• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Olağanüstü toplantıda organların seçimleri yapıldı

İl Genel Meclis Üyeleri olağanüstü toplandı. Meclis Üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda 8 günden maddesi görüşülerek, encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı.
Olağanüstü toplantıda organların seçimleri yapıldı

İç İşleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek bir genelge daha göndermiş, valilik ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi istenmişti. Ancak genelgede zorunlu hallerde olağanüstü toplantıya gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebileceği de ifade edilmişti. Bu genelge doğrultusunda İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, mevcut konuların görüşülerek karara bağlanabilmesi için mevcut genelge gereği Vali Sinan Güner'in oluru ile İl Genel Meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı dün saat 15.00’da İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda 8 günden maddesi gürüşülerek, encümen ve ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı.

Zor günleri atlayacağımıza yürekten inanıyoruz

Olağan üstü toplantı öncesinde yaptığı konuşmasında ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsten dolayı hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunan Başkan Dursun; “Bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle tüm insanlık olağanüstü durumdan geçiyor. Bu zor günlerde millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek,  Sağlık Bakanlığımızın açıkladıkları tedbir kararlarına   uyarak millet olarak yaşadığımız bu zor günleri atlayacağımıza yürekten inanıyoruz.

Amacımız kubbede hoş bir seda bırakmak

7.dönem meclisi bir yılı geride bıraktı. 12 aylık sürede başarılı çalışmalara imza attık. Her şeyden önce 12 aylık zaman dilimi içerisinde Bartın’ımızın büyümesi ve gelişmesi adına meclis çalışmalarımıza büyük bir gayretle katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize şahsım ve başkanlık divanımız adına yürekten teşekkür etmek istiyorum. Meclisin yoğun çalışması nedeniyle 12 aylık süre de çok hızlı geçti. Bulunduğumuz bu onurlu görevlerin süreli olduğunu aklımızdan çıkarmadan 7.dönem çalışmalarıyla amacımız kubbede hoş bir seda bırakmaktır.

3 ay toplantılar ertelenmişti

Nisan ayı meclis toplantılarını normal şartlarda 01.04.2020 tarihinde yapılmak üzere planlamıştık. Ancak ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs nedeniyle yaşanan sıkıntılar ve bu virüsün ülkemizin her bölgesini etkisi altına almış olması sebebi ile ülkemiz genelinde alınmış olan tedbirlere ilave tedbir olarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Covit 19’ la Mücadele Kapsamında İl Valiliklerine gönderilen genelge ile “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca Büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri Meclis'leri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi uygun olacaktır. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksatılmaması/devamı için Meclis'in toplanmasının zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanarak izin verilebilecektir”  hükmü yer aldı. Genelge 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12’nci maddesinde ‘İl genel meclisinin her ayın ilk haftasında Meclis tarafından daha önceden belirlenen tarihte mutat toplantı yerinde toplanır’ hükmünü geçersiz kıldı. O nedenle Nisan ayı olağan toplantıları yapılamadı.

Olağanüstü toplantıya çağırdım

İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19’uncu maddesi gereği her yıl Nisan ayı toplantı döneminde encümen üyelikleri seçimleri ile yine aynı yönetmeliğin 20. maddesi gereği ihtisas komisyonları seçimlerinin yapılması zorunlu. Ayrıca bunun yanında idarenin işlerinin aksatılmaması için karar verilmesi elzem olan dosyalar da bulunuyordu. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12. maddesinde ‘İl genel meclis başkanı acil durumlarda ve lüzum görmesi halinde il genel meclisini bir yılda üç defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırır’  hükmü gereği mevcut konuların görüşülerek karara bağlanabilmesi için mevcut genelge gereği Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'in oluru ile Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdım. Yapılacak olan olağanüstü toplantıda 8 gündem görüşülecek. Bu gündemlerin içerisinde en önemli maddeler arasında encümen ve ihtisas komisyonları seçimlerinin yenilenecek olması var. Yine karar aşamasında olan dosyalar görüşülerek karara bağlanacak.”

