• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Köylülerin verici kurulumu için topladıkları imzalara Turkcell kayıtsız kalmadı

Bartın Merkeze bağlı Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler tarafından toplanan 731 imzalı dilekçe sonuç verdi.
Köylülerin verici kurulumu için topladıkları imzalara Turkcell kayıtsız kalmadı

Bartın Merkeze bağlı Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler tarafından başlatılan imza kampanyası çerçevesinde köy sahillerine kurulan stantta toplanan 731 imzalı dilekçe sonuç verdi. Vatandaşların taleplerini dikkate alan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da devreye girmesiyle bölgeye gelen heyet verici kurulumu ile ilgili Büyükkızılkum, Küçükkızılkum ve Hatipler köylerinde inceleme yaptı. Bölgede 4-5 noktada inceleme yapan heyet 2 nokta üzerinde karar kılınacağını belirterek, kurulmama ihtimalinin de göz önünde bulundurulmasını istedi.

Dilekçeler BTK’ya gönderilmişti

Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer’in imzasıyla Bartın Valiliği’ne sunulan 731 imzalı dilekçenin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü’ne Bartın Valiliği aracılığıyla gönderilmesi talep edilmişti. İletilen bu talep üzerine Bartın Valiliği dilekçeleri BTK’ya göndermişti. BTK’ye gönderilen bu imzalı dilekçeler sayesinde bölgede yaşanan sorunu dikkate alan Avea, bölgeye verici kurulması ile ilgili projeyi 2018 yılı yatırım programına aldı.  Programa alınmasına rağmen herhangi bir adım atılmadı.

GSM şirketi yetkilileri sessiz kalmadı

Tüm özel GSM şirketlerine gönderildiği gibi Turkcell’e de gönderilen imzalı dilekçelere GSM şirketi yetkilileri sessiz kalmadı. Vatandaşların taleplerini dikkate alan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da devreye girmesiyle bölgede verici kurulumu ile ilgili inceleme başlattı. Vatandaşların şebeke sorununu özel şirketlere birebir ileten Kalaycı’nın desteğiyle sorunun çözümü noktasında büyük bir adım atılmış oldu. İletişim sorunuyla ilgili ilk kez bu kadar yakından ilgilenilmesi ve Ankara’dan inceleme için gelinmesi bölge halkında büyük bir beklentiye neden oldu.

Hep birlikte Ankara’dan gelecek olan kararı bekliyoruz

Her zaman bölge halkıyla beraber olduklarını belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı; “Bölgeye gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde vatandaşlar bize iletişim sorununu ilettiler. Hatta imza toplandığını gerekli müracaatların yapıldığını ifade ettiler. Tabii sorunun çözümü için bizler vatandaşlarımızın toplamış oldukları imzaların takipçisi olduk. İlgili kurumlarla görüştük. Özel GSM şirketlerinin yetkilileriyle görüştük. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda da bölgeye verici kurulumuyla ilgili çalışmaların başlatıldığını görüyoruz. Gerekli incelemelerin ardından inşallah verici kurulur. Tabii verici veya karavan kurulabilmesi için şirketin onay vermesi gerekiyor. Bizim bu konuda şirkete müdahale etme şansımız yok. Ancak şirket kurulacak olan alanla ilgili bir karara varırsa bize düşen ne ise yerine getiririz. Kurulmak istenilen alanla ilgili elektrik sorunu olduğunu ilettiler. Dediğim gibi şirketin onay vermesi halinde kurulum için gerekli olan her şey yapmaya hazırız. Bizler bölge halkıyla beraberiz. Onların yanındayız. Bölge için büyük bir sorun olan iletişim sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İnşallah süreç olumlu geçer. İnşallah şirket bu bölgeye verici kurulumuna onay verir. Hep birlikte Ankara’dan gelecek olan kararı bekliyoruz. İnşallah sonuç olumlu olur” diye konuştu.

