• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP Milletvekili Berberoğlu İçin Adalet Yürüyüşü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla tüm illerde başlatılan yürüyüşlere CHP Bartın İl Başkanlığı da destek verdi.
CHP Milletvekili Berberoğlu İçin Adalet Yürüyüşü

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarafından gerçekleştirilen yürüyüş çağrısına CHP Bartın İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki göstermek amacıyla bir araya gelen yaklaşık partililer, CHP İl Başkanlığı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Sloganlar atarak meydana gelen kalabalık, İl Başkanı Mehmet Arslan’ın basın açıklamasının ardından dağıldı. 

Hukuk güvenliği kalmadı

İl Başkan Arslan, yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada tutuklama ve mahkumiyet kararı çıkması ile ilgili Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güven Park'tan İstanbul'a doğru başlattığı adalet yürüyüşüne katkı sağlamak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz ki, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu'na, 25 yıl hapis cezası verildi. Bu kararın, hukuki bir tarafı yoktur. Ülkede giderek uzaklaşılan adalet zemini, bu tutuklama kararı ile birlikte bir defa daha gördük ki, önemli bir irtifa kaybetmiştir. Ülke OHAL rejimi ile idare edilmektedir. Hukuk güvenliği kalmamıştır. Yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir.

Adalete dayanmayan kuvvet, zalimdir

Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde, adalet de kalmamış demektir. Oysa ki, devletin temeli adalettir. Bir devlet, adil olmaktan vazgeçtiği anda, çok şeyden vazgeçmiş demektir. Bir kere, insanlar arası eşitlik, hukuk önünde eşitlik de rafa kalkmış demektir. Şu anda, Adliye koridorlarında hüküm süren, AKP yargısıdır. Yargı, siyasallaşmıştır. Yargının, siyaset mekanizmasının emrine girmesi, adil bir yargılanma hakkının, hukuk güvenliğinin ve bağımsız yargının, tamamıyla ortadan kalkması anlamına gelir. Adalete dayanmayan kuvvet, zalimdir. Ünlü bir düşünürün söylediği gibi, "Mühendislik hesaplarına uyulmadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa, edebi bir kanun olan adaletten mahrum bulunan siyasi iktidarlar da aynı şekilde çökmeye mahkumdurlar. 

Adalet, tüm yurttaşlar için hayatı bir kurumdur

Türkiye'nin, her zamankinden çok, hukukun hiçe sayıldığı, adaletin yerle yeksan edildiği, insanların yargı sistemine güvenin kalmadığı bir dönemden geçtiğini, aklı başında herkes görmektedir. Hele ki 15 Temmuz süreci bahane edilerek yargıya yönelik tercih edilen liyakati hiçe sayan görevlendirmeler, adalet sisteminin çanına ot tıkamıştır. Yargı siyasallaşmıştır. Yargının siyasallaşması demek, hukuk devletinin ortadan kalkması anlamını taşır. Gazetecilerin haber niteliği olan haberleri yapamadığı, hukukçuların ciddi ve büyük baskılar gördüğü bir dönemden geçiyoruz.  Adalet herkese lazımdır. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Hukukun işlerliğine ve adalet mekanizmasının sağlıklı işlemesine, sadece bizim ihtiyacımız yok. Adalet, tüm yurttaşlar için hayatı bir kurumdur. 

Bu tablo, acı bir tablodur

Devletin güvenilirliği, adalete olan saygısıyla ölçülür. Devlet, adalete müdahale etmez. Yargı, yeri geldiği zaman siyası iktidarı da denetleyen bir kurumdur. Ancak bugün geldiğimiz noktada, devletin ve siyasi iktidarın hukuki olarak denetlenebilirliği ortadan kalkmıştır. Baskıyla, ceberut yöntemlerle muhalefeti sindirme çabaları, faşizm provalarıdır. Faşist uygulamaları, insanlık tarihi, çok acı deneyimlerle yaşamış, görmüştür. Faşist düşünce, işte tam da bugün, kendisinden başka gücün varlığını tanımayan bir anlayış olarak karşımıza bir defa daha çıkmıştır. Enis Berberoğlu, bir gazetecidir. Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekilidir. Evlerinde televizyonlarını açan yurttaşlar, bir kısım siyasetçilere damat olanların serbest kaldığını görmekte, Milletvekillerinin ise tutuklandığına şahit olmaktadır. İşte bu fotoğraf, adalet mekanizmasına güveni yerle bir etmektedir. Bu tablo, acı bir tablodur ve samimi, dürüst yurttaşların adalet mekanizmasına güvenini sarsmaktadır.

Hukuk dışılığa teslim olmayacağız

Endişemiz büyüktür. Endişemiz, Türkiye'nin geleceği ile İlgilidir. Adaletin hiçe sayıldığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Biz, demokrasiye inanmış insanlarız. Demokrasiye inanmaya ve demokrasiyi yüceltmeye devam edeceğiz. Çünkü demokrasi, bizi biz eden önemli unsurlardan biridir. Bugün, Sayın Genel Başkanımız, tarihi bir yürüyüş için yola çıktı. Bu yol, adalet için ve özgürlük için önemli bir yoldur. Enis Berberoğlu'nun adaletsiz bir yargılama sonucu mahkum olması bu yol için bir milat olmuştur. Bu bir başlangıçtır. Bartın ve Türkiye Kamuoyu bilsin ki. Hukuk dışılığa teslim olmayacağız. Adaletsizliğe sessiz kalmayacağız. 

Bu zor günleri el birliğiyle atlatacağız

Adalet istemeye ve her türlü adaletsizliğin üzerine yürümeye devam edeceğiz. Bugünden sonra, Sayın Genel Başkanımızın izlediği yürüyüş rotasında, Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Örgütü olarak, kendilerine destek olmaya devam edeceğiz. Hukuk adına, adalet adına sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Faşizme karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve inanıyoruz ki.. Biz inandıkça ve mücadele ettikçe, güzel ülkemizde demokrasi tohumları yeşerecektir. Milletimiz rahat olsun. Bu zor günler mutlaka geçecektir. Bu zor günleri el birliğiyle atlatacağız. O halde, her türlü hukuksuzluğa karşı mücadele etme günüdür. Gün, baskıcı ve demokrasi tanımaz siyasal iktidara karşı birlik olma günüdür.”

img_2618.jpgimg_2608.jpgimg_2612.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535