• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Çiftlik Köyü tepkili

Çiftlik Köyü’nde ikamet eden vatandaşlar, Kürt Kuyusu olarak adlandırılan Çiftlik Köyü girişinin ulaşıma açılarak, Akmanlar Köyü’ndeki kontrol noktasının Çiftlik Köyü’nün bulunduğu Zonguldak il sınırına kurulmasını istiyor.
Çiftlik Köyü tepkili

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüsü salgınıyla ilgili ek tedbirleri açıklamasıyla birlikte Bartın-Zonguldak yolunun giriş ve çıkışlara kapatılmasının ardından Bartın Merkez ilçeye bağlı Çiftlik Köyü’nün Zonguldak’a bağlı İhsanoğlu ile Ramazanoğlu Köyü arasında kaldığını kamuoyuyla paylaşmıştık. Çiftlik Köyü’nde yaşayan vatandaşların giriş-çıkışlarda güçlük yaşadığını, Çiftlik'in karantina altına alınan 2 köy arasında kalması nedeniyle, korona virüsü salgını açısından da tehlikede olduğunu dile getirmiştik. Köyde ikamet eden bazı vatandaşların açıklanan tedbir kurallarına uymaması, ulaşıma kapatılan bazı güzergahların halen kullanılması ve ulaşım ağı anlamında köyün güç durumda olması virüs salgınına karşı köyü zor durumda bıraktı. Çiftlik Köyü Demirciler Mahallesinde aynı binada kalan 7 kişilik aileden 3’ününün testlerinin pozitif çıkması, köy halkını tedirgin ettiği gibi çevre köylerde de huzursuzluğa neden oldu.

11 kişi karantinaya alındı

Zonguldak iline bağlı komşu köy olan Ramazanoğlu Köyü’ne cenazeye giden hane sahibine virüsün burada bulaştığı iddia edilmişti. Ancak bu iddiayı Çiftlik Köyü Muhtarı Yücel Gezer yalanlayarak, virüsün İstanbul temaslı bir kişiden bulaştığını söyledi. Boğaz ağrısı şikayeti ile Pandemi Hastanesi’ne başvuran aynı binada kalan 7 kişi için korana testi yapıldı. Gelen sonuçlara göre 7 kişiden 3’ünün sonucu pozitif çıktı. Bu gelişmelerin ardından Jandarma ekipleri köyde gerekli güvenlik önlemlerini alırken, sonuçları pozitif çıkan bu kişilerin temas kurduğu 11 kişi de Çeşm-i Cihan Öğrenci Yurdu’nda 14 günlük karantina altına alındı. Bu kişilerin yanı sıra aynı köyden birçok kişi  için de test yapıldı.

Evrak göstermeleri şart

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde Çiftlik Köyü’nün Bartın il merkezi ve sahil kesimine ulaşım anlamında yaşadığı sıkıntı bir kez daha gündeme geldi. Zonguldak iline bağlı çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, Bartın-Zonguldak yolunda(Akmanlar mevkii Karamazak Köyü yol ayrımında) kurulan kontrol noktası nedeniyle Bartın’a geçiş yapamazken, Çiftlik Köyü’nde ikamet eden vatandaşlar bu kontrol noktasından gerekli evrakları göstererek geçiş yapabiliyor.

Zonguldak’ın Bartın ile bağlantısı kesildi

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında Bartın’ın Zonguldak ile bağlantılı olan tüm yolları geçtiğimiz günlerde ulaşıma kapatılmıştı. Bartın-Zonguldak sınırında bulunan ve ulaşıma kapatılan yollar şu şekilde; “Bartın’a bağlı Çiftlik Köyü girişi Kürt Kuyusu olarak bilinen yer toprak ve kanalla kapatılırken, Zonguldak’a bağlı İhsanoğlu Köyü (Kalafatlar Mahallesi) girişi, Yeşilköy yolu girişi, Yeşilyayla yolu girişi, Bartın’a bağlı Dolaşıklar mevkii üzerinden Zonguldak’a bağlı Karapınar’a giden Helimoğlu yolu, Yukarıihsaniye Köyü Saltukova yolu Kürt Kuyusu olarak bilinen yer toprakla ve İhsanoğlu Köyü girişi beton büzlerle ulaşıma kapatıldı.”

Çiftlik çözüm bekliyor

Zonguldak’ın Bartın ile bağlantısının kesilmesi büyük önem taşıyor. Alınan kararlarla bu başarıldı. Ancak bu tedbir kararlarından en olumsuz etkilenen Bartın Merkeze bağlı Çiftlik Köyü oldu. Çiftlik Köyü, Zonguldak’a bağlı İhsanoğlu ile Ramazanoğlu Köyü arasında kaldığı gibi Bartın Merkez ile olan bağlantı yolları ve tüm ihtiyaçlarını karşıladığı Kızılelma ile ulaşım ağı sonlandırıldı. Köyde ikamet edenler için tek yol jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan Bartın-Ankara çevre yolundaki kontrol noktası bulunuyor.  Köy halkı Kürt Kuyusu olarak adlandırılan Çiftlik Köyü girişinin ulaşıma açılarak, Akmanlar Köyü’ndeki kontrol noktasının Çiftlik Köyü’nün bulunduğu Zonguldak il sınırına kurulmasını istiyor. Böylelikle köyün ulaşım sorunu ve gıda maddelerini temin sorunu kalmayacağı ifade edilirken, Kürt Kuyusu olarak adlandırılan Çiftlik Köyü girişinin ulaşıma açıldığı takdirde yol güzergahında bulunan Zonguldak’a bağlı Başaran Köyü ve Ramazanoğlu Köyü’nün bağlantı yollarının ulaşıma kapatılması gerektiği ifade ediliyor.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535