Mülga Köy Hizmetleri eski binası 5 yıllığına tahsis edildi

Başkan Dursun gündemler ile ilgili de açıklamasında gündemin 2. maddesinde yer alan Mülga Köy Hizmetleri eski binasının bir önceki meclis toplantı döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere 5 yıllığına tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Dursun; “Mevcut binada daha önceki dönemde Cumhuriyet Lisesi uzunca bir süre eğitim faaliyetini sürdürdü. O dönemde mevcut bölgenin imar planı eğitim alanı olarak yer aldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebiyle de şimdi mevcut binamızın onarımının yapılarak Bilim ve Sanat Merkezi, AR-GE Merkezi ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere meclisçe 2020 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınarak eğitime kazandırılacak” dedi.

Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi olacak

Gündemin 3. maddesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin iş makinelerinin kiralama ücret tarifeleri belirlendi. Gündemin 4’üncü maddesinde “Bende öğrenebilirim üretime katılabilirim” projesine yüzde 10 oranında eş finansman olarak 2020 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Dursun; “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde hizmet alan 18-45 yaş arası engelli bireyler ve ailelerinin sosyalleşerek üretime katkı sağlaması amacıyla oluşturduğu ‘Bende Öğrenebilirim Üretime Katılabilirim’ Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından hibe desteği almaya hak kazandı. Mülkiyeti idaremize ait Gündüzlü Bakım Evinin, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi olacak şekilde eksik olan tadilatları tamamlanacak. Toplam proje maliyeti 1.081.173,28 TL. İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimiz dezavantajlı gurupların topluma kazandırılmasını önemsiyoruz. O nedenle hayata geçirilecek olan projenin %10 oranında 108.117,33 TL eş finansman ortağı olacağız. Bu sebeple 2020 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınacak” diye konuştu

3 okula güvenlik kamere sistemi takılacak

Gündemin 5. maddesinde yer alan 3 adet okula güvenlik kamera sistemi kurulumu projesinin 2020 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. Madde ile ilgili değerlendirmesinde Dursun; “Eğitim çağındaki gençlerimizin ve okullarımızın güvenliğinin sağlanabilmesi için Ertuğrul Gazi, Hendekyanı ve Fatih Ortaokullarına güvenlik kamerası takılması işi ek çalışma ve yatırım programına alınacak”  dedi. Gündemin 6.maddesinde yer alan Bartın İl Özel İdaresince yapılan hizmetler karşılı alınacak ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili dosya görüşüldü. Gündemin 7. maddesinde 2020 Mali Yılı Ek Ödenek verilmesi ile ilgili dosyada Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü’nün yol çalışmalarında kullanılmak üzere 530.493,00 TL ödeneğin verilmesi görüşüldü. Gündemin 2-3-4-5 ve 6’ncı maddeleri komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 7. maddesindeki ek bütçenin verilmesi ile ilgili dosya Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

İl encümen seçimi ve ihtisas komisyonları seçimleri gerçekleştirildi

Gündemin 8. maddesinde yer alan il encümen seçimi ve ihtisas komisyonları seçimleri gerçekleştirildi. İl Daimi Encümen seçimlerinde Ak Parti gurubunun aday gösterdiği Ayhan Özçelik,  Bekir Karabacak ile Atnen Aydoğan meclisin tamamının oylarını alarak 1 yıl süreyle görev yapmak üzere il daimi encümenliği görevine seçildi. 9 adet ihtisas komisyonlarına yapılacak üye seçimlerinin de siyasi parti guruplarının aday göstermiş oldukları üyeler yapılan işarı oylarla belirlendi. Seçimlerle ilgili açıklamasında Başkan Dursun; “Nisan 2019 tarihinden bugüne tüm ihtisas komisyonlarında büyük bir gayretle görevlerini tamlamış olan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İhtisas komisyonları ile encümen üyeliklerine yeni seçilmiş olan meclis üyelerimizi tekrar kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum. Yapılmış olan Olağanüstü toplantımızın idaremize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, yaşadığımız bu olağanüstü süreci milletimizin birliği ve dayanışması ile alınan kararlara da tam anlamıyla uyarak bu zor günlerin üstesinden gelineceğine yürekten inandığımızı ifade etmek istiyorum” dedi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535