• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Panik yok, tedbir var’

Çin’in Wuhan kentinden çıkan ve tüm dünyaya yayılan covid19 virüsü, çok sayıda can kaybına ve insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor.
‘Panik yok, tedbir var’

Çin’in Wuhan kentinden çıkan ve tüm dünyaya yayılan covid19 virüsü, çok sayıda can kaybına ve insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Bartın Belediyesi, yaşanan bu küresel sağlık sorununun önüne geçmek ve önlem alma amacıyla ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren çeşitli çalışmalarla tedbir alıyor. Bu bağlamda Bartın Belediyesince alınan tedbirlerin ve çalışmaların detayları şu şekilde:

9 Mart 2020       

Bartın kent merkezinde ilk olarak 9 Mart tarihinde 53 Özel Halk Otobüsü ile 18 İnkumu Özel Halk Otobüsü dezenfekte edildi. 

10 Mart 2020

 Bartın Belediyesi binasındaki tüm katlara el dezenfektanı yerleştirildi. 

 11 Mart 2020

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce periyodik olarak sürdürülen cadde ve sokak yıkamaları dezenfektanlı su ile sıklaştırıldı.

13 Mart 2020

Bartın Belediye Başkanlığı’nca alınan kararlar gereği; 17 Mart 2020 tarihinde açılacak olan Bartın Belediyesi Ebru, Camaltı, Kaligrafi, Tesbih, Naht Eserleri Sergisi, 24-30 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali, 1-2 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Halk Dansları Şöleni ileri bir tarihe ertelenirken, Bartın Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Halk Dansları Topluluğu, Şehir Tiyatrosu, Çini, Ebru, Resim, Engelsiz Ritim, Piyano, Tespih, Bando, Camaltı Boyama, Kaligrafi, Robotik Kodlama, Maket, Naht, Yabancı Dil, Step-Aerobik, Güreş, Tenis, Basketbol, Masa Tenisi kurslarına 20 Nisan 2020 tarihine kadar ara verildi. Bartın Kent Müzesi ile Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ise 21 Nisan 2020 tarihine kadar ziyarete kapatıldı. Aynı gün kent merkezinde yoğun şekilde dezenfekte çalışmaları başlatıldı.Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere; tüm parklar, piknik alanları, umumi tuvaletler, pazaryerleri, müzeler, belediyeye ait hizmet binaları, Bartın Limanı, tüm duraklar, muhtarlık büroları, çöp konteynerlerinde başlatılan bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan maddelerle önlem amaçlı dezenfektasyon çalışması aralıksız sürdürüldü.

15 Mart 2020

Başta Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Bartın Valiliği genelge ve kararnamelerinde yer alan hususları ve uygulamaları eksiksiz yerine getirme gayreti içinde olan Bartın Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü personelini de market denetimlerine göndererek temel temizlik ve temel gıda maddelerinde fiyat etiket kontrollerini yaptırmaya başladı.

 16 Mart 2020

Belediye Başkanlığı yeni kararlar alarak Belediyeye bağlı hizmet veren; Cumhuriyet Yaşam Merkezi, Elmalık Yaşam Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi, Kavallar Yaşam Merkezi, Şiremirçavuş Yaşam Merkezi, Hürriyet Yaşam Merkezi, Gazhane Kültür Parkı Kafeteryası, 140. Yıl Parkı Kafeteryası, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı Kafeteryası, Karaçay Piknik Alanı Kafeteryası’nın 20 Nisan 2020 tarihine kadar kapatıldığını duyurdu. Vatandaşların parkların açık alanlarından faydalanabilecekleri belirtildi.  Zabıta personeline yeni genelgeler ve bu genelgelerin aksaksız uygulanması ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kapatılması gereken işyerlerine gecenin geç saatlerine kadar tebligatlar ulaştırıldı.

 17 Mart 2020

Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç nezaretinde Kapalı Pazaryeri esnafına 200 adet maske dağıtıldı. Yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri sürekli basın yayın kuruluşları ile sosyal medya aracılığıyla duyuran Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ayrıca sosyal medya üzerinden bir canlı yayınlara katılarak çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulunmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı genelgesi üzerine de; hamile, yasal süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üstü, sağlık açısından dezavantajlı olduğu belirtilen kriterlerde olan 42 personel 12 gün idari izinli sayıldı.   Halkın evlerinde kalmalarına yönelik bir kamu spotu da hazırlanarak sosyal medya aracılığı ile çok sayıda vatandaşa ulaştırıldı. “Evinizde Kalın, Sağlıkla Kalın” sloganı ile COVID-19 salgın tehdidine karşı verilen mücadeleye halkın destek olması istendi. Belediyeye çeşitli iş ve işlemler için gelen vatandaşlar ile belediyede çalışan personelin sağlık güvenliğinin sağlanması için de bugün itibariyle ateş ölçer ile binaya giriş yapanların ateş ölçümü yapılmaya başlandı. Tüm mahallelerdeki çöp konteynerleri dezenfekte edilmeye, yıpranmış olanlar boyanmaya başlandı.

