• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Üyelerle olan bağ kopukluğunu giderdik’

Geçtiğimiz şubat ayında Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurul Toplantısında üyelerin büyük desteğini alarak göreve gelen Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
‘Üyelerle olan bağ kopukluğunu giderdik’

Bakkallar Odası Başkanı Özkan, yapılan çalışmaları anlattı

Bartın Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, Geçtiğimiz şubat ayında göreve helmesinin akabinde yaptığı çalışmaları anlatarak, ortaya konulan projelerle oda ile esnaf arasında ki soğukluğun giderildiğini ifade etti. Özkan; “Odamızın ciddi derecede üyeleriyle ilgili bir bağ kopukluğu vardı. Biz bu bağ kopukluğunu giderdiğimizi düşünüyoruz. Çok ciddi anlamda onlara destek oluyoruz. Sadece üye kayıtları ve muhasebe kayıtlarıyla değil her türlü bir aile olduk. Sosyal anlamda da her türlü destekleri veriyoruz. Vermiş olduğumuz sözleri yavaş yavaş yerine getirmeye başladık. Odamızın mevcut yerini hemen değiştirdik. Daha kullanışlı bir sisteme getirdik. Personel sayımızı hemen çoğalttık ve şu anda daha iyi hizmet verebiliyoruz. Artık odamız içerisindeki sistemleri, donanımları, veri giriş-çıkışlarını daha temiz ve daha düzgün tutuyoruz. Üyelerimize hukuki anlamda bir avukat sözümüz vardı. Bunu da yavaş yavaş yerine getiriyoruz. İki aylık bir yönetimiz ve her şey bir anda olmuyor. Bu süreçte onlarında görüşmelerini yapıyoruz. En kısa zamanda bu konuyu da sonuçlandırıp üyelerimize bildireceğiz. Her konuda üyelerimize bilgi akışı sağlıyoruz” dedi.

Esnafımızın ayakta kalması gerekiyor

‘Esnafına Sahip Çık’ projesiyle ilgili de bilgiler veren Özkan; “Bartın’da “Esnafına Sahip Çık” sloganıyla çok ciddi bir proje hazırlığımız var. Bu proje sadece bakkalları ilgilendiren bir süreç değil. Bu süreci biz şehrin her yerine yaymak istiyoruz. Bunu tüm esnafımız için düşünüyoruz. Biliyorsunuz dışarıdan büyük mağazalar geliyor ve küçük mağazalarımızı da sıkıntıya sokuyor. İşte büyük marketler bizim bakkallarımızı sıkıntıya sokuyor. Dışarıdan gelen her türlü büyük firmalar yereldeki küçük esnafımızı sıkıntıya sokuyor. Bu büyük mağazalara halkımızın da talepleri var ama en azından belirli günlerde bu sürecin bir algı operasyonu, eskiye dönük bakkal, kasap, manav, berber, ayakkabıcı, saatçi kültürümüzü canlandırmak, dengeyi kurmak istiyoruz. Onların kapatılması da şehirdeki dengeyi sarsar, hepimizi rahatsız eder. Kapanan her dükkân ekonomimize kayıptır. İşçi anlamında, vergi anlamında kayıptır. Her esnafımızın ayakta kalması gerekiyor” diye konuştu.

30724538_1818038551597775_5432902693343461376_n.jpgZincir marketler bir kapalı kalacak

Projenin önemine değinen Özkan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrin her bölgesinde “esnafına sahip çık” yazılı büyük afişler-brandalar yaptıracağız. El broşürü çalışmalarımız olacak. Şehirdeki tüm mağazalarda yüzde 50 indirimli günler yapmayı da istiyoruz. Vatandaş sokağa çıktığında her mağazadan yüzde 50 indirimli alışveriş yapabilsin ve büyük mağazalarla mücadele etme şansımız olsun. Bu şekilde bir proje çalışması yapıyoruz. Bu küçük bir çalışma olmayacak. Konfederasyonumuzun büyük marketlerle ilgili yapmış olduğu bir çalışma sistemi var. Zincir marketlerin en azından haftada bir gün kapatılmasıyla ilgili şu an çalışma yapılıyor. Bir gün resmi tatil anlamında. Bunu o zincir marketlerde çalışanlar da istiyorlar. Bu zincir marketler hafta da bir gün kapatıldığı zaman yereldeki küçük esnaflar en azından bir gün artı değer sağlayacaklar. İnşallah bu çalışma sonuç verir diye düşünüyoruz. Ciddi görüşmeler yapılıyor bu anlamda. Böyle bir süreç yaşanırsa yereldeki küçük esnafımız bir günde olsa hak ettiği değeri görür. Bakkalını unutan insanlar bakkalını hatırlar. Unutulmuş yol güzergahları yeniden hatırlanmaya başlanır. Bu süreçte onlarda yeniden canlanmış olur.

img_6202.jpgTekel bayilerinde ekmek satılamayacak

Tekel bayilerde ekmek satışı büyük ihtimalle yasaklanacak bu konu net değil. 18 yaşından küçükleri alkolden uzaklaştırma amaçlı bir düşünce. Bu süreçte bakkallarda ve tekel bayilerde 18 yaşından küçüklere çakmak, bali gibi ürünlerin satışları yasaklandı. Daha önceki süreçte bir genç kardeşimiz hayatını kaybetmişti. Bu süreci zaten sonuna kadar destekliyoruz. Önce “insan sağlığı” diyoruz.  Bu konuda olması gereken ne varsa bizde desteklerimizi veriyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken sadece esnafımıza duyarlı değil aynı zamanda öncelik olarak halktan gelen taleplere göre hareket ediyoruz. Fiyatları belirlerken, bu çalışmaları yaparken ekonomiye bakıyoruz, vatandaşın alım gücünü değerlendiriyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535