• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kaynarca Yaşam ve Spor Parkı açılışa hazır

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapımı tamamlanan ve 13 Mayıs Pazar günü saat 16.30’da açılışı yapılarak hizmete alınacak olan Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, parkla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.
Kaynarca Yaşam ve Spor Parkı açılışa hazır

‘Belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptık’

Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımına başlanılan Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı’nda çalışmalar tamamlandı. Bir projeyi daha hayata geçiren Bartın Belediyesi20 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve 5 milyon 627 bin liraya mal olan parkta açık ve kapalı kafeterya, çocuk oyun grupları, kondisyon aletleri, basketbol ve voleybol sahaları, tenis pistleri ve buz pateni pisti yer alıyor. Engellilere yönelik kondisyon aletlerinin de yer aldığı parkta Orhun Kitabelerinin birebir çalışması yapıldı. Binden fazla ağaçlandırma ve 6 binden fazla bitki dikim çalışmasının da yapıldığı Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, 13 Mayıs Pazar günü saat 16.30’da açılışı yapılarak hizmete alınacak.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

20 bin metrekarelik merkezin 8 bin metrekarelik alanını müteahhit firmanın 12 bin metrekarelik alanını ise Bartın Belediyesi’nin yaptığını söyleyen Akın; “Gördüğünüz gibi 20 bin metrekare bir alanımızı Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi şeklinde tamamladık. Daha evvel belediyenin molozlarının atıldığı, başkalarının çöplerini attığı bir alandı. Kötü bir kullanımı vardı. Buraya başladık ve bir sene gibi kısa bir zamanda tamamladık. Kış ve yağmurlu zamanlara da denk geldi. Daha kısa sürede de bitirebilirdik. İnşallah 13 Mayıs Pazar günü saat 16.30’da açılışını da yaparak burayı hizmete açıp halkımızın kullanımına sunacağız. Buranın bize maliyeti KDV dahil 5 milyon 627 bin TL. Bu rakama bizim yaptıklarımızda dahil, sadece müteahhit firmadan bahsetmiyorum. Buranın 8 bin metrekarelik alanını müteahhit firma yaptı. 12 bin metrekarelik alanını da Bartın Belediyesi yaptı. Su işleri, fen işleri, park bahçeler, elektrik, ulaştırma, zabıta tüm arkadaşlarımızın katkısı var. Başkan yardımcılarıma, belediye meclisimize ve çalışan tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

7 bin 500’e yakın ağaç ve bitki örtüsü bulunuyor

Akın; “Burada binden fazla ağaç var.  Daha önce 5-6 tane ağaç vardı geri kalanını diktik. Biz aynı zamanda çevreci bir belediyeyiz. Çevreyi ve bitkileri koruyoruz. Yine burada 6 bin 200 adet bitki örtüsü var. Yani 7 bin 500’e yakın ağaç ve bitki örtüsü bulunmakta. Ağaçların ve bitkilerin tutması için itfaiye ekiplerimizle sulama çalışmaları yapıldı. Burada yeşili ve bitkileri görüyorsunuz. Eğer sulama çalışmasını yapmasak diktiğimiz ağaç ve bitkiler kuruyabilirdi. Bir basketbol sahası, bir voleybol sahası, bir futbol sahası, mini bir golf sahası, buz pateni pisti ve tenis kortu olmak üzere altı tane spor için gençlerimizin kullanabileceği alanlar var. Üç tane çocuk oyun alanımız var, dört grup kondisyon aletimiz var. Ayrıca engelli vatandaşlarımız içinde kondisyon aletlerimiz burada bulunmakta. Yine iki katlı bir kafeteryamız var 235 metrekare ve iki kat şeklinde. Kafeteryamız terasıyla beraber açık ve kapalı olmak üzere 700 metrekare kullanım alanına sahip. 180 kişilik izleyici tribünü ve banklarımız var. Hemen alt tarafta da bin 500 metrekarelik otopark alanımız var.  Otoparkı da düşündük çünkü hem güvenli hem de kalabalık olacağı zamanlarda ihtiyaç olacaktır. Yine Orhun Kitabelerini koyduk. Türk milletinin tarihi ile ilgili çok önemli abideler. Orhun Kitabelerinin birebir çalışmasını yaparak bu alan içerisine yerleştirdik” diye konuştu.

Gece yarılarına kadar çalışıldı

Park için büyük uğraşlar verildiğini belirten Başkan Akın, “İnşallah 13 mayıs itibarıyla  burası faaliyete geçecek ve milletimizin hizmetinde olacak. Bizler gelip geçiciyiz, baki olan buralar ve Bartın. İnşallah burası çok uzun yıllar boyunca hizmet verecek. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Müteahhit firmaya, çalışan işçi kardeşlerimize, teknik personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Burada gece yarılarına kadar çalışma yaptılar. Cumartesi Pazar durmadan çalıştılar. Mesai merhumu asla tanımadılar. Çok şükür halkımıza sunalım istedik. Daha erkende bitirebilirdik ama kış şartlarında açmak istemedik. Buranın açılışına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gelecekti. Tabi seçim sathı mahalli girince o aksadı ama biz burayı aksatmadık” dedi.

Güzel bir çalışma oldu

Tüm çalışmaların öz kaynaklarla yapıldığını söyleyen Akın; “Biz buradaki tüm çalışmaları belediyemizin öz kaynaklarıyla yaptık. Aynı zamanda Kaynarca-Orduyeri Caddesinde elektrik hatlarını yerin altına aldık ve sıcak asfalt çalışmasının yanında kaldırım çalışmaları devam ediyor. Güzel bir çalışma oldu. Çevresiyle beraber ve öz kaynaklarla yapmaya çalışıyoruz her şeyi. Diğer işlerimizi de aksatmıyoruz. Çalışanımıza para vermeyi aksatmıyoruz. Piyasadan aldığımız malzemenin hemen ödemesini yapıyoruz. Zaten uygun almamızın nedeni de peşin dememizden kaynaklanıyor. Peşin olunca çok az karlarla insanlar malzeme temini sağlayabiliyorlar. Müteahhit firmalar da hak ediş yaptığı anda parasını anında alıyor. Bu konuda hiç sıkıntımız yok. Tüm arkadaşlarımızla, çalışan kardeşlerimizle kol kola girdik hep beraber çalışıyoruz. Bu alandaki kafeteryanın işletmesini de belediyemizin şirketi yapacak” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535