• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 12 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yıldızlı otel konforunda çadır ve karavan tatili imkanı sunuluyor

Genel Sekreteri İbrahim Kayış, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri ile birlikte Bartın’ın şirin tatil köyü Mugada plajında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Yıldızlı otel konforunda çadır ve karavan tatili imkanı sunuluyor

Bartın İl Özel İdaresi, karavan tatilcileri için Bartın’ı en gözde uğrak yeri haline getirecek bir projeyi hayata geçirerek büyük bir eksikliği giderdi. Mugada’da yapılan ve Bartın’ın ilk kamp ve karavan alanı, geniş imkânları ve tabii güzelliğiyle karavan tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. 6 adet bungalov ev, 30 araç kapasiteli karavan park alanı ve çadır kamp ile hizmet veren Mugada Kamp Karavan Alanı,  kalabalıktan biraz uzak, sessiz, sakin ama doğayla iç içe, yeşilliklerle kaplı bir orman ve uçsuz bucaksız bir denizin tam ortasında geçirmeyi düşünenlerin tercih edebileceği bir yer haline getirildi.

Klimalı çift kişilik bungalovlar

Mugada sahilinde turizm çeşitlendirmesi yapmak amacıyla, proje kapsamında bungalov evlerde konaklamanın yanında toplam 30 araç kapasiteli karavan parkı da oluşturularak bölgedeki turist sayısını artırmak ve önemli bir sorun olan konaklama sorununa çözüm olmak da amaçlanıyor. Tamamı klimalı, set üstü ocak ile mini buzdolabına sahip bungalov evlerin her birinde 4 kişinin konaklamasına imkân sağlanabilecek. Proje bünyesinde yer alan ahşap satış büfesi ile yöresel ürünlerin tanıtımı gerçekleştirilecek, yöreye özgü el sanatları, şifalı bitki, bölgede yetişen sebze ve meyvelerin sergi ve satışı yapılarak bölge halkına destek sağlanabilecek.

img_9190.jpgRezervasyon imkanı da var

Söz konusu tesislerden istifade etmek isteyenler bayrama az bir süre kalmasına karşın hala geç kalmış değil. Geçici rezervasyon yaptırmak için Başvuru Formu'nun doldurulup, [email protected] e-posta adresine veya 03782276638 nolu faksa gönderilmesi yeterli. Yapılan başvurular tercih edilen tarih aralıklarına göre değerlendirildikten sonra kesin kayıtlar için başvuru sahibine bilgi verilecek. Rezervasyon yaptırmayanlar da tesislerin girişinde ödemelerini yaparak burada konaklayabilirler.

img_9202.jpgKaravan Park basına tanıtıldı

Bartın’ın şirin tatil köyü Mugada plajında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Genel Meclis Üyeleri ve daire müdürleri tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen, 'Bartın İl Özel İdaresi Sahil Köyü Mugada’da Turizmi Çeşitlendirerek Bölge Kalkınmasına Destek Oluyor Projesi' kapsamında inşa edilen Mugada Karavan Parkı ve bungalow evleri ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verildi.

mugada-karavanpark-3.jpgBungalow evler gecelik 75 TL

Hem bayram tatilini hem de yaz tatilini kalabalıktan biraz uzak, sessiz, sakin ama doğayla iç içe, yeşilliklerle kaplı bir orman ve uçsuz bucaksız bir denizin tam ortasında geçirmeyi düşünen herkesi Mugda’ya davet eden Kayış; “Arıönü (Mugada) bungalow evleri daire başı gecelik konaklama kurum personeli 75 TL, kamu personeli 125 TL ve kamu dışı 150 TL, Arıönü (Mugada) Karavan Park Alanı kurum personeli 25 TL, kamu personeli 30 TL ve kamu dışı 35 TL, Arıönü (Mugada) Çadır Kamp Alanı kurum personeli 15 TL, kamu Personeli 20 TL ve kamu dışı 25 TL, Arıönü (Mugada) Karavan Park Alanı ve Çadır Kamp Alanı Elektriği 7 TL olarak belirlendi. Ancak bungalow evleri daire başı gecelik konaklama ücretini herkese 75 TL olarak veriyoruz” dedi.

