• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘2018 yılında 6 anaokulu yapacağız’

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.
‘2018 yılında 6 anaokulu yapacağız’

Meclis Başkanı Dursun, eğitim yatırımlarını değerlendirdi

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda 3 gündem maddesi görüşüldü. Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündeme bir madde eklendi. Ömer Tepesi Ortaokulu işinin revize edilmesi ile ilgili dosya Encümen kararıyla Meclis gündemine gönderildi. Bu dosya oylama yapılmadan İl Genel Meclisi gündemine alındı.

Eğitim yatırımlarımıza büyük önem veriyoruz

Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “2018 yılı çalışma ve yatırım programımızda Ömer Tepesi Ortaokulu ile ilgili dosya vardı. Tabii konu ilgili komisyonlarda değerlendirilecek ama burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakanlığa verilen raporda bu bölgede lise ve ortaokul ihtiyacının kalmadığı ifade edildi. Gündemin 12.maddesine aldığımız bu dosya ile 830 bin TL ödenek ortaya çıkmış oldu. Bu para ilgili komisyonlarda değerlendirilecek. Biz bugüne kadar 40 tane okul yaptık. 2018 yılında 6 tane daha anaokulu yapacağız. Eğitim yatırımlarımıza büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız için fiziki şartların iyi olması çok önemli. Fiziki şartlar iyi olursa başarı artıyor. Biz tabii okul bahçelerine de spor alanları oluşturuyoruz. Bu hizmette önemli” dedi.

CHP’nin komisyonda üyesi yer almadı

Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde Meclis gündemine geçildi. Gündemin 10.maddesinde yer alan 2018 yılı Denetim Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu adına Kenan Dursun, İrfan Ekmekçi, Recep Regaip Bayraktar ve Murat Erfındık aday gösterildi. Milliyetçi Hareket Partisi adına Ercan Uyan aday oldu. AK Parti komisyona 4 üye verirken, MHP bir üye verdi. CHP’nin ise komisyonda üyesi yer almadı. Yapılan kapalı oylama sonucunda aday gösterilen 5 isim 2018 yılı Denetim Komisyonu’na seçildi. Komisyon üyeleri İl Özel İdaresi’nin bir yıllık gelir ve giderlerini denetleyecek. Komisyon tarafından hazırlanacak olan rapor Nisan Ayı Meclis Toplantılarında okunacak.

Seçilen tüm üyelere kolaylıklar diliyorum

Gelir ve giderin denetleneceğini belirten Dursun; “Denetim Komisyonu Üye Seçimi 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. Maddesi ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi gereği gizli oyla gerçekleştirildi. 5 arkadaşımız seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 4 üye ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden de 1 üye komisyonda yer aldı. Seçilen tüm üyelere kolaylıklar diliyorum. Komisyon üyeleri İl Özel İdaresi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap işlemlerinin denetimi için 28 Şubat tarihine kadar aralıksız olarak çalışacaklar. Zaman geçirmeden 15 Mart tarihine kadar ilgili rapor Meclis Başkanlığı’na ulaştırılacak. Komisyon çalışmalarında arkadaşlarımıza tekrar kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Sermaye Şirketi komisyonlara havale edildi

Gündemin 11.maddesinde yer alan Sermaye Şirketi Kurulması ile ilgili doysa görüşüldü. 696 sayılı KHK ile taşerona verilen kadro hakkı verilmesiyle Belediyelere ve İl Özel İdarelerine zorunlu hale gelen şirket kurma zorunluluğu nedeniyle Meclis gündemine getirilen dosya Plan ve Bütçe Komisyonu, İnsan Kaynakları ve Arge Komisyonu ile Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonuna havale edildi. BARÖZ Yatırım ve Hizmet İşletmeleri AŞ. adını taşıyacak olan ve taşeron işçiler için kurulacak bu şirkete Bartın İl Özel İdaresi’nin gelir getiren tüm tesisleri ve yerleri de bağlanacak. 1 milyon TL sermayeli kurulacak olan şirketle ilgili tüm yetkiler Bartın Valisine verilecek.

Taşeron işçiler için kuruluyor

Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun; “Bir önceki birleşimde gündeme alınan İl Özel İdaremiz için önem arz eden ‘Sermeye Şirketi Kurulması’ ile ilgili dosya ilgili komisyonlara havale edildi. Bu komisyonlarımızda ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Şirket kurulmasıyla ilgili komisyon çalışmalarının son şekli Şubat ayı Meclisine kadar tamamlanacak. Bu konuda komisyonlarca yürütülecek çalışmalar meclise önemli ölçüde ışık tutacak. Bu şirketin gerekliliğini daha önceki açıklamalarımda da ifade etmiştim. Bizim tüm turizm tesislerimiz, gelir getiren mülklerimiz ve gelir elde edilen tüm alanlarımız bu şirkete bağlanacak. Artık bu gelir getirici unsurları şirkete bağladığımızda önemli ölçüde gelir elde eden bir şirkete İl Özel İdaresi kavuşmuş olacak” dedi.

Projenin revize edilmesi gerekiyor

Gündemin 12.maddesinde yer alan Ömertepesi Ortaokulu Projesi Revize’ işlemleri ile ilgili dosya görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi. 830 bin TL ödeneği olan dosyanın revize edileceğini belirten Başkan Dursun; “Encümende görüşülüp Meclise havale edilen bir dosyadır. 2017 yılı Çalışma ve Yatırım Programımızda yer alıyordu. Bu projemize ihtiyaç olmadığına karar verildi. Bu nedenle bu projenin revize edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu güzel hizmetlere imza atmak bizlere nasip oldu

Dursun; “İl Genel Meclisimiz eğitim yatırımlarının hızlanmasına büyük katkı verdi. Özellikle beşinci ve altıncı dönemde önemli çalışmalar yapıldı. 40 eğitim yuvamızı Bartın’a kazandırdık.  2018 yılında da 6 anaokulu projemiz var. İnşallah tamamlandığında 46 okulumuzu tamamlamış olacağız. Tüm çocuklarımız modern eğitim yuvalarında eğitim görmeyi hak ediyor. Biz üzerimize düşeni yaparsak çocuklarımızdan başarı gelir. Bu işler öyle kendi kendine olmuyor. Okulların fiziki yapısını güçlendireceğiz. Çocuklarımızın başarılarına vesile olmaya devam edeceğiz. Bu güzel hizmetlere imza atmak bizlere nasip oldu” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535