• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Mevcut havaalanı kullanabilecekse yenisine gerek yok’

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Meslek Komitesi Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
‘Mevcut havaalanı kullanabilecekse yenisine gerek yok’

‘Bartın çıkmaz bir sokak’

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Meslek Komitesi Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Afrin Operasyonu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Balık, en kısa zamanda en az zayiatla Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu operasyonu başarıyla bitirmesini diledi. Yeni çevre yolunun Bartın Limanı’na bağlanması gerektiğini belirten Balık, Bartın’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak gerektiğini ifade ederek; “Kozcağız bölgemiz yavaş gelişen bir bölge. Bazı arkadaşlarımız Bartın için çıkmaz sokak derdi. Gerçekten bir yerde de öyle. Limanı işlerlik kazanmadığı sürece çıkmaz sokak. Bizim çıkışımız denizdir. Bu nedenle limanın yeni çevre yoluyla bağlanması şart. Bölge bu nedenle yavaş gelişiyor. Yine bunun için Kozcağız’ın ilçe olması hatta olabilirse yine Arıt’ın tekrar belde olması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Yine bölge ile ilgili konuşulan havaalanı projesi var. Kozcağız-Nebioğlu arasına yapılması gündeme getirilen havaalanı projesine Saltukova’daki havaalanı eğer kullanabilecekse yenisine gerek yok diye düşünüyorum” diye konuştu.

Allah muvaffak eylesin

Afrin operasyonunun aylar öncesinden başlaması gerektiğini söyleyen Balık; “Cumhurbaşkanımızın haftalar önce söylediği Afrin Operasyonuna 3 gün önce başladık. Amerika’nın yaklaşık 50, 60 yıldır Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak üzerinde bir planı var. Hatta Pentagon’da Kültür Devleti projesi olduğu söyleniyor. 32-33 yıldır ise biz PKK ile mücadele ediyoruz. Bize göre bu, bu oyunun bir parçasıydı. Amerika’nın bölgeye yaptığı 4 bin tır silah ve mühimmat yardımı sonucunda bölge çok tehlikeli bir hal almaya başlamıştı. Sınırlarımız tehdit altındaydı. Taciz atışları vardı. Bu operasyon bizce çoktan olması gerekiyordu. Ama bir takım siyasi ve bürokratik nedenlerden dolayı gecikmeli gerçekleşti. Bu operasyonda Allah ordumuzu muvaffak eylesin. Biz ordumuzun bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından eminiz. Bunu biliyoruz. Dünyada gerilla savaşını ve bölgeyi çok iyi bilen bir orduya sahibiz. Özgür Suriye Ordusu birlikleriyle birlikte en kısa zamanda en az zayiatla ordumuzun bu operasyonu başarıyla bitirmesini bekliyoruz. Allah muvaffak eylesin” dedi.

Muhakkak yapılması gerek

Yeni çevre yolunun Bartın Limanı’na bağlanması gerektiğini belirten Balık; “Bartın’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde biz bu trafik sıkıntısını çok iyi hissediyoruz. Mevcut çevre yolu yapılalı tahmini 30-35 yıl oldu. Bartın il olduğunda ekonomisi bu kadar güçlü değildi. Ama şuanda tırlar çevre yolu dediğimiz ama artış şehir içinden geçen yoldan geçiyor. Çünkü başka alternatif yol yok. İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında maalesef Karayolları Bölge Müdürü yeni çevre yolunun liman bağlantılı olmadığını söyledi. Sadece gündemde olan şey Akçamescit hattındaki çalışmalar. O yol biraz genişledi. Tabi bu da olumlu bir gelişme ama bizim beklentimiz şu; bildiğiniz gibi Bartın büyüyor. Filyos Projesi yapılmaya başladı. Bu konuyla ilgili de ilgileniyoruz. Yerli otomobil fabrikasının Filyos’a yapılmasıyla ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir dosya hazırlıyoruz. Filyos hayata geçtiğinde bu bölgenin önemi daha da artacak. Bunun için bu çevre yolu her şeyden önemli. Muhakkak yapılması gerek” diye konuştu.