18 Mart 2020

 Pazaryerleri ve Semt Pazarları dezenfekte edilmeye başlandı. Tüm muhtarlık bürolarının dezenfekte edilmesi çalışması tamamlandı. Belediye ve bağlı hizmet binalarında dezenfekte yapıldı.

19 Mart 2020

Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte İstasyonu kurularak M ve H Plakalı tüm minibüslerde her sefer sonrası yolcuları indirdikten sonra bu istasyona gelerek dezenfekte edilmesi zorunlu kılındı. Belediyeye birikmiş su borcu bulunup kesme ihbarnamesi gönderilen su abonelerinin 20 Nisan 2020 tarihine kadar suyunun kesilmemesi kararı alındı ve halka duyuruldu. 20 Mart 2020 H ve M plakalı toplu taşıma araçlarının yanı sıra T plakalı ticari taksilerin dezenfekte edilmesine başladı. Ayrıca fabrikaların personel servisleri de dezenfekte edildi. Toptancı Sebze ve Meyve Hali ile Toptancılar Sitesi dezenfekte edildi. Ticaret Bakanlığı’nın kararları büyük afişler yapılarak pazaryeri girişlerine asıldı, ayrıca bu karar metni manav ve marketlere tebliğ edildi.

20 Mart 2020

H ve M plakalı toplu taşıma araçlarının yanı sıra T plakalı ticari taksilerin dezenfekte edilmesine başladı. Ayrıca fabrikaların personel servisleri de dezenfekte edildi. Toptancı Sebze ve Meyve Hali ile Toptancılar Sitesi dezenfekte edildi. Ticaret Bakanlığı’nın kararları büyük afişler yapılarak pazaryeri girişlerine asıldı, ayrıca bu karar metni manav ve marketlere tebliğ edildi.

 21 Mart 2020

 Kavşak Suyu Çeşmeleri ve etrafları ile camilerin abdesthaneleri dezenfekte edildi. Sosyal mesafeyi korumak amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan oturma bankları kaldırıldı. Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde her gün dezenfekte çalışmaları artırıldı. Kuaför, berber ve güzellik salonları ile park, bahçe ve piknik alanları ile ilgili alınan karar gereği Zabıta Müdürlüğü’nce yoğun denetimlere başlandı.

22 Mart 2020

 65 yaş üzeri evden çıkma yasağı olan vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine ulaştırmak için Valilik tarafından oluşturulan VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ekibine 3 araç ve 9 personel verildi. Uygulama başladığından bu yana ekipler 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasını aralıksız sürdürüyor.

23 Mart 2020

Yukarı Çarşı Havuz etrafında bulunan oturma bankları yerlerinden kaldırıldı.  Uluslararası yük taşımacılığına açık olan Bartın Limanı’nda dezenfekte çalışmaları devam etti. Bazı alanlarda bulunan oturma bankları söküldü. Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gelen ve giden yolcuların ateş ölçümü yapılmaya başlandı.

24 Mart 2020

 Galla Pazarı’nda pazarcılar arasındaki mesafe artırıldı. Satış yapmaya gelen 65 yaş üstü 11 pazarcı ve eşyaları Belediyemizin araçları ile evlerine geri götürüldü.  Marketlerin çalışma saatlerinin 09.00-21.00 olarak belirlenmesinin ardından tüm marketlere tebliğ yapıldı.  Belediye personelinin esnek zamanlı ve dönüşümlü çalışma programı hazırlanarak uygulanmaya başlandı. Kentte bulunan inşaat şantiyelerinde denetimlere başlandı. 

 25 Mart 2020

“Evinizde Kalın, Sağlıkla Kalın” yazısı duyuru tahtası afişleri yaptırılarak 50 noktaya asıldı.  Araç Dezenfekte Merkezi’mizde kentimizde hizmet veren tüm kamu kurum araçları dezenfekte edilmeye başlandı. 21/03/2020 tarih 7 sayılı İl Hıfzısıhha Meclisi kararı gereği park ve bahçelerin girişlerine bant çekildi, uyarı afişleri asıldı.

Her gün cadde ve sokaklar yıkandı

 9 mart tarihinden bu güne aralıksız olarak her gün cadde ve sokak yıkama ve dezenfekteleri, esnaf ve işyeri kontrolleri dezenfekte edilen noktaların tekrar dezenfekte edilmesi devam etmektedir. Bartın Valiliği ve kamu kurumlarının ilan, kamu spotu ve duyuruları daha geniş kitlelere ulaşması için belediyemizin ve belediye başkanımızın sosyal medya hesaplarından paylaşılmaktadır.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535