• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kilitli Parke Taşı Tesisi bankadan borç alınarak yapılacak

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 5. ve son birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının hazır bulunduğu toplantıya Vali Nusret Dirim de katılarak, yapılabilecek olan çalışmalarla ilgili düşüncelerini paylaştı.
Kilitli Parke Taşı Tesisi bankadan borç alınarak yapılacak

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının 5.ve son birleşimi Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. 5 Maddenin görüşüldüğü toplantıya İl Genel Meclis Üyeleri tam katılım sağladı. Toplantıda en dikkat çeken konu Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’nu tarafından Meclis gündemine gönderilen dosya oldu. 2.5 milyon TL’ye mal olacak olan tesisle ilgili Vali Nusret Dirim’e oy birliğiyle yetki verildi. Dosyanın kabul edilmesiyle birlikte tesisin yapılabilmesi için gerekli olan para bankadan borç alınarak tedarik edilebilecek.

12 köy projesi revize edildi

Yoklama ve bir önceki Meclis toplantısında alınan karar özetlerinin okunmasının akabinde Meclis gündemine geçildi. Gündemin 10.maddesinde yer alan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan 12 adet 1.Kat Asfalt Sathi Kaplama Yol Yapım Projelerinin revize edilerek 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu raporu kabul edilerek, 12 köy projesi revize edildi. Maddeye Yazıcılar Köyü 500 metre ve Tuzcular Köyünde 250 metrelik alanda iyileştirilme yapılması eklendi.

Asfalt olan yollar betona çevrildi

Revize edilen projeler arasında 12 köy yer aldı. Komisyonda yapılan incelemelerin ardından Kızılelma Köyü 1 kilometre kilitli parke taşı, Küçükkızılkum Köyü 500 metre sıcak asfalt, Kutlubey Yazıcılar Köyü 500 metre sıcak asfalt, Akçalı Köyü 300 metre kilitli parke taşı, Çakırdemirci Köyü 500 metre kilitli parke taşı, Kutlubeytabaklar Köyü 800 metre sıcak asfalt, Arıönü Köyü 200 metre kilitli parke taşı, Fırınlı Köyü 500 metre kilitli parke taşı, Kışla Köyü 500 metre kilitli parke taşı, Arıt Aydınlar Köyü 500 metre kilitli parke taşı, Arıt Şahin Köyü 600 metre kilitli parke taşı ve Kumluca Yılanlar Köyü 400 metre kilitli parke taşı şeklinde revize edilmesine karar verildi.

200 başlık Tarım ve Hayvancılık Tesisi için izin çıktı

Gündemin 11.maddesinde yer alan Terkehaliller Köyü Gökhan Demirci’ye ait Tarım ve Hayvancılık Tesisi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarım Komisyonu tarafından Meclis gündemine gönderilen imar planı konusu görüşüldü. Dosyanın kabul edilmesiyle birlikte gerekli şartları sağlamak şartıyla tesisin kurulması için izin çıkmış oldu.

Para bankadan borç alınarak tedarik edilecek

Gündemin 12.maddesinde yer alan Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi ile ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu tarafından tesisin finansal kiralama yoluyla yapılmasının uygun olduğu ifade edildi. Meclis üyeleri Komisyon raporunu onaylayarak, tesisin finansal kiralama yoluyla yapılmasına karar verdi. Finansal kiralama talebinin kabul edilmesiyle birlikte tesisin yapılabilmesi için gerekli olan para bankadan borç alınarak tedarik edilecek.

İl Özel İdaresi olarak kredi almamız daha uygun

Madde onaylanmadan önce söz alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz, tesisde kullanılacak olan makinelerin Leasing(kiralama)  yöntemiyle alınması yerine İl Özel İdaresi olarak kredi kullanılmasının daha uygun olacağını belirtti. Aldatmaz; “Makinelerin yatırımcı tarafından satın alınması yerine, bir leasing şirketi tarafından alınıp, yatırımcıya belirli bir dönem kiralanmasını konuşuyoruz. Leasing  yöntemiyle bankadan makine için kredi alacağız. Bunu bu yöntemle almak yerine İl Özel İdaresi olarak kredi almamız bizim için daha karlı olacaktır” diye konuştu.

Meclise yapılan bir saygısızlık

Maddenin görüşüldüğü sırada İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yüksel Uğur’dan tesisle ilgili bilgiler almak istedi. Ancak Uğur’un Meclis toplantısında olmadığını görünce tepki gösterdi. Başkan Dursun; “Burada tarihi bir projeyi konuşuyoruz. Ancak Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü yok. Te4sisle ilgili soruları kime soracağız. Herkes dosyasına sahip çıksın. Meclise yapılan bir saygısızlıktır” dedi.

Kuru beton dönemi başlıyor

Dursun, dosya ile ilgili açıklamasında; “2017 yılı yatırım programında bu tesisin 1 milyon TL’ye mal olacağını ifade etmiştik. Ancak yapılan araştırmalar sonucu bu tesise ilave olarak kuru beton siteminin olmasına da karar verdik. Tesisin maliyeti 2.5 milyon TL. Bu dosya ile ilgili Sayın Valimize yetki verdik. Kredi almaya veya borçlanma konusunda tüm yetki Sayın Valimizde. Köylerde 1-2 yıldır beton yol uygulaması yapıyoruz. Bu tesis kurulduğunda önemli yollarımızı dahi beton yol yapabileceğiz. Tesisin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

25 işçiye ünvan verildi

Gündemin 13.maddesinde yer alan 25 işçinin mağduriyeti giderilecek kadro iptal ve ihdaslarıyla ilgili dosya görüşüldü. Plan Bütçe ve İnsan Kaynakları ARGE Komisyonları tarafından oluşturulan rapor değerlendirildi. Dosyanın kabul edilmesiyle birlikte teknik elemanların kadrosunda düzenleme yapıldı. Bir de ünvan alamayan 25 işçiye ünvan verildi. Gündemin 14.maddesinde yer alan Yeğenli Köyü Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı ile ilgili dosya görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Tarım Komisyonuna havale edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535