• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Muhtar Altınçubuk, 9 yıldır yapılan çalışmaları anlattı

Okulak Mahallesi Muhtarı Turgut Altınçubuk, 9 sokak ve 3 caddeye hizmet etmek için mücadele verdiğini belirterek, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın desteğiyle tüm sokak ve caddelerdeki eksikliklerin giderildiğini ifade etti.
Muhtar Altınçubuk, 9 yıldır yapılan çalışmaları anlattı

‘Okulak mahallesi Bartın’ın aynası’

2009 yılından buyana Okulak Mahallesi Muhtarlığı görevini sürdüren Turgut Altınçubuk, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. 9 sokak ve 3 caddeye hizmet etmek için mücadele verdiğini belirten Altınçubuk, Kavaklı Caddesi ve Kemal Samancıoğlu Sokak’ın Bartın’ın aynası konumunda olduğunu ifade etti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın desteğiyle tüm sokak ve caddelerdeki eksikliklerin giderildiğini söyleyen Altınçubuk, Bartın’da 18 mahalle arasında en güzel mahallelerden birinin Okulak Mahallesi olduğunu ve belli başlı eksikliklerin de giderilmesiyle Bartın’da en sorunsuz mahallelerden bir tanesi olacaklarını belirtti.

Yüzde 80’inin tavuğuna varınca kadar bilirim

Altınçubuk; “2009 yılı öncesinde Okulak Mahallesi Muhtarı Rıza Çakın’ın birinci azasıydım. Sayın Muhtarım belediye seçimlerinde Belediye Başkan Yardımcılığına soyundu. Muhtarlık görevine aday olmamı istedi ve destekledi. Seçimlere 8 gün varken bu işe soyundum. Kapı kapı seçmen kâğıtlarını dağıttım. Seçmenimizle buluşmak için tek tek dolaştım. Biz gençliğimizde sadece iki sokağı bilirdik. Başka sokaklara geçmezdik. Ancak muhtarlık görevimin sayesinde Okulak Mahallesi’nin yüzde 80’inin tavuğuna varınca kadar bilirim. Birinci dönem büyük bir heyecanla göreve başladım. Mahalleme hizmet etmek için elimden geleni yaptım. İlk dönem karşıma bir kardeşimiz aday olarak çıktı. Seçimi kazandım” dedi.

Bartın’da en sorunsuz mahallelerden bir tanesiyiz

Hizmet edebilmek için mücadele ettiğini belirten Altınçubuk; “Mahalle muhtarları olarak tüm iş ve işlemlerimizi belediye ile gideriyoruz. Benimde belediyeyle üst seviyede ilişkilerim olduğu için işlerimiz aksamadı. Tüm çalışanlarla iyi ilişkiler içerisinde olduk. Uyum içerisinde görevimizi sürdürdük. İkinci dönemde aday çıkmadı. İkinci dönem seçilmemin ardından da aynı şevk ve heyecanla koşturmaktayım. Bu iş gönül işi. Para için veya başka bir çıkar uğruna yapılacak bir şey değil. Halka hizmet etmek tek amacımız. Bunu da gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Kaldı ki ben zaten muhtarlık maaşımı ihtiyacı olan ailelere dağıtıyorum. Dediğim gibi parayla işimiz yok. Tek amacımız hizmet.  Belediye Başkanımız bir dediğimizi iki etmiyor. Okulak Mahallesi’nin çehresi Cemal Akın’ın desteğiyle değişti. Yollarımız ve kaldırımlarımız hep yenilendi. Ana caddelerimizde önemli çalışmalar yapıldı. Bartın’da 18 mahalle arasında en güzel mahallelerden biri Okulak Mahallesi oldu. Belli başlı eksikliklerimiz de giderildiğinde Bartın’da en sorunsuz mahallelerden bir tanesiyiz” diye konuştu.