img_6811.jpgKaravan Park 3-4 milyon TL’ye ihale edilemezdi

6 adet bungalow ev, 30 araç kapasiteli karavan park alanı ve çadır kamp alanının Mugada’yı Bartın’ın en gözde uğrak yeri haline getireceğini belirten Kayış; “Bu işler kolayla olmuyor. Karavan Park’a devletimiz 550-600 bin TL gibi bir kaynak tüketti. Eğer burası ihale edilseydi 3-4 milyon TL’ye ihale edilemezdi. Tamamen amatör bir ruhla kimi zaman iş makinelerimizle kimi zaman kendi çalışanlarımızla burada parke döşedik. Burada müdürümüzle, mühendisimizle çalıştık ve bu tesis böyle ortaya çıktı. Bundan sonra Bartın olarak hepimizin buraya sahip çıkması lazım. Çok yorulduk ama şimdi buraya gelince dinlenmiş oluyoruz. Yine buradan Hatiplere yol bağlandı. Şu anda 2017 yılı sonuna kadar yolumuz Hatipler’e geçmiş olacağız. Meclis’imiz bir karar verdi, irade buyurdu, ortaya bir projeksiyon koydu. Hızımızı kesmeden buradaki çalışmaların bir benzerini Büyükkızılkum’da yapıyoruz” diye konuştu.

mugada_karavan_bungalow_cadir.jpg7 dönümlük bir arsa ortaya çıktı

Mugada’da önemli bir imar planı çalışması yaptıklarını belirten Kayış; “İmar çalışmaları tamamlandıktan sonra 18 uygulaması yapıldı ve 18 uygulaması yapılan yerlerde vatandaşlarımıza tapuları dağıtıldı. Burada beş yıldızlı otel olarak belki de Bartın’da ilk defa planlanan ve tasarlanan 7 dönümlük bir arsa ortaya çıktı” dedi. Kayış, Mugada’da yapılan imar çalışmalarıyla 5 yıldızlı otel yapılabilecek alanların ortaya çıktığını belirterek; “Bulunduğumuz yer Mugada’nın sadece bir bölümü. Bizim Karavan Park dediğimiz alan da Özel İdaremize ait bir yer. İlk olarak buranın hâlihazır haritası yapıldı. İdare olarak biz bunun alt yapısını oluşturduk ve Meclis’imiz de karar verdi. Haritasını yapmak bile işin doğrusu belli bir süre gerektirdi. Bu gibi yerlerde yapılaşmanın ve birtakım hizmetlerin ne kadar zor olduğunu size anlatmak istiyorum. Bu kapsamda ilk olarak hâlihazır haritası yapıldı ardından imar çalışmaları başlatıldı. İmar çalışmaları tamamlandıktan sonra 18 uygulaması yapıldı ve 18 uygulaması yapılan yerlerde vatandaşlarımıza tapuları dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

