• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yeni yerine atanıncaya kadar geçici olarak Bartın’da görev yapacak

Henüz 28 yaşındayken Ordu’nun Korgan İlçesi’ne kaymakam olarak atanan, ancak iki ay sonra “Atatürkçü Kaymakam görevden alındı” başlıklarıyla ulusal haberlere konu olan Miraç Akbulut, Bartın’a Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi.
Yeni yerine atanıncaya kadar geçici olarak Bartın’da görev yapacak

Genç yaşında iktidar ile muhalefet arasında polemik konusu olan genç bürokratı Türkiye’nin gündemine sokan olay, 2021 yılının Ekim ayında yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından bir gün sonra sürpriz bir kararla görevden alınan Akbulut, bir anda dikkatleri üzerinde topladı.

CHP’li vekilin iddialarını Vali yanıt verdi

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kaymakamın Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmada Cumhuriyet ve Atatürk’ün ülkeye kazandırdıklarını anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını anmadığı için görevden alındığını iddia etti. Bunun üzerine Ordu Valiliği “Korgan Kaymakamı, görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır. Bir milletvekilinin söz konusu kararı çarpıtarak olduğundan farklı göstermeye çalışması esef vericidir” açıklaması ile karşılık verdi.

Ulusal basına da konu olunca Türkiye tanıdı

CHP’li vekil Adıgüzel “Kaymakam Akbulut Cumhuriyet’in kazanımlarını anlatırken ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. AKP’ye yakın tarikatlar rahatsız oldukları için şikayet etmişler” sözleriyle iddialarını sürdürdü. Atatürkçü Düşünce Derneği “Atatürk’ün sözlerini suç saymak, görevi ve unvanı ne olursa olsun, kimsenin haddi değildir” açıklamasıyla genç kaymakama destek verdi. Habertürk Yazarı Sevilay Yılmam da “Miraç Akbulut AK Parti’ye yakın ilçedeki tarikatların şikayeti ile görevden alınmış. Yemin ediyorum içim sızladı. Kendimi bir an o genç kaymakamın anasının yerine koydum. Kalbim büzüldü, çok öfke doldum” diye yazınca Akbulut artık Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Perde arkası: “Şikayet etmişler…”

Gazeteci Muhammet Vefa ise olayın perde arkasını anlatırken “Akbulut’un konuşması bazı kesimlerde rahatsızlık uyandırmış. Hatta bazı kişiler kaymakamı ‘sarhoştu’ diye şikayet etmiş” diye yazdı, şöyle devam etti: “Aynı gün protokolde yer bulamayan AK Partili iki isim, İçişleri Personel Genel Müdürü’ne ulaşmış. Bu isimler, Genel Müdürün okul ve çocukluk arkadaşı. Böylelikle hızlıca görevden alma sağlanıyor…”

Genç Kaymakam ne demişti?

Kaymakam Akbulut, 29 Ekim 2021 Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki konuşmasında, “En değerli miras mürşit olarak bilimi ve aklı alıp yurdun daha da gelişmesi için bütün cihana hitap edecek bir şekilde durmadan çalışmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar cumhuriyeti olamaz. En değerli, en doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır’ azarıyla yaklaşıp, her alanda göstermiş olduğumuz inkılapları geliştirerek medeni, çağdaş ve gelişmiş bir millet olmanın gayreti içerisinde bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İlk görevinde 2 ay kalabildi

1994 İstanbul doğumlu Miraç Akbulut, 2018 Eylülünde kaymakam adaylığı sınavı kazanarak stajını İzmir ve Diyarbakır’da tamamladı. Aslen Rizeli olan Akbulut, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde kısa süre kaymakam vekili olarak görev yaptıktan sonra 30.08.2021 tarihinde Korgan Kaymakamı olarak atandı. İki ay sonra da işte böylesi bir tartışma sonunda da görevden alındı.

Soruşturma tamamlandı, ceza almadı, Bartın’a atandı

Açığa alınan o Kaymakam hakkındaki soruşturma tamamlandı ve herhangi bir ceza almadı. Kaymakam Miraç Akbulut, 1 Ocak itibariyle de Bartın Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. Vali Yardımcısı Akbulut, yeni yerine atanıncaya kadar geçici olarak Bartın’da görev yapacak. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535