• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın-Kurucaşile arası 20 dakikaya inecek

Kurucaşile yolunda hummalı bir şekilde yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yıllardır Bartın’a olan mesafeden yakınan Kurucaşileler yol yapım çalışmaları tamamlandığında çok kısa bir sürede Bartın’a ulaşabilecek.
Bartın-Kurucaşile arası 20 dakikaya inecek

Kurucaşile yolunda hummalı bir şekilde yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yıllardır Bartın’a olan mesafeden yakınan Kurucaşileler yol yapım çalışmaları tamamlandığında çok kısa bir sürede Bartın’a ulaşabilecek. Aynı şekilde ilçede geçen yıl selde yıkılan Karaman Köprüsü yapım çalışmaları da sürüyor. AK Parti İl Başkanı Yardımcısı ve Tanıtım ve  Medya Başkanı Murat Yıldırım, Kurucaşile yolunda devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. geçen yıl 13 Ağustos’ta sel felaketi yaşandığında AK Parti hükümetinin bölgeye hemen yardım gönderdiğini ve bölgede incelemeler yaptığını dile getiren Yıldırım, “Kurucaşile ilçemiz geçen yıl 13 Ağustos’ta büyük bir sel felaketi yaşamıştı. Yaşanan bu sel felaketinin ardından hükümetimiz bölge için hemen devreye girmiş ve bölgeye selin yaralarını sarmak için gıda yardımından tutunda nakdi yardıma kadar yardımlar ulaştırmıştı. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Versel Eroğlu da Sayın Milletvekilimizle birlikte havadan bölgede incelemelerde bulunmuştu. Selden ilçe yolları ve köprüler de zarar görüştü.  İlçeye  ulaşımın odak noktalarından biri olan  Karaman Köprüsü de yıkılmıştı.  Bu konuda hükümetimiz ve  İl Özel İdaremiz hemen devreye girdi ve köprünün yapılabilmesi için gerekli ödenekleri sağladıktan sonra  yapımına başladı. Gördüğünüz gibi de şuanda hummalı bir şekilde köprünün yapımı devam ediyor. En kısa zaman bu çalışmalar tamamlanacak” dedi. 

BARTIN’A 20 DAKİKADA ULAŞILACAK

Kurucaşile yoluyla ilgili çalışmalara da değinen Yıldırım, çalışmalar kapsamında 5 çift tüp tünel yapılacağını ve tünel çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Yolun 795 milyon TL’ye ihale edildiğini ifade eden Yıldırım, “Hükümetimizin Kurucaşile’ye dönük yatırımları tabi ki bununla sınırlı değil. Amasra-Çakraz-Kurucaşile-Cide sahil yolu çalışmalarımız devam ediyor. Yolun yapım maliyeti 795 milyon TL. Çalışmalar kapsamında 5 adet çift tüp tünel inşa edilecek. Tünel çalışmaları da gördüğünüz gibi devam ediyor. Bu çalışmaların 2 yıl da tamamlanması hedefleniyor. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında inşallah Kurucaşile İlçemizin hem Bartın’la hem de Ankara’yla ulaşımını rahat bir şekilde sağlamış olacağız. Ve Kurucaşile Bartın arası ulaşımı da 20 dakikaya inmiş olacak. İlimizin en uzak ilçelerinden biri olan Kurucaşile İlçemizin de yıllardır yaşadığı bu sorun hükümetimizin çalışmaları sonucunda tarih olacak” şeklinde konuştu. 

“HÜKÜMETİMİZ BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMAYA DEVAM EDİYOR”

Kurucaşile-Tekkeönü ve Karaman yolunun da ihalesinin yapıldığını hatırlatan Murat Yıldırım, “Burada yapılan yatırımlar çok büyük yatırımlar. Kurucaşile-Tekkeönü ve Karaman yolunun ihalesi de gerçekleştirildi. Bu yolun ihale bedeli ise 8 milyon TL. AK Parti Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bartın’da da ilçe ve beldeleri de dahil olmak üzere çok büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor ve devam edecek” ifadelerinde bulundu. 

ÇAKRAZ-AVARA TÜNELİ TAMAMLANDI

Kurucaşile yoluyla ilgili olarak AK Parti Bartın  Milletvekili Yılmaz Tunç ta bir çok açıklamada bulunmuştu. Tunç yaptığı son açıklamada artın-Çakraz-Kurucaşile yolunun Bartın’dan Çakraz’a kadar olan 25 kilometrelik bölümünü bölünmüş yol olarak tamamladıklarını, Çakraz-Avara tünelini tamamlayıp ulaşıma açtıklarını, Cumayanı tünelinin de yapımının tamamlandığını ancak önündeki Cumayanı viyadüğü ile Dizlermezeci tüneli tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacağını, Dizlermezeci tünelinde de 400 metre ilerleme sağlandığını, Dizlermezeci tünelinin Meydan köyü çıkışı tarafından dan tünel açma çalışmalarına başlanacağını her iki taraftan çalışma yapılarak yolun bir an önce ulaşıma açılmasını sağlayacaklarını söylemişti. 

5 ÇİFT TÜP TÜNEL İNŞA EDİLECEK

Yılmaz Tunç, Meydan köyü ile Kurucaşile arasındaki kesimin yapım ihalesinin de 25 Nisan 2017 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini, 795 milyon liraya ihale edilen yolun 900 günde tamamlanacağını kaydetmişti. Tunç, Karaman Köyü ile Tekkeönü arasında dördüncü tünel, Tekkeönü ile Kurucaşile arasında da beşinci tünelin inşa edileceğini böylece Bartın-Kurucaşile arasında 11x2=22 kilometre uzunluğunda beş adet çift tüp tünel inşa edilmiş olacağını  belirtmişti.  Kurucaşile-Cide arasının da yapım programında olduğunu belirten Tunç, bu kesimin de yapım ihalesi için gerekli hazırlığın devam ettiğini söylemişti. Tunç, “Bartın-Kurucaşile yoluna büyük önem vererek, çalışmaların biran önce tamamlanması için gerekli talimatları veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  
 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535