Elimizden geleni yapıyoruz

Balık; “Yeni çevre yolu her şeyden önemli. Muhakkak yapılması gerek. 50-60 yıllarda babamın söylediği sözü hatırlıyorum. Demir yolu projesi yapılacaktı. Adapazarı’ndan başlayan ve Bartın’a kadar uzanan bir demir yolu projesi var ama hala hayata geçmedi. Biz bunların bir an önce hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sürekli gündeme getirip gündemde tutuyoruz. Gücümüz neyse sonuna kadar kullanıyoruz. İlk koordinasyon toplantısında da bu konuyu gündeme getirip hiç olmazsa sabah vakti Karayolları Bölge Müdürünü davet edip trafiği yerinde görmesini ve değerlendirmesini istiyoruz. Gürgenpınarı yolu bile ırmak ıslahı projesi nedeniyle sit alanı olduğu için duble yol olamıyor” dedi.

Bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak

Kozcağız beldesinin ilçe statüsüne kavuşmasını istediklerini belirten Balık; “Kozcağız bölgemiz yavaş gelişen bir bölge. Bazı arkadaşlarımız Bartın için çıkmaz sokak derdi. Gerçekten bir yerde de öyle. Limanı işlerlik kazanmadığı sürece çıkmaz sokak. Bizim çıkışımız denizdir. Bölge yavaş gelişiyor. Arıt’ı da biliyorsunuz kaybettik. Bölge geçmiş yıllara göre daha ilerleyecekken eskisinden çok daha iyi olmamız gerekirken sanki yerinde sayıyormuşuz ya da gelişen Türkiye’ye ayak uyduramıyoruz gibi çıkışımız olmadığı için. Orman zenginliğinin sadece kereste veya tomruk olarak bölge dışına satıldığı için işlenmediği için bölgemizde ağaç ürünlerinin işlendiği sanayi tesisleri maalesef bölgemizde gelişmedi. Bunun için Kozcağız’ın ilçe olması hatta olabilirse yine Arıt’ın tekrar belde olması bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Temennimiz budur” diye konuştu.

Biz ticari düşünüyoruz

Kozcağız-Nebioğlu arasına yapılması gündeme getirilen havaalanı projesi için ise Balık; “Geçenlerde biliyorsunuz havaalanına BARGİAD ile ziyaret gerçekleştirdik. Havaalanı müdürü ile yaptığımız sohbette tepenin engel olmadığı, tepe ile pistin arasında 5 kilometre olduğu ve bunun engel olmadığı, pistin uzayıp genişlediği zaman orta ölçekli dediğimiz uçakların rahatlıkla kalkıp iniş yapabileceği belirtildi. Daha önceden bir firma burada sefer düzenledi. Yalnız saatlerin yanlış düzenlendiği ve o sırada ilginin fazla olmaması firmanın buradan çekilmesine neden oldu. Açıkçası biz ticari olarak düşünüyoruz. Bir havaalanı varken o havaalanı ne olacak?” şeklinde konuştu.

İkincisini nasıl çalıştıracağız?

Balık; “Bu araziyi terk edeceksiniz başka bir yere sıfırdan havaalanı yapacaksınız. Bir tanesini şu anda çalıştıramıyoruz. İkincisini nasıl çalıştıracağız. Filyos Projesine baktığınız zaman deniz yoluyla Türkiye’nin en büyük limanlarından bir tanesi olacak. Herhangi bir yatırımcı dışarıdan gelen bir iş adamı Filyos Havaalanına indiği zaman en fazla on beş dakikada işyerinde veya görüşmeyi yapacağı yerde olacak. Bugün dünyada kim olursa olsun ‘havaalanı var mı?’ veya ondan sonra ‘karayoluna ne kadar uzaklıkta?’ diye soruyor. Bu Filyos için havaalanı büyük bir avantaj. Bu benim fikrimdir. Şu anda iki mevcut havaalanı kullanabilecekse yenisine gerek olmayacaktır diye düşünüyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535