• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Park Sayısı 164’e Ulaştı

Çocukların eğlenebildiği ve yetişkin vatandaşların ise huzur içinde dinlenebildiği alanların sayısını her geçen gün artıran Belediye, 2020 yılında Vefa Park ve Çağlayan Piknik Alanı’nın da içinde bulunduğu 7 yeni park alanını halkın istifadesine sundu.
Park Sayısı 164’e Ulaştı

Çocukların eğlenebildiği ve yetişkin vatandaşların ise huzur içinde dinlenebildiği alanların sayısını her geçen gün artıran Bartın Belediyesi 2020 yılında Vefa Park ve Çağlayan Piknik Alanı’nın da içinde bulunduğu 7 yeni park alanını halkın istifadesine sundu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın göreve geldiği tarihten 2019 yılına kadar 157 yeni park yapılırken, bu sayı 2020 yılında yapılan 7 yeni park ile 164’e ulaştı. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine Kemerköprü Mahallesi’ne 2, Orduyeri Mahallesi’ne 1, Şiremirçavuş Mahallesi’ne 1, Tuna Mahallesi’ne 1, Cumhuriyet Mahallesi’ne 1 ve Karaköy Mahallesi’ne 1 olmak üzere 7 yeni park alanı halkın hizmetine sunuldu.

park-sayisi-164’e-ulasti-(6).jpg

“Yeni Parklar Yapmaya Devam Edeceğiz”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, vatandaşların dinlenip stres atabileceği, spor yapabileceği, ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebileceği alanlar yaratmaya devam ettiklerini söyledi. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Vatandaşlarımızın dinlenip stres atabileceği, yürüyüş yapabileceği, ailelerimizin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirebileceği alanlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda da 2020 yılında Vefa Park ve Çağlayan Piknik Alanı’nın da içinde bulunduğu 7 yeni park alanını halkımızın istifadesine sunduk. Yeni yapmış olduğumuz park alanları ile son 11 yılda 164 park alanını şehrimize kazandırdık. Bu alanlarda çocuklarımızın güven içinde güzel vakit geçirebiliyorlar. Ayrıca parklarımıza da bulunan kondisyon aletleri, spor alanları, dinlenme alanları yetişkin vatandaşlarımızın da kaliteli vakit geçirmesine olanak sağlıyor. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda da yeni parklar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

park-sayisi-164’e-ulasti-(5).jpgParklar Neden Önemli?

Parkların özelliklede çocukların gelişiminde çok önemli bir görevi vardır. Çocuk parkları, sosyoekonomik durumu ne olursa olsun her çocuğun oynayabileceği alanlardır. Bu alanlarda çevre ile temas eden çocuklar, evlerde tabletlere bağlı kalmaktansa daha sağlıklı birey olarak yetişirler. Çocuklar, parklar sayesinde fiziksel aktivitede bulundukları için gün boyunca kazandıkları enerjiyi aktarabilecekleri bir alan bulurlar. Bu durum, çocuğun uyku düzeninin de sağlıklı işlemesine yardımcı olur. Gün içinde biriktirdiği enerjiyi oyun parkında harcayan ve yorulan çocuğun uykusu daha düzenli olur. Düzenli uyku, büyüme ve gelişmedeki en önemli etkenlerden biridir. Oyun parkları aracılığıyla yeni arkadaşlıklar edinen çocuklar, böylece paylaşmayı ve iletişimi öğrenirler. Çocuk parklarında arkadaşlığın ilk adımını atan çocuklar, oyun oynarken bazı oyuncaklara sırayla bindikleri için sabretmeyi de öğrenirler. Yetişkinlerin yaşamlarının minyatür bir göstergesi olan çocuk parklarında geliştirilen arkadaşlıklar, güven duygusunu perçinler. Kendi yaşlarındaki diğer çocuklarla arkadaşlık kuran çocukların ileri ki yaşlarda diğer insanlarla olan iletişimi daha kuvvetli olur. Hayattan izole edilmiş, tüm gününü evde geçiren çocuklar öz güven kaybı yaşarlar. Ancak sosyal bir çevre içerisinde bulunulduğunda öz güven kazanılabilir. Çocuk, bireysel olarak hareket ettiği için kendi başına karar verme yeteneği de güçlenir. Çocuğun kendine güven duyarak karar alması ve harekete geçmesi ileri ki yıllarda benliğinin oluşmasında yardımcı olacaktır.

park-sayisi-164’e-ulasti-(3).jpgpark-sayisi-164’e-ulasti-(4).jpgpark-sayisi-164’e-ulasti-(8).jpgpark-sayisi-164’e-ulasti-(11).jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535