Büyük emekler verildi

Desteklerinden dolayı AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’ya teşekkür eden Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer; “İletişim sorunuyla ilgili büyük bir adım atıldı. İnşallah sonucu da hayırlı olur. Bu sorunun çözümü noktasında koşuşturan başta AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’ya ve bölge halkına teşekkür ederim. Büyük emekler verildi. İnşallah bu emeklerin sonucu alınır. Sahil bölgelerimizin gelişmesine büyük bir katkısı olacak olan bu hizmeti inşallah bölgeye kazandırabiliriz” dedi.  

Destek olan herkese teşekkür ediyoruz

Sorunun çözümü noktasında büyük bir adımın atıldığını belirten Küçükkızılkum Köyü sakinlerinden Sedat Bayar; “Yaklaşık 3 hafta boyunca imza kampanyası sürdürdük. Sahil bölgelerine stant kurduk. Hatta köy köy gezdik. Vatandaşlara neden dilekçe topladığımızı anlattık. Bazı köylerde bizlere imza ile bir şeylerin halledilemeyeceğini söyleyerek, yaptığımız işi alaya alır tavırlarla eleştirdi. Orada biz şahıs çıkarı için bir şeyler yapmadık. Toplanan imzalar 4-5 köyün iletişim sorununu ilgilendiriyordu. Ancak bazı yöneticiler de dahil ‘Siz şuana kadar imza toplayarak ne hallettiniz de bunu halledeceksiniz diyerek’ dilekçelere imza atmaktan kaçındı. Bu cümleleri kuranlara gereken cevap verildi diye düşünüyorum. Verici kurulur veya kurulmaz. Olur veya olmaz. Burada önemli olan bu iş için bir adımın atılmasıdır. Bu adımı atanlar da Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer, Akbaba Köyü Muhtarı Eyüp Dağlı ve köy halkı olarak bizler attık. Bu kişilerin tek derdi sahil bölgelerinin iletişim sorununu çözmek. Peki kim ve kimler bundan rahatsız olur? Bizler topladığımız imzalarla ve yaptığımız girişimlerle önemli bir adımın atılmasını sağladık. Gerekli incelemeleri yaptılar. Kurulup kurulmayacağına karar verecekler. İnşallah süreç olumlu sonuçlanır” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Kalaycı’ya teşekkür

Hatipler Köyü sakinlerinden Şenay Kahraman ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın ili Merkez ilçesine bağlı Hatipler, Büyükkızılkum ve Arıönü sahil köyleri başta olmak üzere Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köyleri ile Zonguldak ili Çaycuma ilçesine bağlı Yeşilköy, Yeşilyayla ve Yukarı İhsaniye köylerinde ikamet eden yaklaşık 5 bini aşkın nüfusun GSM şebeke sorunu ve GSM’den kaynaklı internet sorununu ilgili kurumlara ilettik. İmza kampanyası süresince Büyükkızılkum Köyü ve Akbaba köyü muhtarlarından destek gördük. Bunun dışında Kendimiz mücadele ettik.Hatta tersleyenler dahi oldu.

Emek veren herkese teşekkür ediyorum

Vatandaşlardan büyük bir çoğunluk yaşanan sıkıntı nedeniyle imza atarak destek oldu. Fakat bu imzalı dilekçeleri biz vatandaş olarak göndermedik. Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer’in imzasıyla Bartın Valiliği’nden bu dilekçelerin gönderilmesini talep ettik. Bu talebimize sessiz kalınmadı. Tabii burada AK Parti Bartın İl Başkanı Sayın Turhan Kalaycı’yı unutmamak lazım. Her zaman yanımızda oldu. Şirketin bölgeye yönlendirilmesinde ve gelip inceleme yapılmasında büyük katkısı oldu. Buradan Sayın İl Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kurulur veya kurulmaz bizler üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Sorunumuzu ilettik. Şimdi gerçekleştirilen incelemelerin sonucunu bekleyeceğiz. Sonucun olumlu geleceğini ümit ediyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535