• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Firmaların depo sorunu var’

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, TSO tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
‘Firmaların depo sorunu var’

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, TSO tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgiler vererek, 110 firmanın depo talebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Basın toplantısında Bartın TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural da hazır bulundu. İl Özel İdaresi’nin Akçamescit Köyü güzergahında bulunan 290 dönümlük arazisinin depolama alanı için uygun olduğunu ve taleplerini Vali Nusret Dirim, Milletvekili Yılmaz Tunç ile İl Özel İdaresi yetkililerine ilettiklerini söyleyen Balık, önümüzdeki günlerde sorunun çözümü için adım atılmasını beklediklerini ifade etti.

Talep ettik cevap bekliyoruz

110 firmanın depo talebi olduğunu belirten Balık; “Odamızın şuanda yürüttüğü çalışmalarla ilgili kısa bir bilgi vermek gerekirse depo alanıyla ilgili üyelerimizden ciddi anlamda talepler var. Talep sayısı şuanda 110’u buldu. 750 metrekarelik depolar olmasını istiyorlar. Tabi bunun için bize hemen hemen 150 veya 200 dönümlük bir arazi lazım. Çünkü bu işe başladığımız zaman taleplerin artacağına inanıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri için uygulanan devlet teşvikleri gibi teşvikler depo alanları için de uygulanabiliyor. 150 ya da 160 deponun sığabileceği bir alan bunun için daha uygun olacaktır. Alanla ilgili de çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Önem teşkil ediyor

Balık; “İl Özel İdaremizin Akçamescit Köyü güzergahında 290 dönümlük bir arazisi bulunuyor. Bu arazi konusundaki düşüncelerimizi başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın Vekilimize ve İl Özel İdaremize ilettik. Şuanda cevap bekliyoruz. Bartın’da bu metrekareye sahip hele ki yol kenarında bir arazi bulmak mümkün değil. Atılım Sanayi Sitesindeki alanlar artık yeterli gelmiyor. Özellikle imalat sektöründeki işadamlarımızın depolama alanlarına çok fazla ihtiyacı var. Bir arkadaşımızın bu konuda KOSGEB’ten 1 milyon TL’lik desteği onaylandı. Ancak kendisi yer bulma sıkıntısı yaşıyor. Yani yer sorunu bu kadar önem teşkil ediyor” diye konuştu.

Turizm amaçlı yapılaşma olmalı

Bartın Irmağı Islah Projesini de yakından takip ettiklerini belirten Balık; “Bunların dışında Türkiye’nin ve ilimizin en büyük projesi olacak olan Bartın Irmağı Islah Projesi de yakından takip ettiğimiz projeler arasında. Bu konuda bizde bir projemizi Sayın Valimize illettik. Sağ olsun o da bunu Sayın Bakanımıza iletmiş. Bu projemizden de bahsedecek olursak biz Bartın Irmağının kıvrımlarının birleştirilerek ırmak üzerinde küçük adacıklar oluşturulması ve bu adacıklar üzerinde de tamamen turizm amaçlı yapılaşmaların olması gerektiğini düşünüyoruz.  Bir ada üzerinde konaklamadan alışverişe kadar Bartın evlerinden oluşan bir merkez kurulabilir. Bir başka adanın üzerinde yeni baştan köylerimiz gibi köy kurulabilir. Bir adanın üzerinde çevreye uygun Bartın mimari özelliklerini taşıyan bir otel kurulabilir” dedi.

Bartın’ı etkileyecek

Balık; “Bu konudan Sayın Vekilimizde haberdar. Biz de en yakın zamanda bunu görüşmek için Sayın Bakanımızdan bir randevu talep ettik. Bize dönüş yapılmasını bekliyoruz. Burada tabi önemli olan Sayın Bakanımıza tüm kurumlarımla birlikte bu işi ne kadar istediğimizi hissettirmek. Filyos Projesi Zonguldak’tan daha çok Çaycuma ve Bartın’ı etkileyecek. 20 yıl sonra ben artık bu hattın birleşeceğine inanıyorum. Şuanda 5 büyük firma yerli otomobil fabrikası için bir araya geliyor. Bu firmaları bir araya getiren de TOBB. BAKKA ile bu konuda biz bir dosya hazırlıyoruz. Filyos’a yerli otomobil fabrikası kurulduğu zaman yatırımcı banttan otomobili gemiye yükleyecek. Aynı zamanda Saltukova Havaalanına indiği zaman 10 dakika sonra fabrikasında olabilecek. Deniz yolu, hava yolu ve demir yolu mevcut. Biz bu dosyayı TOBB’a ileteceğiz. Onlar da gerekli mercilere ulaştıracak” şeklinde konuştu.

img_3859.jpg

Halledilmesi lazım

Bartın yeni imar planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nejat Vural; “Bartın için önemli olan bir diğer konuda imar planı mevzusu. Şuanda bu konuda çalışmalar yapılıyor ancak plan bir hayli gecikmiş durumda.  Bu konuda tarım raporu bekleniyor.  Tabi bu planın hızlanması için bizim de çalışmalarımız var.  Bu plan şuanda sıkışan Bartın’ı bu sıkışıklıktan kurtaracak ve Bartın’a nefes aldıracak bir plan. Plan, Bartın’da 40-50 bin nüfusu kapsayacak bir alan oluşturuyor.  İmar planı olmadan ırmak ıslah projesi ve TOKİ Köprüsü projesi devreye giremiyor. Bunların halledilmesi lazım” dedi.

Her boş bulunan arsaya bina yapılıyor

Vural; “Oda olarak bu plan bizim yakın takibimizde. Çünkü odamıza üye inşaat alanında faaliyet gösteren meslek grubumuzu yakından ilgilendiren bir konu. İmar planının devreye sokulamaması müteahhitleri de sıkıntıya soktuğu gibi konut alacakları da sıkıntıya sokuyor. Maliyetler yükseliyor. Bartın’da gereksiz rant alanları oluşuyor. Ne yaşama alanlarında bir rahatlık sağlayabiliyor. Şehir merkezinde her boş bulunan arsaya bina yapılıyor. Dolayısıyla Bartın’da nefes alacak yer kalmadı. Artık biz bu zincirin kırılmasını istiyoruz. Bu durum bizi ve bizim bileşenlerimizi doğrudan ilgilendiriyor. Takip etme zorunluluğumuz var. Arsa fiyatları çok yüksek olduğu için ev fiyatları çok pahallı. Aynı zamanda şehir de bozuluyor. Kent merkezinde yaşanan trafik sorunu herkesin malumu. Burada önemli olan yeni gelişme alanlarının kazandırılmasıdır” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535