• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

TOKİ 2 Köprüsü ve köprü bağlantı yolu 2017 yılı yatırım programına alındı

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. 2 Maddenin görüşüldüğü toplantıda en dikkat çeken konu TOKİ’yi yakından ilgilendiren TOKİ 2 Köprüsü, köprü bağlantı yolu zemin etüt ve yapım projesi oldu.
TOKİ 2 Köprüsü ve köprü bağlantı yolu 2017 yılı yatırım programına alındı

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının üçüncü birleşimi Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. 2 Maddenin görüşüldüğü toplantıya İl Genel Meclis Üyeleri tam katılım sağladı. Toplantıda en dikkat çeken konu TOKİ’yi yakından ilgilendiren TOKİ 2 Köprüsü, köprü bağlantı yolu zemin etüt ve yapım projesi oldu.2.5 milyon TL’lik bütçe ayrılan proje ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen dosya İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Işıklandırmalar, kanalları ve duble yolu içeren köprü bağlantı yolu projesinin yanında genişletilecek olan mevcut menfeze de TOKİ 2 Köprüsü adı verildi.

Evrak eksikliği nedeniyle meclis gündemi değiştirildi

Yoklama ve bir önceki Meclis toplantısında alınan karar özetlerinin okunmasının akabinde Meclis gündemine geçildi. Gündemin 8.maddesinde yer alan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan 12 adet 1.Kat Asfalt Sathi Kaplama Yol Yapım Projelerinin revize edilerek 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gönderilen dosya ile Gündemin 110.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu tarafından Meclis gündemine gönderilen Sosyal Bilimler Lisesi Trafo Alanı ile ilgili dosya yer değiştirildi. Revize dilecek olan 12 adet proje görüşüldüğü sırada Yazıcılar Köyü ile Tuzcuları kapsayan revize işi ile ilgili evrakların Meclis gündemine ulaşmadığı tespit edildi. Evrağın sisteme düşmemesi nedeniyle 8 ile 10 madde yer değiştirildi.

25 yıllığına TEDAŞ’a kiralandı

Gündem değişikliğinin kabinde gündemin 8.maddesine alınan Sosyal Bilimler Lisesi Trafo Alanı ile ilgili dosya görüşüldü. Dosya oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin kabul edilmesiyle birlikte Şiremirçavuş İlkokulu sınırları içerisinde bulunan 40 metrekarelik alan Sosyal Bilimler Lisesi Trafosu için 25 yıllığına TEDAŞ’a kiralandı. Madde ile ilgili değerlendirmesinde İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bize gönderdiği yazısında BEDAŞ’a kiralanmasını talep etmişti. Bu yazıda hata yapılmış Bu ifade TEDAŞ olarak değiştirilmesi gerekiyor. Yani devir işlemlerinde devredilen kurum adı değişecek. Yanlış tahsis yapılmış. Bu madde ile tahsiste yapılan yanlış düzeltildik” dedi.

Çalışmalara kısa sürede başlanacak

Gündemin 9.maddesinde yer alan TOKİ 2 Köprüsü, Bağlantı Yolu Zemin Etüt ve Yapım Projelerinin 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu tarafından gönderilen dosya görüşülerek karara bağlandı. TOKİ, Orduyeri, Kaynarca, Dallıca, Kocareis, Akgöz ve Topluca’yı yakından ilgilendiren proje ile 2 kilometrelik ışıklandırmaları ve kanallarıyla birlikte duble yol ile 1 köprüyü içeriyor.

2.5 milyon TL duble yol ve köprü için harcanacak

TOKİ 1 köprüsü için bağlantı yolu olacağı ifade edilirken Bağlantı Yolu Zemin Etüt ve Yapım Projelerinin kısa sürede hayata geçirilmesi bekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında TOKİ 1 köprüsünün yapılacağı alandan TOKİ kavşağına kadar duble yol hizmete açılışmış olacak. Bu duble yola ilave olarak TOKİ 1 köprüsü adı verilen menfez de bulunuyor. Bakanlık tarafından 2011 yılında gönderilen 2.5 milyon TL’lik ödenek Dallıca Değirmenağzı mevkiinden eski hattanenin olduğu yere direkt çıkacak olan duble yol ve köprü için harcanacak.

TOKİ 1 köprüsünün bağlantı yolunu hazır hale getiriyoruz

TOKİ 1 köprüsü tamamlanmadan bağlantı yollarını tamamlamak istediklerini belirten Başkan Dursun; “Şu anda kasamızda 2.5 milyon TL var. TOKİ köprüsünün Irmak Islah Projesinin içerisinde yer alması nedeniyle bu parayı o köprüde kullanamıyoruz. Irmak ıslahı içerisinde yer alacak olan TOKİ 1 köprüsünün maliyeti 18 milyon TL. Yani bu köprüyü DSİ yapacak. Tabii bu gelişmelerin ardından kasamızda bulunan 2.5 milyon TL’nin 100 bin TL’sini zemin etüt çalışmalarına harcadık. Köprü ayaklarıyla ilgili etütler yapıldı. Kalan 2.4 milyon TL ile 2 kilometre duble yol ile TOKİ 2 köprüsünü yapacağız. Yapacağımız olan yol ve TOKİ 2 köprüsü ile TOKİ 1 köprüsünün bağlantı yolunu hazır hale getirmiş olacağız” dedi. 

Amacımız Irmak Islah Projesini TOKİ 1 köprüsünden başlatmak

Dursun; “TOKİ 2 köprüsüyle ırmağa bir köprü daha yapıldığı zannediliyor. Böyle bir algı oluşmuş. Böyle bir şey yok. TOKİ 2 köprüsü orada 4 köyü birbirine bağlayan ve TOKİ 1 güzergahını yakından ilgilendiren bir yol üzerinde bulunuyor. Burası bir menfez. Köylerde otura nüfusu ve TOKİ’de ikamet eden vatandaşlarımızın şehre daha rahat bağlantı kurmaları sağlanacak. Bu çalışmayı hızlı bir şekilde yapmış olacağız. Çalışmalarımızın TOKİ 1 köprüsünden önce biteceğini düşünüyorum. Tüm amacımız trafik çilesini sonlandırmak. Bizim bugün attığımız adım TOKİ 1 köprüsü bittikten sonraki yapılması gerekenler. Biz hazır hale getirip, Irmak Islah Projesinin de TOKİ 1 köprüsünden başlamasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535