazda bulunacaklar. Peygamberimizi konu alan hutbeyi de çocuklar okuyacak. Peygamber, cami ve çocuk konulu şiirlerin okunacağı programda çocuklar salat getirecekler. Programda ilin dini, tarihi ve milli unsurlarla ilgili önemli genel kültür bilgileri anlatılacak. Çocuklar için temel değerlerle ilgili ayet ve hadisler belirlenerek beyin fırtınası gerçekleştirilecek. Dini eylem ve kavramların beden hareketleriyle anlatılması gerçekleştirilecek. Son olarak da Diyanet Çocuk Dergisi ile ilgili bilgi kartları kullanılarak sorular sorulup, cevapları dinlenecek. Çocuklar tarafından yapılacak olan dua ile program sona erecek.

Kurslarımıza çok büyük bir rağbet var

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, şu ifadeleri kullandı; “Yaz Kurslarımız geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da çok güzel gidiyor. Bundan çok mutluluk duyuyorum. Müftülüğümüzün hemen bitişiğindeki kurstaki öğrencilerin cıvıl cıvıl seslerini duyunca arkadaşlara dedim ki Bartın’ın bir güzelliğidir bu dedim. Gerçekten çok müthiş. Şu anda kurslarımız devam ediyor. Buralarda yapılan faaliyetleri yerinde görmek üzere arkadaşlarımızla bir ekip oluşturduk. Ben ilin merkezindeki camilerdeki Kur’an Kurslarımızı diğer müdürlerimizde köy camilerini denetlemek üzere çıkıyorlar. Onlardan aldığımız bilgilere baktığımız zaman neredeyse öğrenci bulunmayan kursumuz yok. Kurslarımıza çok büyük bir rağbet var. İnşallah güzel başladık. Güzel devam etsin istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Kur’an Kurslarımızda öğrenci sayısı anlamında büyük bir başarı yakalamıştık. Bu yerimizi inşallah kaybetmeyeceğiz. Daha da ileri gideceğiz inşallah.

Çok güzel bir program icra edeceğiz

Başkanlığımızdan gelen bir yazı var. Camilerin sadece günde 5 defa namaz kılınan mekanlar olmaktan öte insanlarımızın kültür hayatına çok büyük katkılar yapılan dini bilgileri giderdikleri, sorularını yönelttikleri, öyle her an girebildikleri mekanlar olsun isteniyor. Bunun içinde özellikle çocuklarımızın, genç yavrularımızın camilere alışması konusunda “Cami Çocuk Buluşması” programı adı altında bir program icra edilecek. İl genelinde Aşağı Camimizi tespit ettik. Uygun bir zamanda inşallah diğer yakın camilerin ve kursların öğrencileri ile aileleri de davet edilerek çok güzel bir program icra edeceğiz.

80 dakikalık bir program Şadırvan Camimizde icra edilecek

Benim açılış konuşmamla başlayacak olan program, çocuklar tarafından gerçekleştirilecek olan Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile devam edecek. Yine çocuklar Allah sevgisi konusunda vaazda bulunacaklar. Peygamberimizi konu alan hutbeyi de çocuklar okuyacak. Peygamber, cami ve çocuk konulu şiirlerin okunacağı programda çocuklar salat getirecekler. Programda ilin dini, tarihi ve milli unsurlarla ilgili önemli genel kültür bilgileri anlatılacak. Çocuklar için  beyin fırtınası gerçekleştirilecek. Dini eylem ve kavramların beden hareketleriyle anlatılması gerçekleştirilecek. Son olarak da Diyanet Çocuk Dergisi ile ilgili bilgi kartları kullanılarak sorular sorulup, cevapları dinlenecek. Yine çocuklar tarafından yapılacak olan dua ile program sona erecek. 80 dakikalık bir program Şadırvan Camimizde icra edilecek.”

81 ilde aynı vaaz okunacak

Programda okunacak olan vaaz ile ilgili değerlendirmesinde Müftü Gündüz; “Başkanlığımız çocuklarımız tarafından okunacak olan vaazı da bizlere gönderdi. 81 ilde aynı vaaz metni okunacak. Vaaz metni aynen şu şekilde; ‘Bizi, anne- babamızı ve her şeyi yaratan Allah’tır. O, bize karşı çok merhametlidir. Her gün yediğimiz çeşit çeşit gıdaları bizim için O yaratmıştır. Kullandığımız her şeyi bizim emrimize O vermiştir. Öyleyse Allah’ın bizim üzerimizdeki nimetlerini ve bize olan merhametini unutmamalıyız. Onun bizi sevdiği ve bize karşı merhametli olduğu gibi biz de onu sevmeli ve yarattıklarına karşı merhametli ve şefkatli olmalıyız. Bakınız Sevgili Peygamberimiz ne güzel buyurmuş : “Yeryüzündekilere merhamet edin ki Allah da size merhamet etsin.”

