• BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kirazlıköprü Barajı inşaatı 21 Kasım’da bitiyor

Bartın il merkezimizi taşkınlardan koruyacak, 30.960 dekar tarım alanını sulamaya açacak ve yılda 41.20 Gwh enerji üretecek olan Kirazlıköprü Barajı, 21 Kasım Salı günü saat 10.59’da bitirilecek.
Kirazlıköprü Barajı inşaatı 21 Kasım’da bitiyor

Bartın için çok önemli olan ve Bartın’ı sel tehlikesinden kurtaracak aynı zamanda enerji üretimi ve tarımsal sulamayı sağlayacak olan Kirazlıköprü Barajı inşaatı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun açıkladığı 21 Kasım Salı günü saat 10.59’da bitirilecek.

Bakan Eroğlu, talimat vermişti

Bir dizi temaslarda bulunmak ve toplu temel atmak üzere geçtiğimiz aylarda ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 15 tesisin temel atma töreni sonrası Kirazlıköprü Barajında devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere inşaat alanına gitmişti. Çalışmaların önemli aşamaya geldiğini belirten Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu’ya Kirazlıköprü ve Kışla Sel Kapanının 21 Kasım 10.59’da bitirilmesi yönünde talimat vermişti.

Kirazlık Barajı buranın bir rüyasıydı

Bakan Eroğlu, Kirazlı Köprü Barajı için ‘Bu barajın açılacağı gün Benim hasretle beklediğim gündür’ ifadesini kullanmıştı. Bakan Eroğlu; “Kışla Sel Kapanı ve Kirazlık Köprü Barajı bu yıl 21 Kasım’da bitirmek üzere gerekirse üç vardiya çalışacağız. Nasip olursa 375 tesisin açılışını yaparak bir destan yazacağız. Bunun içinde Kirazlık Köprü Barajı ve Kışla Sel Kapanı da var. Toplu açılışa bu barajlarımızı yetiştireceğiz. Kirazlık Barajı buranın bir rüyasıydı. Eski Türkiye’de temeli atılmış. Ben geldiğimde baktım ki proje yanlış. Oturup projeyi düzelttik. Taşkından koruyacak, elektrik üretecek ve sulama yapacak. Müteahhit kim olursa olsun 21 Kasım’da bitecek. Bu benim hasretle beklediğim gündür. Kışla Barajı’nın da aynı tarihe bitmesini istiyoruz” şeklinde belirtmişti.

Dev yatırımı önümüzdeki günlerde bitireceğiz

Bartın il merkezimizi taşkınlardan koruyacak, 30.960 dekar tarım alanını sulamaya açacak ve yılda 41.20 Gwh enerji üretecek olan Kirazlıköprü Barajının inşaatında sona gelindiğinin müjdesini veren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Proje yenilenmesinin ardından 21 Kasım 2013 tarihinde ikmal ihalesini gerçekleştirdiğimiz, 2014 Temmuz’unda da inşaatına başladığımız Kirazlıköprü Barajını hızla tamamladık. Kirazlıköprü yolunu da 2 adet tünel, üç adet viyadük ile birlikte tamamlamak üzereyiz. Baraj içerisinden geçen Bartın içme suyu isale hattını da tamamlıyoruz. Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımı önümüzdeki günlerde bitireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile tüm DSİ yetkilileri ile müteahhit firma çalışanlarına Bartın halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kışla Barajı da 21 Kasım’da bitecek

Kışla Barajı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tunç; “Bartın'da yapımı devam eden 3 barajdan biri olan Kışla Barajının inşaatı tamamlanmak üzere. Bartın ve Kozcağız'ı sel taşkınlarından koruyacak olan bu büyük yatırımı 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık, hayırlı uğurlu olsun. Kışla Barajı da 21 Kasım’da tamamlanacak” diye konuştu.

 

Kozcağız Barajında çalışmalar devam ediyor

Kozcağız Barajının 2018 sonunda tamamlanacağını söyleyen Tunç; “Kozcağız Barajında çalışmalar hızla devam ediyor, Bartın ve Kozcağız için çok önemli dev yatırımı önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bartın il merkezimizi ve Kozcağız beldemizi sel taşkınlarından koruyacak olan Kozcağız Barajı 24 bin 600 dekar zirai alanın sulanması için gereken suyu depolayacak. Depolama hacmi 46 milyon m3 ve temelden yüksekliği 54 metre olan Kozcağız Barajının inşaatını da 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamış olacağız. Bartın ve Kozcağız'a hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535