• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Kızılay Aşevleri 2018 yılına hazır’

Türk Kızılayı Gönüllüsü Rıza Çakın, Türk Kızılayı’nın her yıl ihtiyaç sahibi on binlerce insanın günlük yemeğini pişirip dağıttığını belirterek, ülke genelinde hizmet veren Kızılay Aşevleri 2018 yılına hazır olduğunu dile getirdi.
‘Kızılay Aşevleri 2018 yılına hazır’

Türk Kızılayı Gönüllüsü Rıza Çakın, Türkiye’nin dört bir tarafında şubeler bünyesinde faaliyetlerini sürdüren 13 Kızılay aşevinin 2018 yılına hazır olduğunu belirterek, her yıl ihtiyaç sahibi on binlerce insanın günlük yemeğinin pişirilip dağıtıldığını söyledi. Bartın’da Kızılay Aşevi olmadığını söyleyen Çakın, yangın, sel, deprem vb. doğal afetlerde Düzce bölgesinden talep edildiğini ifade etti. Çakın; “Her yıl ihtiyaç sahibi on binlerce insanın günlük yemeğini pişiren ve dağıtan Türk Kızılayı aşevlerinin yapısal anlamda güçlendirilmesi ve kapasitelerinin artırılması için yeni yılı kapsayan çalışmalar gerçekleştirildi. Titizlikle sürdürülen çalışmalar sonucu 13 Kızılay aşevi yeni yıla hazırlandı. Bu aşevleri sayesinde Türk Kızılayı her yıl ihtiyaç sahibi on binlerce insanın günlük yemeğini pişiriyor. Bartın’da aşevi bulunmuyor. Fakat herhangi bir acil durumlarda Düzce bölgesinden talepte bulunuyoruz. Bartın’ın bu anlamda ki ihtiyacını Düzce iline kurulan aşevi karşılıyor” dedi.

04818767_6655f112-6367-4f9c-b912-ed980b65a0bc.jpgYardım malzemeleri bir aylık ihtiyacı karşılıyor

Her gün binlerce Arakanlı’ya yardım ulaştığını söyleyen Çakın; “Aşevinin yanı sıra gıda yardımlarımız da devam ediyor. Türk Kızılayı, Arakanlı Müslümanların yaşadığı kamplarda her gün binlerce kişiye yardım dağıtıyor. Özellikle gıda ve hijyen paketleri dağıtan Türk Kızılayı ekibi, yaşlı ve hastaların yardım malzemelerini kapılarına kadar götürüyor. Myanmar’da 25 Ağustos’tan bu yana saldırılardan kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 620 bini geçti. Myanmar’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e sığınan yüz binlerce Arakanlı’nın yardım talebine sessiz kalmayan Türk Kızılayı ise, özellikle son sığınmacı akınının başlamasından bu yana Bangladeş’te on binlerce Arakanlı’ya yardım ulaştırdı” diye konuştu.

Yardımlar Arakanlıların evlerine kadar taşıyor

Yardımların ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar taşındığını belirten Çakın; “Yaklaşık 5 yıldır bölgede faaliyet gösteren Türk Kızılayı, Bangladeş’teki çeşitli kamplarda kalan Arakanlılara 25 Ağustos’tan bu yana 37 bin 427 acil gıda paketi, 19 bin 744 gıda paketi, 16 bin 155 hijyen paketi ve 5 bin battaniye dağıttı. Yardım paketleri, bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanıyor. Dağıtılan malzemeleri kamp içindeki barınaklarına götüremeyecek durumda olanlara Türk Kızılayı ekibi yardım ediyor. Kızılaycılar, yardım malzemelerini araçların giremediği yollardan kendi sırtlarında Arakanlıların evlerine kadar taşıyor” şeklinde konuştu.

86219380_60.jpgGıda ve hijyen malzemesi dağıtılıyor

Çakın; “Bölgedeki çeşitli kamplarda gıda paketleri ve hijyen kitlerinden günlük ortalama bin adet dağıttıklarını söyleyen Türk Kızılayı Bangladeş Delegasyonu Operasyon Yöneticisi Ahmet Erbil, dağıtımları ve planlamaları Bangladeş Kızılayı ile Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu (IFRC) eşliğinde yaptıklarını belirtti. Hijyen setinin özellikle kova şeklinde yaptırıldığını, böylece kovaların da kullanılmasının sağlandığını vurgulayan Erbil, “Bunların içlerinde deterjan, sabun, diş macunu, diş fırçası, şampuan, kadın pedi ve tırnak makası bulunuyor. Bunlar bir ailenin ortalama bir aylık ihtiyacı karşılamak üzere planlanmıştır. Kuru gıda paketi içinde ise iki çeşit pirinç, mercimek ve enerji bisküvileri var. Şu anda günlük ortalama bin aileye yani 5 bin kişiye ulaşıyoruz” dedi.

ef39ba26-d293-49ac-bcea-952967a7e2e3.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535