• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Üzerimize düşen vazifeyi korkusuzca yerine getirdik’

Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, 15 Temmuz gecesi ve sonrası ile ilgili sendikal faaliyetlerle alakalı sosyal medyada Türk Diyanet Vakıf-Sen’e yönelik yapılan eleştirilerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sert tepki gösterdi.
‘Üzerimize düşen vazifeyi korkusuzca yerine getirdik’

Ünsal, 15 temmuz üzerinden Türk Diyanet Vakıf-Sen’i eleştirenlere sert tepki gösterdi

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, 15 Temmuz gecesi ve sonrası ile ilgili sendikal faaliyetlerle alakalı sosyal medya üzerinden Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen’e yönelik yapılan eleştirileri değerlendirererek, sert tepki gösterdi.  Ünsal; “Mart ayının başlarında sendikal faaliyetlerle alakalı sosyal medya üzerinden sendikamız hakkında açıklama yapan acizlere, akıl tutulması yaşayanlara elbette bizimde bir cevabımız olacaktır. Bazı sosyal medya hesaplarında gerçeği yansıtmayan, yalan ifadelerle dolu paylaşımlar nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Sivil İrade Platformunda yer almamamızı örnek göstererek, 15 Temmuzda 6 gün boyunca inlerimizden çıkmadığımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olmadığımız ifade ediliyor.  Bu ifadelerin gerçekle hiçbir alakası yoktur. 15 Temmuz gecesi İmam-hatip ve müezzin kayyumlara mesaj ve telefonla ulaşıp sala verilmesini sağladık” dedi.

Suçlamak bir din görevlisine yakışır mı?

15 Temmuz’da gecesi ve sonrası üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyleyen Ünsal; “Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak 739 meslektaşımıza hiç bir şeyden korkmadan ve çekinmeden o gece mesajla ulaşarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Acaba bu ifadeleri bizim için kullananlar neredeydi? Biz o gece polis noktalarında emniyet güçlerimizin yanındaydık. Acaba bu iftiraları atanlar neredeydi? Biz her zaman milli iradenin yanında olduk. O gece ve o geceden sonra da aziz Türk milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devlet büyüklerimizin yanında olduğumuzu her ortamda dile getirdik. Allah aşkına sizin maksadız ne, neyin peşindesiniz? Sendikamız ve üyelerimizi gerçek ve doğru bilgi olmaksızın suçlamak bir din görevlisine yakışır mı?” diye konuştu.

Doğruları anlatmaya devam edeceğiz

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak doğruları anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Ünsal; “Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın İl Temsilciliği olarak ‘Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır’ inancıyla tüm meslektaşlarımıza ve insanlara faydalı olmak için çalışıyoruz. Önceliğimiz ülkemizin huzur ve mutluluğudur. Türk Diyanet Vakıf Sen Sendikası olarak yıllardır sabrediyor ve doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da sadece ve sadece doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Doğru nereden ve kimden gelirse dimdik Elif misali arkasında durmaya, yanlış nereden ve kimler tarafından gelirse de çekinmeden korkmadan aldığımız emanet ve sorumluluk gereği bunun karşısında durmaya devam edeceğiz. Hani bir söz vardır; Sahte sevgilere gül olmaktansa, gerçek sevgilere diken olmayı tercih ederiz. Biz doğru bildiğimiz bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

Tartışmaların hep dışında olduk

Sendikacılığın din adamının önüne geçmemesi gerektiğini söyleyen Ünsal; “Türk Diyanet Vakıf Sen Sendikası olarak sendikal faaliyetlerde yaşanan tartışmaların hep dışında olduk. Sendikacılığın din adamının önüne geçmesinden rahatsız olduğumuzu defalarca dile getirmemize rağmen sonuç ortada. 15 Temmuz kap karanlık bir geceydi. Ülkenin birliğine ve dirliğine kast eden eli kanlı katiller bu ülkede darbe girişimine kalkıştılar. Ama Türk milleti hain darbecilere karşı yine ferasetini ortaya koydu. Demokrasiyi savundu, ülkenin birlik ve beraberliğinde yana tavır koydu. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etti. Hain darbecilere, tanklara, kalleş kurşunlara karşı hiç çekinmeden göğsünü siper etti. Yılmadan bıkmadan korkusuzca şehit olma aşkıyla semalara uzanmış şehadet parmağımız olan minarelerden sala sesleriyle necip Türk milletini birliğe, kardeşliğe ve milli mücadeleye davet eden imam-hatip ve müezzin kayyumlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Üzerimize düşen görevi yerine getirdik

15 Temmuz gecesi İmam-hatip ve müezzin kayyumlara mesaj ve telefonla ulaşıp sala verilmesini sağladıklarını belirten Ünsal; “İmam-hatip ve müezzin kayyumlarımız hayatın her anında varlar Elhamdülillah. İyi ki Varsınız. Ayrıca 15 Temmuz gecesi İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülükleri ile iletişimi sağlayıp meslektaşlarımıza mesaj ve telefonla ulaşıp üzerimize düşen vazifeyi korkusuzca yerine getirdik. İl Müftülüğü adına şöyle bir mesaj çektik; “Değerli din görevlilerimiz. darbe girişiminin karsısında, seçilmiş meşru idarecilerin yanındayız. Bu hain harekete karsı çıkmak ve demokrasimize sahip çıkmak adına bütün camilerimizin ve minarelerinin ışıklarının açılması aydınlatılması ezan ve sala okunması önemle rica olunur.” Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak 739 meslektaşımıza hiç bir şeyden korkmadan ve çekinmeden o gece bu mesajla ulaşarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik” dedi.

