• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Maden işçileri için Milletvekili Tunç ve İl Başkanı Kalaycı devreye girdi

HEMA’ya ait 2 nolu kuyuda çalışan ve geçtiğimiz günlerde işten çıkartılan 148 taşeron maden işçisinin başlattığı eylem AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un ve Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın devreye girmesiyle sona erdi.
Maden işçileri için Milletvekili Tunç ve İl Başkanı Kalaycı devreye girdi

İşten çıkartıldıkları gerekçesiyle 23 gündür eylemde yapan 148 maden işçisi, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un ve Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın devreye girmesiyle maaşlarının ödeneceğinin sözünü alan işçiler, eylemi sonlandırdı. Bartın'ın Amasra ilçesi Tarlaağazı Köyünde bulunan HEMA’ya ait 2 nolu kuyu önünde ki çadırları söküp alandan ayrılan işçiler, İl Başkanı Kalaycı’yı parti binasında ziyaret ederek destekleri için teşekkür etti. Ziyarette İl Başkanı Kalaycı’nın yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Uğur Yılmaz, Hüseyin Demirci ve Ayhan Tepe ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ayten Lülleci ve Gülten Bacıoğlu da hazır bulundu. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un devreye girmesiyle taşeron şirketin işçilerin Şubat ayı maaşlarını yatırdığını belirten Kalaycı, Mart ayı maaşlarının da 25 Nisan’a kadar yatırılacağının sözünü aldıklarını söyledi.

Alın teriniz üzerinde şov bize yakışmaz

Kalaycı; “Sizlerin mağdur edilmeniz demek bizim de mağdur edilmemiz demektir. İlk duyduğumda arkadaşlarıma ihtiyaçlarınızın karşılanmasını istedim. Tabii bu süreçte Sayın Milletvekilimiz sizi ziyaret etti. Daha sonra da diğer parti temsilcisi arkadaşlarımız ziyaret edince iş biraz hak aramaktan çok siyasi şova doğru gitmeye başladı. Bizler oraya gelip boy göstermedik. Ancak ben aranızdan bazı arkadaşımızla sürekli görüşmelerimi sürdürdüm. Aklı selim düşünmemiz gerektiği söyledim. Her zaman yanınızda oldum. Alanlarda görünmesek de sorunun çözümü için uğraştık. Biz sizin hakkını koruyoruz. Sizin alın teriniz üzerinde şov bize yakışmaz” dedi.

İşçilerin alacakları yatırılacak

Sorunun çözümü için uğraştıklarını söyleyen Kalaycı; “Biz Sayın Mehmet Hattat ile görüştük. Ayın 25’ine kadar yasal hakkı olmasına rağmen Şubat ayı maaşları yatırıldı. Bir kısım mağduriyet giderilmiş oldu. Ayın 25’ine kadar bundan sonraki alacaklarınızın da yatırılacağı sözü verildi. Biz de işin takipçisi olacağız. Bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. İşçinin teri kurumadan aylığının ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Emeğinin karşılığı verilmesi gerekir. Ancak taşeron şirket özel olduğu için bizim burada aracılık etmekten başka gelen bir şey yok. Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç öncülüğünde Enerji Bakanlığı’nda maden işçilerimiz Müsteşar Beyle görüştüler. Çadırları da kaldırdınız. Rabbim inşallah o çadırları sizlere bir daha kurdurmasın” diye konuştu.

Destek olan herkese teşekkür ediyoruz

Maden işçileri adına konuşma yapan Hüseyin Akgün; “İş sözleşmeleri feshedilen Amasra HEMA A.Ş Ersamak maden işçileri eylemleri boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek “Biz Amasra HEMA A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Ersamak taşeron firmasında emeğiyle çalışan 148 maden işçisi olarak iş akitlerimizin feshedilmesinden sonra her türlü alacağımızın ödenmesi için, yeni bir taşeron gelince işe geri dönüşümüzün sağlanması için 26 Mart’ta başlatmış olduğumuz eylemimizi ödemelerle ilgili anlaşmanın da sağlanması üzerine 17 Nisan itibariyle sona erdirdik” dedi.

Madenci feneri sönmesin

Akgün; “23 gün süren halkı eylemimizde bizleri yalnız bırakmayan, bizlerden desteklerini esirgemeyip yanımızda olan, gücümüze güç katan başta Bartın Milletvekillerimiz olmak üzere Bartın ve Kumluca Belediye Başkanlarımıza, siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarına, partilerin kadın kolları üyelerine, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Merkez ve Amasra Şubesi Yöneticilerine, Eğitim-Sen Amasra Temsilciliği mensuplarına, TEKSİF Sendikası temsilcilerine, yöremizde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla uzaktan ve yakından şahsi olarak gelip mücadelemize destek veren tüm emekçi dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi ediyoruz. Basın mensuplarımıza da ayrıca çok teşekkür ederiz. Madenci fenerinin sönmemesi dileğiyle Bartın kamuoyuna da eylemimiz sonlandırdığımızı bir kez daha duyuruyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535