• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği(TTB) tüm Türkiye’de OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz" kampanyası başlattı.
“OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği(TTB)’nin Türkiye genelinde başlattığı "OHAL Değil Demokrasi İstiyoruz" kampanyası kapsamında Bartın’da KESK heyeti tarafından çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.  KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yiğit ve bağlı sendikaların MYK üyelerinden oluşan heyet ilk ziyaretini Bartın Valiliği’ne yaptı. Ardından Halk Evi’ni ziyaret eden heyet daha sonra CHP İl ve İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. CHP’de gerçekleştirilen ziyarette heyeti CHP Bartın İl Başkanı Mehmet Arslan karşıladı.

Bir başlangıç yaptık

OHAL’in 6. kere uzatılmaması gerektiğini söyleyen KESK Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yiğit; “81 ilimizi dolaşıyoruz. Bu ziyaretlerimizde temel olarak toplumun tamamını ilgilendiren bir konu var. OHAL’in 6. kere uzatılmaması ile ilgili bir program gerçekleştiriyoruz. Burada ülkemize yakışmayan hak edilmeyen dediğimiz Meclisi devre dışı bırakarak ülkenin Olağanüstü Hal rejimi ile ve buna bağlı olarak kanun hükmünde kararnamelerle yönetilmesini hak etmediğimizi düşünüyoruz ve bunun 6. kere uzatılmaması gerektiği noktasında da duyarlı olan toplumun emekten demokrasiden barıştan yana kesimleriyle birlikte bunu paylaşmak ve bunu gerçekten Ocak ayı içerisinde de Mecliste Ankara’da TBMM’yi göreve çağıran bir biçimiyle de OHAL’in iptal edildiği KHK’ların ortadan kaldırıldığı KHK’lara bağlı olarak yapılan iş ve işlemlerin iptal edildiği ve Türkiye’nin özelleşmesi talebiyle böyle bir başlangıç yaptık” dedi.

140 bine yakın ihraç yaşandı

Sorunun herkesi ilgilendiğini söyleyen Yiğit; “15 Temmuz darbe girişimi sürecine baktığımızda Meclisin dört partisinin de orada bulunduğu aslında devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla ayakta olduğu ve aslında devletin asli görevlerini normal rutin olarak yürütmekte bir problemin olmadığı bir süreçti bu. Bizce OHAL’e hiç gerek yoktu. Normal koşullarda darbe ve darbecilerle mücadele adı altında OHAL’in çıkarıldığı o süreçte topluma 3 aylık olarak ilan edildi. OHAL’i kaldırırız denilmişti ama 5 kere uzatıldı. Biz 16 aydır OHAL ile yönetiliyoruz. Kuvvetle muhtemel 20 Ocak 2018 de bitecek olan OHAL’in 6. kere uzatılması ihtimalinin güçlü olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte OHAL’in olumsuz sonuçlarını hep birlikte yaşadık. Bizim elimizdeki verilere göre 140 bine yakın ihraç yaşandı. Bu insanların haklarında hiçbir adli hukuk soruşturma açılmadan kapı dışına bırakıldılar. Bu süreçte işçilerin grevleri ertelendi. Hemen hemen toplumsal yaşamda darbeyle ilişkisi olmayan OHAL’in ilan ediliş gerekçesi olan darbe ve darbecilerle mücadelenin dışında toplumsal yaşamı düzenleyen kalıcı olarak devletin sisteminin değiştirilmesine yönelik yapılanları gördük” diye konuştu.

Aynı kaygıları hep birlikte yaşıyoruz

CHP Bartın İl Başkanı Mehmet Arslan ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Aynı kaygıları hep birlikte yaşıyoruz. Sadece sizlerin değil bunlar hepimizin kaygısı. Bu yaşananları yaklaşık Hükümet kurulduğu ilk günden beri hep paylaştık. Kimi zaman belli bir bölüme yanaştılar kimi zaman onu düşman ederek başka bir bölüme yanaştılar. Toplumun belli kesimlerine cazip görünerek bunları bugüne kadar getirdiler. Bugün bunların olacağının izleri çok öncesinden beri belliydi. Ama bugün geldiğimiz noktada bir çözüm gerekiyor. Bizler sıkıyönetim dönemlerini yaşadık ama bu şekilde sivil darbenin askeri darbenin çok çok öne çıktığı dönem yaşanmamıştı.

Hukuksal açıdan çok büyük sıkıntıların içerisindeyiz

Maalesef Türkiye’de hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan hukuksal açıdan çok büyük sıkıntıların içerisindeyiz. Bunların üzerini kapatmak için bir kılıf gerekiyordu. Bu kılıfı da buldular. Referanduma da biliyorsunuz olağanüstü halde gittik. OHAl’de referandumun yapılamayacağını bizler biliyoruz. İstedikleri gibi sonuçları da değiştirme imkanını yakaladılar ve sonuçta buraya geldik. Asıl darbe 20’sinde oldu. Bizler tamamen bu noktadayız. Türkiye’nin böyle bir yapı ile yönetilemeyeceğini önümüzdeki dönemde 2019 da seçimler var. O seçimlere giderken bu işe çözüm olacak kesimin STK’lar olduğu inancındayız.

İnsanların elini kolunu OHAL ile bağlıyorlar

Türkiye’de öncelikle OHAL’in kalkması gerekiyor. Çünkü OHAL’de alınan kararlar sadece OHAL’in gerektirdiği olayla ilgili kararlar olmalıdır. Ne alakası var öğretmenlerin el çektirilmesi ile ne alakası var çıkarılan birçok kanunla torba yasadan çıkan düzenlemelerin OHAL’in ilan edilmesi sebepleriyle. Ama insanların elini kolunu bağlamak açısından diğer sivil toplumun diğer partilerin ellerini kollarını bağlama açısından OHAL devam ediyor. OHAL bir an önce kalkmalıdır. Çünkü demokrasiye dönüş yapmamız lazım.” Gerçekleştirilen ziyaret daha sonra karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi. KESK heyeti CHP ziyaretinin ardından ise Bartın Barosu’nu ziyaret etti. Baro ziyaretini ardından ise heyet basın mensuplarıyla KESK-Eğitim Sen Toplantı salonunda bir araya gelerek ziyaret değerlendirmesi yaptı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535