• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Müftüsü Gündüz, kan bağışının önemine değindi

Bartın İl Müftülüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü “Zeytin Dalı” operasyonuna katılan Kahraman Mehmetçiğe destek olmak amacıyla ‘Kahramanlık Kanımızda Var’ sloganı çerçevesinde kan bağışında bulundu.
İl Müftüsü Gündüz, kan bağışının önemine değindi

‘Bir insanın hayatına hayat vermektir’

Bartın İl Müftülüğü tarafından Afrin’de Terör örgütleriyle mücadele ederken yaralanan Mehmetçikler için ‘Kahramanlık Kanımızda Var’ sloganı çerçevesinde kan bağışında bulunuldu. Karabük Kan Bağış Merkezi tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bağış kampanyasında İl Müftüsü Mahmut Gündüz, müftülük personeli ve imam hatipler bağışta bulundu.

img_9044.jpgKan sayımızın artmasını bekliyoruz

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Türk Kızılayı Gönüllüsü Rıza Çakın; “Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle tüm Türkiye’de yapılan kan bağışı kampanyaları yapılıyor. Ülke genelinde ve ilimizde bu kampanyaları belirli aralıkta sürdürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da bugün Bartın Müftülüğünde, kahraman askerimiz için kan topladık. Müftü beyle yaptığımız istişareler sonrası kampanyayı bugün yapmaya karar verdik ve tüm camilerimizde olmak üzere dini kurumlardan anonslar yapıldı. Sağolsunlar halkımız da büyük katılım sağlıyor.  İnşallah ülkemize katkı sağlayacak ve Afrin’e gönderilecek kan sayımızın artmasını bekliyoruz” dedi.

img_9041.jpgTüm halkımıza çağrıda bulunuyorum

Kan bağışının önemine değinen İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “Bizim anlatamadığımız iki önemli mesele var. Bunlardan bir tanesi kan verme meselesidir. Gerçekten bunun çok önemli bir görev olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Bir insanın hayatına hayat vermek diye tanımlanabilir. Allah göstermesin. Başımıza geldiğinde tüh diyoruz. Ancak iş işten geçiyor. Bu bakımdan tüm halkımıza çağrıda bulunuyorum. Zaman zaman Türk Kızılayı’nın şubelerine giderek kan vermelerini istiyoruz. Bunun Allah katında mükâfatı büyüktür. ‘Bir insana hayat veren tüm insanlığa hayat vermiş gibidir’ diyen bir dinin mensubuyuz” dedi.

img_9064.jpgBağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum

Gündüz; “Bu kan bağışının ayrı bir önemi var. Bilindiği gibi Zeytin Dalı Harekâtı Operasyonunda Mehmetçiğimiz büyük bir mücadele örneği gösteriyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. O vatan evlatları için kan lazım olduğunda millet olarak biz hazır olmalıyız. Hocalarımızla görüşüp herkesin kan vermesi gerektiği üzerinde mutabık kaldık. İnşallah tüm imam hatiplerimiz bugün bağışta bulunacaklar. Ülke genelinde özellikle Zeytin Dalı Harekâtımızla birlikte kan stoklarının düştüğü ifade ediliyor. Dolayısıyla stokları yükseltme adına bu etkinlik büyük önem taşıyor. Bu etkinlikte emeği geçen ve bağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

img_9067.jpgAllah Mehmetçiğimize yardım etsin

Organ bağışı konusunu da insanlara anlatmakta zorlandıklarını belirten Gündüz; “Organ bağışı konusunu da kan bağışı gibi bir türlü anlatamıyoruz.  Organ bağışı da bir insana hayat verme adına çok önemli bir şey. Bundan da kimse kaçınmasın. Milletimiz her zaman bu tür konularda üzerine düşeni yapıyor. Ancak bunu genele yaymamız gerekiyor. Ülkemizin zorlu süreçten geçtiği şu günlerde bu iki mesele çok önemli. Devletimizin yöneldiği bu önemli iş nedeniyle birlik zamanıdır. Bu birlikteliği tüm alanlarda göstermeliyiz. Karşımızda bir avuç terörist yok. Bazı devletlerin de destek verdikleri açık. Dolayısıyla bu operasyonluları basite indirgeyecek zaman değil. Bu operasyonları destekleyerek, dua edelim. Allah Mehmetçiğimize yardım etsin. Savaş meydanında mücadele eden askerlerimize Allah güç ve kuvvet versin. Zafer ihsan eylesin” şeklinde konuştu.

27972293_10214954142116784_7354888766384098523_n.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535