Kimi kandırıyorsunuz?

Ünsal; “15 Temmuz gecesi Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak telefonla arandığımızda ‘biz şu an yoldayız’ demedik. ‘Telefonda mesaj hakkımız sayısı şu kadar’ demedik, herkesin elinde akıllı telefonlar var. Bir tuşla binlerce mesajı aynı anda atabiliyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz? Daha çok söyleyeceklerim var. Ama söylemek istemiyorum. Aklınızı başınıza alın. Bizler yatsıdan sonra alanlarda yerimizi alırken, daha sonra da polis noktalarını ziyaret edip ‘üzerimize düşen ne varsa vatan için yapmaya hazırız’ dedik. Kaldı ki her akşam polis noktalarını ziyaret ettik.  15 Temmuz gecesi alanda ki insanlara bir polis arabasının hoparlöründen şöyle bir söz işittim; ‘Değerli halkımız varlığınız bize güç veriyor.’  Bizim vatan için yapamayacağımız bir şey yoktur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek için biz canımızı veririz” diye konuştu.

Allah aşkına sizin maksadız ne, neyin peşindesiniz?

Her zaman milli iradenin yanında olduklarını söyleyen Ünsal; “Darbeci hainler! Size yazıklar olsun. Hem bu ülkeyi hem kendinizi âleme rezil ettiniz. Bu necip Türk milletin Gazi Meclisine dış düşmanların yapamadığı kötülüğü yaptınız. Bunlar Türk olamaz. Bunlar Müslüman olamaz.  O gece ‘Kahrolsun terörizm. Kahrolsun teröre destek olanlara’ deyip milli iradenin yanında olduk. Allah aşkına sizin maksadız ne, neyin peşindesiniz? Yoksa akıl tutulması mı yaşıyorsunuz? Türk Diyanet Vakıf-Sen Sendikasına ve üyelerine karşı husumetin sebebi nedir? Diyanet ve vakıf çalışanlarının problemlerini çözmek için hizmette bulunan dini eğitim ve tahsil almış ve din hizmeti sunan sendikamız ve üyelerimizi gerçek ve doğru bilgi olmaksızın suçlamak bir din görevlisine yakışır mı? Gözbebeğimiz diyanetimizin ve güzide çalışanlarımızı gerçekten kurumu temsil kabiliyeti yüksek, birleştirici kültürlü, güler yüzlü, akli selim( gel-git akıllı olmayan) ayrıca milli ve manevi refleksi had safhada olan kendi ikballerinden ve ayrımcılıklardan uzak kurumun yöneticileri ve çalışanlarını samimiyetle kucaklayabilecek sendika ve sendika temsilcilerine ihtiyacı var” dedi.

Her türlü girişimin sonuna kadar karşısındayız

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in milletin bekası için varlığını ortaya koyan bir sendika olduğunu belirten Ünsal; “Gerçek her yerde gerçektir. Kan ve kemik her insanda bulunur. Farklı olan niyettir. Bizim niyetimiz meslektaşlarımıza ayırım yapmadan yanlarında olmaktır. FETÖ’cü terör örgütüne bu millet gerekli cevabı vermiştir. Türk Diyanet Vakıf Sen her hal ve şart altında kesintisiz demokrasiden yana duruşunu bozmadan bu Milletin bekası için varlığını ortaya koyan bir sendikadır. Bunu aklınızın bir köşesine koyun. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak 28 Şubat sürecinde ve gerekse 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi, 15 Temmuzda da yapılmaya çalışılan darbenin ve demokrasi dışı her türlü girişimin de sonuna kadar karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum. Ayrıca nereden ve kimden gelirse gelsin, devletimize yapılan her türlü saldırı karşısında da, aziz Türk milletimizin ve devletimizin de yanında olduğumuzun altını bir kez daha çiziyorum” diye konuştu.

Barışı ve kardeşliği tesis etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz

Ünsal; “İmanımızdan aldığımız güç tarihimizden aldığımız ilhamla bizler bugün de barışı, huzuru, kardeşliği ve adaleti tesis etmek için mücadele etmeye her zamankinden daha fazla devam edeceğiz. Ey Allah'ım, tarih boyunca üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılmak için mücadele edip şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize rahmet eyle. Makamlarını âli eyle. Gazilerimize acilen şifalar ihsan eyle. Ülkemizi dört bir yanda, sınır boylarımızda ve sınırların ötesinde din, vatan, ezan, bayrak, millet, istiklâl ve istikbâlimiz için mücadele eden kahraman ordumuza yardım eyle. Sağ salim ve galip olarak ailelerine, sevdiklerine, vatanlarına geri dönmelerini nasip eyle” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535