mugada-karavanpark-4.jpgYıldızlı oteller yapılabilecek alanlar var

Kayış; “Burada beş yıldızlı otel olarak belki de Bartın’da ilk defa planlanan ve tasarlanan 7 dönümlük bir arsa ortaya çıktı. 7 dönümlük bir arsa Bartın ölçeğinde, bir ilde belki de bu yörenin en güzel coğrafyasında turizm yönünden önemli bir destinasyon olarak ortaya çıkmış olacak. Ben bunu gerçekten çok önemsiyorum. Bütün meclis üyelerimiz, Meclis Başkanlarımız, meclis divanlarımız gerçekten hepsi oy birliği ile bu konuya benden daha çok isteyerek heyecan durarak eğildiler. Bu yüzden bizi karar organımızı, İl Genel Meclisimizi, birim müdürü arkadaşlarımızı, imarda çalışan arkadaşlarımızı anladıkları için bölge halkına da ben şükranlarımı arz ediyorum. Çok kolay değil bu. Halk bir direnç gösterdi. Bir 18 uygulamasında ne olacak, nedir bu? Devletin girdiği yerde acaba bunlar vatandaşın menfaatine bir çalışma olacak mı? Sorularının en mantıklı cevabı burasıdır. Buradaki vatandaşlar endişelerini ben dâhil bütün arkadaşlarımıza telefonla arayarak bildirdiler. Şu anda bile bana gelerek teşekkür ediyorlar” dedi.

img_6796.jpgYapılan imar çalışmaları anlatıldı

Mugada’da imar anlamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Erol Keserci, şu ifadeleri kullandı; “Mugada sahil kesimimizde özellikle kaçak yapılar mevcuttu. Buradaki kaçak yapılar hakkında idaremiz kararlı bir davranış sergileyerek bunlar hakkında idari para cezaları ve yıkım kararı alındı. O zamanki kaçak yapılaşmalarda baraka, teneke türünde yapılar vardı. Yıkım kararının uygulanmasına müteakip buradaki bir yıkım çalışması başladı. O zamanlar yıkımda bize hep karşı geldiler daha sonra ise bu uygulamalar başlayınca teşekkür etmeye başladılar. O imar planı çalışmalarından ve imar planının onaylanmasından sonra 18 uygulaması başlatıldı.

img_6860.jpg18 uygulaması ile tapular dağıtıldı

İmar Kanunun 18. maddesi başlatıldı. Daha önce burada parsellerin tamamı hisseli, bölük, bütündü. Daha sonra 18 uygulamasından sonra kişilerin kanunen yüzde 40’ına kadar olan arsa payları alındı. Bu yüzde 40’ına kadar alınanlar devletin olmuş oldu. Bunları da devlet kendine almadı. Bu yüzde 40’ını aldığıyla yol yaptı, sağlık ocağı yaptı, jandarma yeri yaptı bu gibi yerler yaptı. Artı buradaki imar planı ile ilgili iki tane yıldızlı otel yapılabilecek yer çıktı. Konaklama tesisler yapılabiliyor park ve bahçeler yapılabiliyor. 18 uygulamasının bitiminden sonrada yeni tapular çıkarak tapular sahiplerine dağıtıldı.”

img_6820.jpg32 hektarlık alan imara açıldı

İl Özel İdaresi’nin Mugada sahil köyünde gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise Mugada’da 32 hektarlık alanının imara açıldığını ifade etti. Başkan Dursun; “Bugün 14 kilometrelik sahil şeridi olan, plajları olan Bartın’ın Mugada sahilindeyiz. 1995 yılında başlayan Mugada’daki 6 hektarlık alandaki imar planı bugün artık 32 hektarlık bir alana yayılmış, gelişen bir Mugada’ya ulaştı. 6 hektarlık bir alanda imar planı yapılmış ama 18. madde uygulaması yapılarak bunun yolları, sosyal alanları, yeşil alanları terk edilmemişti. Plan yapmak önemli değil planın gerekliliğini ortaya koymak çok önemli. İşte burada 1995 yılında yapılan 6 hektarlık imar planının ilk etapta 2011 yılında 18.madde uygulamasını da yaparak orayı bitirmiş olduk” dedi.img_6855.jpg

