• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yaz Kur’an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte düzenlenen yaz kursları ilimizde 25 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Kaynarca Kur’an Kursu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Yaz Kur’an Kursları Başladı

Okulların tatile girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Kaynarca Kur’an Kursu’nda düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” ile start aldı. Törene Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Şube Müdürü Mahmut Semiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Geçtiğimiz yıl 3 dönem olarak verilen kurslar bu yıl 2 dönem olarak gerçekleştirilecek. 2018 Yılı Yaz Kur'an Kursları 1. dönem 25 Haziran - 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında olacak. 2. dönem ise 23 Temmuz  -17 ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bize bıraktığı en yüce emanet

Bu yıl, Kuran kurslarının temasının "Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganı ile yapılacağını belirten İl Müftüsü Mahmut Gündüz törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yüce Rabbimiz, Âlemlere Rahmet Peygamberimiz (s.a.s) aracılığıyla insanlığa muhteşem bir kitap lütfetti. Bu kitap, bize yaratılışımızın hikmetini, varoluşumuzun gayesini öğretti. Hayatın imanla anlam bulacağını, insanın kulluk ile yüceleceğini haber verdi. Müminler, on dört asırdır bu kitabı zihin ve gönüllerine nakşetti. Ona sarsılmaz bir imanla, derin bir muhabbetle bağlandı. İşte bu kitap, hidayet rehberimiz ve kurtuluş reçetemiz olan Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim, Yüce Rabbimizin biz müminlere en büyük hediyesidir. Kur’an-ı Kerim, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in bize bıraktığı en yüce emanettir. Bu yüzden müminler olarak zihnimizi ve gönlümüzü onun ışığıyla aydınlatırız. Günümüzü ve yarınımızı onun rehberliğinde inşa ederiz. Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını, helal ve haramlarını göz aydınlığımız olan yavrularımıza da öğretmek için gayret gösteririz.

Çocuğumuz için bir eğitim yuvasına dönüşecek

Çocuklarımız, Yüce Allah’ın bize en büyük emanetlerindendir. Onları kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek ise her anne babanın evladına karşı en önemli vazifesidir. Peygamberimiz (s.a.s)’in “Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır” hadisi gereği yavrularımıza imanı ve İslâm’ı öğretmek, güzel ahlak ile mücehhez kılmak onlara bırakacağımız en büyük mirastır. Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. Kur’an kurslarımız, 25 Haziran’da açılıp 17 Ağustos’a kadar devam edecek. “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” şiarıyla camilerimiz, bu yıl da milyonlarca çocuğumuz için bir eğitim yuvasına dönüşecek.

Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar

Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Peygamberimizin örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri daha derinden kavrayacaklar. Kitaplarla dost olmayı, okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler. İstiklalimizin sembolü camilerimizle buluşacaklar. Tevhidin gür sedası ezanlarımızı daha yakından duyacaklar. Her bir camimizde açılacak yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim. Yavrularımızın bu kurslara katılmasına anne-babalar olarak öncülük edelim! Onları Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim. Kitaplar ile ünsiyetimizi artıralım, okuma salonlarımız sayesinde ömrümüze huzur ve hikmet katalım. Yüce Kitabımızın ve Peygamber Efendimizin izinde hayatına yön veren nesiller yetiştirmek için gayret sarf edelim.

Onlar bize emanet

Kuran öğrenmek ve öğretmek kutlu bir vazifedir. Kurslarımıza katılan çocuklarımıza ücretsiz kitaplar dağıtacağız. Çocuklarımız bugün ellerinde Kur’an’larıyla ve dini kitaplarıyla sokakları süsleyecekler. Bu ne kadar güzel bir şey. Kurslarımızla çok güzel şeyler öğrenecekler. Ben velilere buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı Kur’an Kurslarımıza gönderin. Onlar bize emanettir. 2018 yılında kurslarımızın hayırlara vesile olmasını ve nice iman dolu nesiller yetişmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyor Allah resulünün “sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir. Müjdesine mazhar olmayı ve bu güzel görevi ifa eden öğreticilere teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535