• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 10 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Birlikten kuvvet doğar”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi’nde afet bölgesi için gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
“Birlikten kuvvet doğar”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi’nde afet bölgesi için gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sosyal Hizmet Merkezi’nin çok önemli görevler üstlendiğini belirten Başkan Akın, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman destekçisi olduklarını ve alan el ile veren eli buluşturduklarını ifade etti. Akın, merkezin faaliyetleriyle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “6 Şubat sabahı 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve öğle saatlerinde 13.24’de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüklerinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım ile can kayıplarına yol açan iki depremin yaralarını halkımızın destekleri ile sarmaya devam ediyoruz. Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezimizde afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolileri ve afet bölgesinden şehrimize gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Deprem bölgesine bugüne kadar 1 tanesini Gaziantep’e ve 2 tanesini de Kahramanmaraş’a olmak üzere toplamda 3 tır gönderdik. 1 tır daha gönderiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. 1 tır dolusu gıda ürünleri, su, sobalar, odun, uyku tulumları, ısıtıcılar, yataklar, giyim malzemelerini Kahramanmaraş’a gönderiyoruz.  Tüm bu çalışmalarımızı Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlarımızın yanı sıra afetin hemen ardından bölgeye arama kurtarma çalışmalarında görev alması için de personelimizi yönlendirdik. Gerekli ekipman ve araç desteği sağladık. Bu çalışmalarımızı el birliğiyle yaptık. Gücü ölçüsünde destek olan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmaz inşallah. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekânlarını Cennet eylesin. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

17.484 Kişi Faydalandı

Bu merkezimiz sadece afet zamanlarında değil, 7/24 vatandaşlarımızın hizmetinde. 2018 yılında hizmete açılan Sosyal Paylaşım Merkezi’nden 2022 yılında toplam 7.222 kişi faydalandı. Bu önemli merkezde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, eşya, odun hasta bezi, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve sıcak yemek dağıtımı yapılırken, öğrenci yardımı ve kadın dayanışma adı altında da yardımda bulunuldu. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan bu hizmetlerden Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören bu merkezden 2018 yılında 643 kişiye, 2019 yılında 1.107 kişiye, 2020 yılında 4.012 ve 2021 yılında da 4.505 kişiye destek verilmişti. Merkez kurulduğu günden buyana toplam da 17.484 kişi faydalanmış oldu. Merkezimiz 2023 yılında da çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

“Alan El İle Veren Eli Buluşturuyoruz”

Paylaşım Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi, Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezi ve Evde Bakım Hizmetleri’nin bulunduğu dört birimden oluşuyor. Vatandaşlarımızı bir araya getirerek yardımlaşma ortamı sağlıyoruz. Alan el ile veren eli buluşturuyoruz. Bu çerçevede 2022 yılında toplam 7.222 kişi merkezimizden faydalandı. 5.114 kişi gıda dağıtımı, 15 kişi asker ailesi, 53 kişi eşya dağıtımı, 36 kişi adak bağışı, 14 kişi temizlik, 9 kişi bez, 21 kişi hasta yatağı, 2 kişi havalı yatak, 5 kişi tekerlekli sandalye, 3 kişi kadın dayanışma, 60 kişi kurban bağışı, 1.472 giyim, 409 kişi odun ve 9 kişi de sıcak yemek desteği verildi. Vatandaşlarımızın kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünleri toplanarak görevli personel tarafından önce yıkanıyor, daha sonra ütülenerek kategorilerine göre erkek-kadın giyim ve çocuk giyim olarak reyonlara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ise, birime başvurarak ihtiyacı doğrultusunda reyonlardan talep ettiği kıyafetleri temin ediyor. Yüzlerce insanımızın faydalandığı bu merkezimizde görev yapan personelimize işlerinde kolaylık diliyor, teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535