• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Emniyetten Bayram Tatili Uyarısı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları trafik kazalarına karşı uyardı.
Emniyetten Bayram Tatili Uyarısı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları trafik kazalarına karşı uyardı. Bayram tatillerinde şehirlerarası karayollarında trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazalarının da arttığını dile getiren Müdürlük, “Bayram tatillerinde, şehirlerarası karayollarımızda trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazaları da artmakta, sürücülerimizin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik kurallarına yeterince uymamalarından dolayı üzücü trafik kazaları meydana gelmekte, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta veya sakat kalmaktadır” dedi.

“KAZALARIN YÜZDE 88'İ SÜRÜCÜ HATASINDAN”

Trafik kazalarının yüzde 88'inin sürücü hatasından kaynaklandığını kaydeden Emniyet, “Trafik Kazalarının yüzde 88'i sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Hız İhlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları hataların başında gelmektedir. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte 05:00-08:00, batı istikametinde ise 17:30-20:00 saatleri arasında güneşinde etkisiyle sürücüler olumsuz etkilendiğinden denetim noktalarında, yorgunluk emareleri göründüğünden sürücülerin olumsuz etkilendiği uzak yerlerden gelen sürücülerimizin, uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi için hem aracın iç mekanındaki havayı değiştirmek hem de hareket ederek kan dolaşımını normale döndürmek için müsait noktalarda araçlarından inerek kısa süreli de olsa dinlenmelerinin yararlı olacağı düşünülmektedir” şeklinde konuştu.

“EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR”

Emniyet kemerinin doğru şekilde takıldığında ve ayarlandığında hayat kurtardığını dile getiren polis, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yapılan araştırmalar emniyet kemerinin doğru şekilde takıldığında ve ayarlandığında hayat kurtardığını kesin olarak göstermiştir. Bu alandaki araştırmalara göre emniyet kemeri kullanımı ölüm riskini sürücüler ve yolcular için yüzde 40-50 oranında azaltmaktadır. Kaza esnasında hayati zarar görmemeleri için gerek sürücülerin gerekse ön ve arka koltuklarda oturan yolcuların emniyet kemerlerini takmaları önem arz etmektedir.
 

“TRAFİK DENETİMİNE AĞIRLIK VEİLECEK”

Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat edebilmeleri amacıyla, emniyet kemeri ve radarlı hız denetimi başta olmak üzere terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüsler kontrol edilecek ve otobüslerde sürücü, yardımcı personel ve yolcuların emniyet kemeri kullanımına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri yoğunlaştırılarak yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak ve meydana gelen kazaları engellemek amacıyla trafik denetimine ağırlık verilecektir.

“TRAFİK KURALLARIYLA İLGİLİ BROŞÜRLER DAĞITILACAK”

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü büro hizmetlerinde görevli personel bu süre içerisinde trafiğin düzeni, tanzimi ve denetiminde görevlendirilmiş ayrıca trafik birimleri dışındaki şubelere ait resmi ve sivil araçlar ile denetim ekipleri kurulmuştur. Kazaların yoğun meydana geldiği yerlerde el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları konusunda sürücülerimiz duyarlı hale getirilmeye çalışılacaktır.

“TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYUN”

Bununla birlikte, meydana gelen trafik kazalarının yüksek oranda insan kaynaklı olduğundan araç sürücülerinin duyarlılığı sayesinde öngürülebilir ve önlenebilir gerçeği de unutulmayarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini düşünerek huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların önüne geçilmesi, herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmamak adına trafik kurallarına mutlaka uymaları, özellikle emniyet kemerini kullanmaları önem arz etmektedir. Bartın Emniyet Müdürlüğü olarak Sürücü ve yayalarımızın trafik kurallarına uymalarını arzu eder. Ramazan Bayramını kutlarız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535