• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 1 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Mavi Bayraklı İnkumu Sahilinde Temizlik Yapıldı

Bartın Belediyesi ve Let's Do It Türkiye Bartın İl Koordinatörlüğü öncülüğünde ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla mavi bayraklı İnkumu sahilinde temizlik yapıldı.
Mavi Bayraklı İnkumu Sahilinde Temizlik Yapıldı

Bartın Belediyesi ve Let's Do It Türkiye Bartın İl Koordinatörlüğü öncülüğünde ‘Dünya Temizlik Günü’ dolayısıyla mavi bayraklı İnkumu sahilinde temizlik yapıldı. Etkinliğe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başlta olmak üzere Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Başkan Yardımcısı Necmi Balık, daire müdürleri, Let’s Do It Bartın’ın yanı sıra TEMA Bartın gönüllüleri, Bartın Gençlik Merkezi ve Kumluca Çok Programlı Lisesi öğrencileri de destek verdi. 90 genç, Bartın’ın tek Mavi Bayraklı plajı olan İnkumu’nda Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte temizlik yapmak için buluştu.

“Çevrecilik Milliyetçiliktir”

Temizlik öncesinde açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak “Çevrecilik Milliyetçiliktir” düsturuyla hareket ettiklerini belirtti. Başkan Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Let’s Do İt ismiyle gerçekleştirilen ve ilk olarak Estonya’da 2008 yılında başlayan Dünya Çevre Günü etkinliğini Bartın’da İnkumu sahilinde gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bizim üç noktamızda Mavi Bayrağımız var. Mavi Bayrak almak öyle kolay olmuyor. Belediye Başkanı olduğumuzdan beri bizim 3 yılımızı aldı bu iş. Ve her sene de yenileniyor. Bu ay sonu itibariyle Mavi Bayrak inecek. Kış günü Mavi Bayrak yok. Yaz geldiğinde tekrar verilere tek tek bakacaklar, bu arada verileri kontrol edecekler, ki 33 tane farklı kriter var. Bu kriterlerden bir tanesi de temizlik kriteri. Bugün de biz burada hem Mavi Bayrak etkinliği şeklinde, hem de bütün dünyada 180 ülkede aynı anda, yani saat 10.00 itibariyle başlatılan ve dünya genelinde 20 milyon gönüllünün eş zamanlı olarak farkındalık yaratmak amacıyla başlatmış olduğu etkinliği biz de bugün Bartın’da gerçekleştireceğiz. Tabi burası bizim için çok önem arz ediyor. Özellikle Bartın Belediyesi’nin Bartın’ı çok daha temiz tutalım düsturu içerisinde başta Temizlik İşleri’nde görevli arkadaşlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımızın beraberce mücadele ettiği, özellikle bu bölgede çöp kutularının yer altına alındığı, ki biliyorsunuz Bartın’da da özellikle sıkıntılı olan bölgelerde çöp konteynerlerini yer altına alıyoruz, çöplerin etrafa dağılmaması ve özellikle de içinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisinde maskelerin sokağa atılmaması, hijyenin her zamankinden çok daha fazla önemli olduğu böyle bir dönemde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.

“Tertemiz Bir Çevrede Sağlık Dolu Günler Diliyorum”

Benim istirhamım şudur ki, bu temizlik sadece bugüne özel olmasın. Evet, bugün Bartın’da Türkiye’nin ve dünyanın her noktasında bu etkinlik yapılıyor ama biziö her zaman temiz olmamız, çevremizi her zaman temiz tutmamız gerekiyor. Yani temizlik imandan gelir düsturu içerisinde bunu yapmak, temizliği yaşam biçimi haline getirmek gerekiyor. Bu bir çevreciliktir. Biliyorsunuz, bizim sloganımızdır ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’. Çevremizi korumak, temiz olmak imandandır. Bu düstur içerisinde de biz destek veriyoruz gençlerimize. Bugün burada 90 kadar gencimiz bu etkinliği gerçekleştiriyor. Ben gençlerimize teşekkür ediyorum. Let’s Do It Bartın temsilcisi arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. 7 tane bölge direktörü var Lets’ Do It’in Türkiye genelinde bunun dışında 57 ilde de il direktörleri aracılığıyla hizmet veriyorlar. Bugün de arasında Bartın’ın da bulunduğu 57 ilde dünya ile eş zamanlı olarak bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile ben kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bartın’da yaşayan hemşehrilerime de tertemiz bir çevrede sağlık dolu günler diliyorum.” Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde yaklaşık olarak 3 km’lik plaj gönüllüler tarafından temizlendi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535