• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kaplan’a bir görev daha

2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesinin kurucu rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki görevine geri döndü.
Kaplan’a bir görev daha

Bartın Üniversitesinin kurucu rektörü olarak 8 yılı aşkın bir süre görev yaptıktan sonra görevini geçen nisan ayında yeni rektör Orhan Uzun’a devreden Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki görevine geri döndü. Kısa bir süre önce de Kamu Etik Kurulu Üyeliğine atanan Prof. Kaplan, Bartın’dan sonraki hayatında böylece iki görev birden üstlenmiş oldu.

Teveccüh gösterdiler

Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler’e telefonla bilgi veren Prof. Kaplan, öncelikle Kamu Etik Kurulu Üyeliğine seçilmesinden dolayı kendisini bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti. Bartın’dan sonraki mesaisini Kamu Etik Kurulunda ve Ankara Üniversitesinde yapacak olan Kaplan bu teveccühe ve güvene layık olmaya çalışacağını belirterek, “Uzun süre yöneticilik yaptığım için belki biraz zor olacak ama tecrübemle yeni döneme kolay ayak uyduracağıma inanıyorum” dedi.

Dersler önümüzdeki dönemde

8 yıldan fazla bir süre yöneticilik yaparak en uzun süre görev yapan rektör unvanını da elinde bulunduran Ramazan Kaplan, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde ders vermeye önümüzdeki dönemde başlayacağını söyledi. Burada daha önce görev yapan ve odası da bulunan Kaplan, Kamu Etik Kurulunda da Bartın ve Zonguldak eski milletvekili, TBMM eski başkanı Köksal Toptan’ın başkanlığında 11 üyeden biri olarak bu aydan itibaren mesaiye başlamış olacak.

Saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik

Kamu Etik Kurulu Üyesi olarak da önemli çalışmalar yapmaya hazırlanan Prof. Kaplan, bu göreviyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi; 25/5/2004 tarihli ve 5176 sayılı Kanunla kurulan Kamu Görevlileri Etik Kurulu kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini yönetmeliklerle belirlemek ve uygulamayı gözetmek, etik davranış ilkelerinin ihlâl edildiği iddiasıyla re’sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yaparak sonucu ilgili makamlara bildirmek,

Gerektiğinde mal bildirimlerini inceleyecekler

Kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak, 3628 sayılı kanuna göre verilen mal bildirimlerini gerektiğinde incelemek, kamu görevlileri için hediye alma yasağının kapsamını belirlemek ve en az genel müdür veya eşiti seviyedeki üst düzey kamu görevlilerince alınan hediyelerin listesini gerektiğinde her takvim yılı sonunda bu görevlilerden istemekle görevli ve yetkilidir.

11 kişiden oluşan kurulun üyeleri, biri başkan olmak üzere Bakanlar Kurulu tarafından seçilmekte ve atanmaktadır.

Siyasetçiler, ordu, yargı ve üniversiteler hariç

Kurul ilk toplantısını 29/9/2004 tarihinde gerçekleştirerek faaliyete geçmiştir. Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar, mahalli idareler ve bunların birlikleri, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; yönetim ve denetim kurulu ile kurul, üst kurul başkan ve üyeleri dahil tüm personel 5176 sayılı Kanun kapsamındadır. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı mensupları ile üniversiteler bu kanun kapsamı dışındadır."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535