• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na CHP İl Başkanı Arslan destek verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşünde 6’ıncı güne gelindi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na CHP İl Başkanı Arslan destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı adalet yürüyüşünün 6. gününü tamamladı. Kılıçdaroğlu, öğle molasının verildiği Çamlıdere yol ayrımında, Ankara dışında ilk kez gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Grup toplantısının yapıldığı alanda, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' yazılı pankart açılırken, toplantıyı çok sayıda CHP'li milletvekili ve vatandaş takip etti. Kılıçdaroğlu’na yürüyüşün 6’ıncı gününde CHP Bartın teşkilatı da destek verdi. Gerede’ye doğru hareket eden Kılıçdaroğlu’na CHP İl Başkanı Mehmet Arslan ve partililer katılarak destek verdi.

Yeniçağa gideceğiz

Yürüyüşle ilgili bilgiler veren CHP İl Başkanı Mehmet Arslan; “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sayın Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşüne bizler de CHP Bartın İl Başkanlığı olarak katılarak, destek verdik. Geçtiğimiz günlerde ilimizde parti binamızın önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürümüştük. Yine eski belediye binası önünde adalet nöbeti tutmuştuk. Son olarak da yürüyüşe bizzat katılarak destek verdik. Yine Perşembe günü Genel Başkanımız tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne destek olabilmek adına CHP İl Başkanlığı olarak, partililerimizle birlikte yoğun katılımla 23 Haziran Cuma günü saat 08.00’da Yeniçağa gideceğiz. Tüm parti teşkilatımızı davet ediyorum” dedi.

Tarih yazıyoruz

Yürüyüşte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, öğle molasının verildiği Çamlıdere yol ayrımında, Ankara dışında ilk kez grup toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda da önemli mesajlar verdi. Sayın Genel Başkanımız şu ifadeleri kullandı; ‘Önemli bir gündeyiz. Bir tarih yazıyoruz. Bir adalet tarihi yazıyoruz, sıradan bir tarih değil. Bu yürüyüşümüze katılmak isteyip de katılamayan, bize onlarca, binlerce mesaj gönderen milyonlar var. Buradan bütün o vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizler bulunduğunuz ilde adaleti dillendirdikçe bizim gönlümüzde hep var olacaksınız. Çünkü adalet gibi soylu bir kavramı yüceltmek sadece benim değil, bu ülkede yaşayan her vatandaşın ortak görevidir. Aramızda olmadığınız için, bu yürüyüşe katılmadığınız veya katılamadığınız için sakın üzülmeyin. Şunu bilin, burada bu yürüyüşü gerçekleştiren binlerce kişi var ve binlerce kişi Anadolu’nun her köyüne, her ilçesine, her iline selam ve saygı gönderiyor adalet üzerine. Adalet üzerine selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz.

Bütün mazlumlar için yürüyorum

Soruyorlar neden bu yürüyüş? Bu soruyu sorana şunu sormak isterim: “Sen adaletten ne anlıyorsun, nedir senin için adalet? Bir haksızlığa uğradığın zaman mı adaletsizlikten söz edeceksin? Yoksa herhangi bir insan haksızlığa uğradığında hep birlikte adaletsizlikten mi söz edeceğiz? Adaleti hep birlikte savunmak bizim ortak görevimiz değil midir?” Bakın şunu söyleyeyim, şunu ifade edeyim. Bütün peygamberler adaletten yana olmuştur, bütün peygamberler, evliyalar, enbiyalar adaleti savunmuştur. Adalet bu kadar soylu bir kavramdır diyoruz. Ben kendim için yürümüyorum, ben adalet arayan bütün mağdurlar için yürüyorum, bütün mazlumlar için yürüyorum. Kim adaletten şikayetçiyse, adalet istiyorsa, adalet beklentisi içindeyse ben onun yanındayım ve onun hakkını sonuna kadar savunacağım. Bu benim insanlık görevimdir.

Adaletin olmadığı bir yerde devlet yoktur

Cumhuriyet Halk Partisine oy vermiş veya vermemiş, hayatı boyunca CHP’ye hiç sempati duymamış, kim olursa olsun, eğer bir haksızlığa uğramışsa ben onun hakkını savunmuyorsam kendimi insan yerine koymam. Ben onu da insan yerine koyuyorum kendimi de. O haksızlığa uğruyorsa, ben haksızlığa uğramış olacağım. O nedenle adalete karşı durmak değil, adaleti savunmak insanlığın bir görevidir. Ben insansam, insan gibi yaşamak istiyorsam, bütün komşularımla, akrabalarımla, yakınlarımla, hiç tanımadığım insanlarla caddede karşılaştığımda selam vermek, selam almak istiyorsak adaleti savunmak zorundayız. Adaletin olmadığı bir yerde devlet yoktur. Adaletin olmadığı bir yerde insanlık yoktur. Adaletin olmadığı bir yerde hiç kimse yoktur.

Adaleti savunmak için kimseden izin alınmaz

Diyorlar ki, “Adaleti niye yürüyerek arıyorsunuz?” Ama şunu söyleyemiyorlar, memlekette adalet var da biz onun için mi yürüyoruz? Adalet olmadığı için yürüyoruz! Adalet olsa niye yürüyelim? Adalet olsa hepimiz huzur içinde oluruz. Adalet olsa yüzümüz güler. Adalet olsa adaletsizlikten şikayet etmeyiz. Adaletin olmadığı bir yerde ne yapacağız? Yürüyoruz, haklarımızı arıyoruz. “Sivil itaatsizlik” diyorlar, “Neden izin almadılar…” Adaleti savunmak için kimseden izin alınmaz. Adalet Allah’ın emridir.

Zulme karşı direneceğiz

Geçenlerde söylemiştim yine ifade edeyim, her firavunun bir Musa’sı vardır demiştim. Firavun belli, Musalar da burada, artık günümüzde her firavunun bir Musa’sı değil birden fazla Musa’sı vardır. Biz zulme karşı direneceğiz, adaleti savunacağız. Biz inançlı kişileriz, biz halka inanırız, biz inancımızı yüceltiriz. Kendi iç dünyamızda inancımızı yaşarız. Ve biz şunu çok iyi biliriz, haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Asla dilsiz olmayacağız bütün haksızlıklara karşı mücadelemizi insanca, kararlılıkla, onurumuzla, gururumuzla, namusumuzla savunacağız.’ Gerçekten Sayın Genel Başkanımızın bu konuşması önemli mesajlar içeriyor. Bizler de CHP Bartın İl Başkanlığı olarak adalet yürüyüşüne elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi. 

0_24765_1.png0_46381_27.png19366475_326089554492800_77872398570751511_n.jpg

19399298_326089771159445_2234656040012178522_n-001.jpg19275288_326089704492785_1678063974385520155_n.jpg0_86706_26.png

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535