Rabbimiz mükâfat olarak bizi cennetine davet ediyor

Bir gün Peygamber Efendimiz ve ashabı  çocuğunu kaybetmiş  bir kadını gördü. Kadın telaş içinde yavrusunu arıyordu. Sonunda çocuğunu buldu ve onu kucaklayıp bağrına bastıktan sonra emzirmeye başladı.  Durumu gören Hz. Peygamber yanındakilere, “ Bu kadının çocuğunu ateşe atacağına inanır mısınız?” diye sordu. Onlar da, “ Hayır.” diye cevap verdiler. Bunun üzerine Peygamber (sav), “ Bilin ki, Allah’ın kullarına olan rahmeti, bu kadının çocuğuna olan şefkat ve merhametinden çok daha fazladır”  buyurdu.  Anne ve babamızın bize olan şefkatini düşünün. Bize karşı ne kadar merhametliler değil mi? İşte, Rabbimiz anne ve babamızın şefkatinden daha çok bize şefkat ediyor. O halde bizi seven ve bize merhamet eden Rabbimize dua etmeli, her şeyi ondan istemeli ve yalnızca ona ibadet etmeliyiz. Bütün canlılara sevgi göstermeli ve onlara karşı merhamet olmalıyız. Zira Rabbimiz bütün mükâfat olarak bizi cennetine davet ediyor.’ Başkanlığımız bu vaazın okunacağını tüm illere bildirdi.”

Peygamberi Sevmek

Program sonunda yapılacak olan hutbenin de çocuklar tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Gündüz; “Vaazda olduğu gibi hutbede 81 ilde aynı konu işlenecek. Tüm illerde çocuklarımız tarafından okunacak olan hutbe de şu şekilde; ‘Bizleri yoktan var eden Yüce Mevla, kendi varlığından bizi haberdar etmek için peygamberler göndermiştir. Peygamberler, Allah’ın insanlar arasında seçip görevlendirdiği elçileridir. Onların hepsi, insanlardan iyilik yapanları müjdelemek ve kötülüğe düşenleri uyarmak üzere gönderilmiştir.  Allah’ın kullarına peygamber göndermesi bir lütuftur. Nitekim Kur’an’da ‘’Andolsun, Allah, müminlere kendi içlerinden, onlara ayetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler.’’  buyurulmaktadır.

 Rahmet ve merhamet numunesi

Peygamberlerin sonuncusu peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s)’dir. O, bizim rehberimiz, yol göstericimizdir. Rabbimizi bize tanıtan, O’na nasıl dua ve ibadet edeceğimizi bize öğreten peygamberimizdir. O, bizler için bir rahmet ve merhamet numunesidir. Allah Teala, bizlere peygambere uymayı, onu kendimize örnek almayı emrediyor. Öyleyse geliniz peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’i sevelim. Onun güzel ahlakı ile kendimizi donatalım. Onun gibi iyi, doğru sözlü, güler yüzlü , tatlı sözlü olalım. Büyüklerimize saygı gösterelim. Küçüklerimizi sevelim ve onları koruyup kollayalım. Birbirimizi kırıp incitmeyelim. Birbirimize yardım edelim. İbadetlerimizi yerine getirelim.’ Bu hutbe 81 ilde Cami-Çocuk Buluşması etkinlikleri adı altında okunacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hasta Yatağındaki Çocuklara 23 Nisan Sürprizi24 Nisan 2024 Çarşamba 11:39
  • Başkanlık Koltuğu Çocuklara Emanet24 Nisan 2024 Çarşamba 11:36
  • Çocuklar Şenliğin Tadını Çıkardı24 Nisan 2024 Çarşamba 11:18
  • Belediye Şehir Tiyatrosu Çocuklarla Buluştu24 Nisan 2024 Çarşamba 11:17
  • Genç Kızılay’a Genel Merkez’den Önemli Ziyaret24 Nisan 2024 Çarşamba 09:09
  • Haydi Çocuklar 23 Nisan Şenliğine!22 Nisan 2024 Pazartesi 12:02
  • Silajlık mısır ve Aronya fidanları dağıtıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • TSO TÜYAP Yapı Fuarına katıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:06
  • Balık Çocukların Bayramını Kutladı22 Nisan 2024 Pazartesi 08:53
  • Ajans Bartın’dan Bayram Mesajı09 Nisan 2024 Salı 22:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535