Caddemizin önemi büyük

Belli başlı eksikliklerin olduğunu söyleyen Altınçubuk; “Kayadibi Durağında önemli çalışmalar yapıldı. Kaldırım düzenlemeleri yapıldı. Kaldırımlarımıza engelli yolu da konularak, engelli kardeşlerimizde düşünüldü. Burada vatandaşlarımız ışıklandırma talebinde de bulunuyorlar. Bir de yağmur suları için mazgallar yapılacak. Bu iki talebi de Sayın Belediye Başkanımıza ilettik. Kendisinin bilgisi var. Kısa sürede yapılacağına inanıyoruz. Kemal Samancıoğlu Sokağında da ışıklandırmayla ilgili problemimiz var. Bu sorun Belediyeden kaynaklı değil. Bu caddemiz tarihi görünüm veren antik parke taşlarıyla düzenlendi. Işıklandırmasıyla da tarihi hava desteklendi. Ancak araçların lambaları kırmasıyla emekler boşa gitti. Şimdi aralarda bir iki lambalarımız kırık. Bu caddemizin önemi büyük. Bu cadde üzerinde müzemiz var. İl dışından gelen misafirler ilk önce bu caddeye geliyor. Sayın Belediye Başkanımız bu caddenin ışıklandırılmasının yeniden yapılacağını söyledi. İnşallah duba koyarak vatandaşların bu cadde üzerine araçlarını park etmelerini önlemek istiyoruz” dedi.

Kanlıırmak Caddesi’nde ki yürüyüş yolu önemli

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Kanlıırmak Caddesi’nde yapılan yürüyüş yolunun mahalle için çok önemli olduğunu belirten Altınçubuk; “Kanlıırmak Caddesi’ne başlatılan yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında yolun altyapı çalışmalarını tamamlanması ile yürüyüş yolunu kayrak taşlarla düzenlendi. Bu çalışmamızın yanı sıra ekipler yürüyüş yolunun bağlantıları için merdiven yapım çalışmaları da gerçekleştirdi. 3 ayrı noktadan yürüyüş yoluna merdivenler ile bağlantı yapıldı. Bu çalışmaların ardından ise oturma alanları ve ışıklandırmalar ile ilgili çalışmalar yapılacak. Hatta ışıklandırmayla ilgili çalışmalar şu anda başladı diyebiliriz. Oturma alanları ve kafeler de yapılırsa sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Bu çalışmaların Okulak Mahallesi’ne ivme kazandıracağına inanıyorum. Çalışmaların tamamlanması ile halkımızın huzur ve güven içinde hem spor yapabileceği hem de Bartın Irmağı’nı izleyebileceği güzel bir alan oluşturulmuş olacak. Bu çalışmalardan dolayı Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kanlıırmak Caddesi üzerine muhtarlık binası düşünüyoruz

Altınçubuk; “Bartın Belediyesi tarafından muhtarlıklara ahşam görünümlü bina yapılıyor. Tabii Sayın Belediye Başkanımız yer bulunması halinde yapılacağını söyledi. Yer anlamında Muhtarlık olarak Kanlıırmak Caddesi’nin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Ancak henüz netleşmiş bir şey yok. Bu cadde üzerine yapılırsa bu bölgeyi daha canlı tutabiliriz. Cadde üzerinde yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçmiş oluruz. O caddenin bir nevi orada bekçisi konumunda oluruz. Gözetimini yaparız. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içerisinde orada yürüyüş yapabilmesi sağlamış oluruz. Muhtarlığın orada olması vatandaşlar için de bir güvence olur. Tabii bunun yanında mahalle sakinlerimiz muhtarlığa gelip oturabilirler. Orada her türlü sosyal faaliyet yapılabilir” dedi.

Çok daha güzel bir görünüme kavuşturuldu

Kavaklı Caddesi’nin Bartın için büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Altınçubuk; “Geçtiğimiz aylarda duvarlar, aydınlatma sistemleri, araç ve yaya kapı girişleri değiştirilen Kavaklı Caddesi’nde başlatılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kavaklı Caddesi’nin tarihi dokusunu ön plana çıkartmak için yol antik parke taşlarla döşendi. Tarihi evlerin yoğun olduğu bu caddemizi daha güzel bir hale getirmek ve tarihi dokusunu ön plana çıkartmak amacıyla bu çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların ardından sokağımız çok daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. En güzel caddelerimizden biridir. Ben bir kez daha Sayın Belediye Başkanımıza mahallemize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535