• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP, ADD, Eğitim İş ve İBEV’den alternatif 19 Mayıs kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte alternatif bir törenle kutladı.
CHP, ADD, Eğitim İş ve İBEV’den alternatif 19 Mayıs kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı 19 Mayıs Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama gerçekleştirdi. Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi, Eğitim İş Bartın İl Temsilciliği ve İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı ile birlikte 19 Mayıs’ı alternatif bir törenle kutlayan CHP İl örgütü,  Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı adeta süsledi. Düzenlenen programda çelenkler Atatürk Anıtı’na sunulurken konuşmalar gerçekleştirildi. Programa CHP Bartın İl Başkanı Mehmet Arslan, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, ADD Bartın Şube Başkanı Yavuz Alpay, Eğitim İş Bartın Temsilcisi Ender Yeğen, İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İBEV) Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP ve STK’lar çelenk sundu

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Sırasıyla CHP’nin çelengini CHP İl Başkanı Mehmet Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Eğitim İş Bartın İl Temsilciliği çelengini İl Temsilcisi Ender Yeğen,  Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi çelengini Şube Başkanı Yavuz Alpay ve İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı çelengini İBEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bankoğlu anıta sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı okundu.

Bu büyük mirası onlara emanet etti

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı ilk olarak CHP İl Başkanı Mehmet Arslan gerçekleştirdi. Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bundan tam 98 yıl önce bir ülkenin kurtuluş meşalesini Samsun'dan yakanlar gençlere emanet ettikleri bu meşale ile ülkenin her daim aydınlanmasını sağlamıştır. İşgal altındaki bir ülkeye bağımsızlık ruhunu 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan aşılayanlar bu bağımsızlığın yegâne koruyucusu olarak gördükleri gençlere büyük bir sorumluluk ve armağan vermişlerdir. En karanlık ve zorlu günlerde ülkeye bir kurtuluş yolunu açan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, Samsun'dan başlattıkları kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir cumhuriyetle taçlandırmış ve bu cumhuriyetin yetiştireceği aydınlık yüzlere, gençlerimize güvenerek bu büyük mirası onlara emanet etmiştir. 98 yıl önce büyük bedeller ödenerek başlatılan kurtuluş mücadelesi sonunda kurulan Cumhuriyetimizi bugün yozlaştırmaya çalışanlar, anti-demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi evrensel değerlerin altını oymaya çalışanlar 1919'da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir. Ancak bilinmelidir ki, bu Cumhuriyetin gençleri, çocukları kurtuluş mücadelesinin sebep ve sonucunu çok iyi özümsemiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği çağdaş uygarlığı yakalama hedefine ulaşmak için yorulmadan koşacaklardır.

Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum

Bugün 98. yılında Ohali bahane ederek 19 Mayıs kutlamalarını yasaklamaya çalışanlar aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğini hazmedememektedir. Atatürk ve mücadele arkadaşlarının ismini anmaktan imtina edenler, Onların mücadelelerini kutlamayı yasaklayarak, onları unutturacaklarını düşünmektedirler. Ama bunun mümkün olmadığını, olamayacağını da çok iyi gözlemlemektedirler. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, milli egemenliği emanet ettiği bugünün gençleri, yarının yöneticileri, ilk günkü ruhla cumhuriyetine, atasına, demokrasisine ve bayramına sahip çıkmaya devam edecektir. Ülkenin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını vermiş şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Onların mücadelelerini özümseyen Cumhuriyetin gençlerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

İçimizi büyük bir kıvanç ve gurur kaplıyor

İl Başkanı Arslan’ın akabinde konuşma yapan Eğitim İş Bartın Temsilcisi Ender Yeğen ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının yıldönümü. Tam 98 yıl önce bugün, bir millet, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koydu, var olma mücadelesini başlattı. Bağımsızlığın, saltanata, hilafete, emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olan bugün, içimizi büyük bir kıvanç ve gurur kaplamaktadır. Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi de milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Her zaman sahip çıkacağız

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye'yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Bu sahipleniş, kuşkusuz ki Cumhuriyet'in önemli dönemeçleri olan yıldönümlerini ve o yıldönümlerinin taşıdığı anlamı her fırsatta dile getirmeyi de içermektedir. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı, doğum günü kabul etmiştir. Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk'e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her zaman sahip çıkacağız.”

Gençlere büyük görevler düşüyor

Son olarak konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay ise şunları söyledi: “Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler "Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız." Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Tekrar sonu gelmeyen felaketlere, içinden çıkmak için büyük fedakârlıkların gerektiği pis bataklıklara sürüklenmemek için milli birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği bu bayram günlerine inatla sahip çıkalım ve bağlı bulunduğumuz ulus için elbirliği ile çalışalım.

Sonsuza kadar yaşatılacak

Unutmayalım ki birinci görevimiz Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yaşatmaktır. Bu görev için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Sonuçta sizlere, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafında armağan edilen bu bayram, asırlardan beri çekilen milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Atatürk'e doğum günü sorulduğunda "Niçin 19 Mayıs olmasın" diye cevap vermiştir. O'nun varisleri olarak doğum gününü anmak ve mirasını daha iyi hale getirdiğimizi göstermek için toplandığımız bu günde ümit ediyorum ki, hepimiz mesajı almış ve daha çok çalışmak için azmetmeye karar vermiş bir ruh hali içinde oluruz. Ayrıca Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok şubesi olan Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı gizli ya da açık saldırıların yapıldığı, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdığı çağdaş kazanımların geriye doğru çevrilmek istendiği ve tüm bu çabalara karşın Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından 19 Mayıs 1989' da kurulmuş olup, bu ilke ve inkılaplar sonsuza kadar yaşatılacaktır.

Bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi

Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönle dolaşmasının 98. yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcı, dirilişinin ve esarete, teslimiyete, mandaya, kulluğa isyan bayrağını açtığı gündür 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum

Sevgili gençler, Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Faunaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk'ün soyundansınız." Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Atatürk'ün belirttiği "Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir" ifadesinin gerçekleştiğini görmek istiyorsak, durmadan çalışmalı ilerlemek ve Atamızın biz gençlerle hedef ve ideal örnek gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gayret içinde olduğumuzu tüm dosta ve düşmana göstermeliyiz. İhtiyacımız olan gücün damarlarımızda dolaştığını da tekrar hatırlatarak sözlerime son veriyor; sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik eder. Atamızın doğum gününü ve Derneğimizin kuruluş yıldönümünü kutlarım.” Yapılan konuşmaların kabinde tören sona erdi.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535