Mugada 6 hektarlık alanda sıkışıp kalmamalıydı

Çok sıkıntılar yaşandığını söyleyen Dursun; “Bizi eleştirenler, ‘İl Özel İdaresi burada katliam yapıyor’ diyenler de oldu. O dönemde buraya baktığımızda bu sahilde imara aykırı yapılar had safhaya çıkmıştı. Ama biz ilk etapta bu hektarlık alanda yapmış olduğumuz düzenlemeyle, kararlı adımlarla ilerledik. Bu ilk etap bazı şeylerin de başlangıcı oldu. Mugada sadece 6 hektarlık alanda sıkışıp kalmamalıydı. Çünkü buraya günde 25 bin vatandaş geliyor, denize giriyor ve buradan faydalanıyor. İşte bu nedenle 27 hektarlık bir alanda daha İl Öze İdare hem imar planı yaptı hem 18.madde uygulaması yaptı hem de vatandaşların tapularını kendilerine teslim etti. Burada artık yıldızlı otelle inşa edilebilir çünkü planı var, nereye yapılacağı belli, vatandaşların parsellerine hangi boyutta inşaat yapabilecekleri belli” diye konuştu.img_6841.jpg

30 karavancıya hizmet edecek

Önemli bir hizmetin kazandırıldığını belirten Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Özel İdare olarak Milli Emlak’ta olan bir alanda düzenleme yaptık. Bu tabi amatör bir ruhla başladı. Ama sonucunda güzel bir noktaya geldi. Mugada’daki Karavan Park Tesisleri 30 karavancıya hizmet edecek. Burada yine 6 adet de bungalov evler var, inşallah bunun sayısını da arttırmayı düşünüyoruz.  Bunun yanında profesyonel ve amatör balıkçılık yapan teknecilerimiz de teknelerini muhafaza edecek güzel bir park alanına kavuştu. O nedenle buradaki imar planı herkesi düşünüyor. Yer sahiplerini düşünüyor, gelen konukları düşünüyor. Ortaya çıkan bu güzellikler Bartın’ımıza, memleketimize güzel hizmetler edecek.mugada-karavanpark-2.jpg

Buraları iyi tanıtmamız lazım

Mugada, 32 hektarlık alanın üzerinde gelişirken karşıdaki Hatipler Plajına da bağlanarak bu alan daha gelişmiş olacak. Burada sıkışmış 25 bin kişilik ziyaretçi sayısı aynı zamanda bu kumsaldan 1 kilometre gibi bir yürüyüş mesafesinde diğer sahile de geçmiş olacak. Bu sene inşallah o yolumuzu da bitirmiş olacağız, onun ödeneklerini de aktardık, yatırım çalışma programına da aldık. Derdimiz Bartın’da turizmi en modern şekilde yapabilmek. Bunlar daha ayağa kalkışımız, bundan sonra yürüyeceğiz ve koşacağız. Daha düne kadar buralar imara aykırı binalarla doluydu ama bugün planlı bir Mugada var. Bartın’da turizmi hakikatten olması gerektiği gibi canlandıracağız ve Bartın’ımıza, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza katma değer sağlayacağız. Buraları iyi tanıtmamız lazım.

img_6782.jpgDeniz, kum ve orman bir arada

Karavan Park Tesislerimizin arkası orman, karşısı deniz. Deniz, kum ve orman bir arada, hepsini bir arada barındıran çok yer yok. İnşallah bunu daha iyi anlattığımız da ve buraları daha da güzel hale getirdiğimizde bunlar Bartın’a miras olarak kalacak en önemli eserlerdir. İmar Müdürlüğümüz bu noktaya taşırken çok zorluklar yaşadı. Her zorluğa göğüs gerdik, her eleştiriyi dinledik ama yolumuzdan şaşmadık. O nedenle başta Genel Sekreterimiz ve İmar Müdürümüze teşekkür etmemiz lazım. Çünkü bu işler biraz cesaret işi, bizler cesur olduk, doğru bildiğimiz işi yaptık. Bu gördüğünüz alanlarda Mugada daha da gelişecek. Müracaatçılar olduğu sürece de İmar servisimiz onlara uygun planları da vererek evlerini yapmalarını sağlayacaktır.” Yapılan konuşmaların ardından inceleme gezisi yemek programı ile sona erdi. 

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535