• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP’den bir saatlik adalet nöbeti

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla Ankara’dan İstanbul’a başlatılan adalet yürüyüşüne destek vermek amacıyla CHP İl Başkanlığı tarafından bir saatlik nöbet tutuldu.
CHP’den bir saatlik adalet nöbeti

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarafından gerçekleştirilen yürüyüş çağrısına CHP Bartın İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki göstermek amacıyla15 Haziran Perşembe günü bir araya gelen partililer, CHP İl Başkanlığı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Dün de Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Ankara’dan İstanbul’a başlatılan adalet yürüyüşüne destek vermek amacıyla CHP İl Başkanlığı tarafından eski belediye binası önünde 17.318.30 saatleri arasında adalet nöbeti tutuldu. 

Ortak paydamız demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmek

Bir saatlik nöbetin ardından değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, şu ifadeleri kullandı; “Hepinizin bildiği üzere dün İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu, Yargıtay kararı beklenmeden tutuklanarak cezaevine konulmuş 25 yıl hapis cezasına mahkum edilmiştir. Biz de bu kararın yanlışlığını tüm kamuoyuyla paylaşmak için bugün buradayız 81 ilde çağrı yapıyoruz. Bu çağrı demokrasi için, Cumhuriyetin kazanımları ve hukukun üstünlüğü içindir. Dün olduğu gibi, bugün de ortak paydamız demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmektir.

Ülkemiz adalet anlamında bıçak sırtında

CHP İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Enis Berberoğlu hakkında MİT’e ait tırların durdurulması ile ilgili görüntülere ilişkin davada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla” açıklamak suçundan müebbet hapis cezasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdi ve tutuklanarak cezaevine konmasını karara bağladı. Milletvekilimiz şu an İstanbul Maltepe Cezaevi’ndedir. Ülkemizin adalet anlamında bıçak sırtında olduğu ve hemen hemen hiçbir kulvarda adaleti hissetmediğimiz ve adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz ve adeta sabrın tükendiği bir noktadayız.

Hak, hukuk ve adalet arayışımızı sürdürüyoruz

Hak, hukuk ve adalet arayışımızı dün olduğu gibi bugünde sürdürmeye kararlıyız. Olmadık bir işten mağduriyet yaratarak hukukun temel kuralları yok sayılıp keyfi tutuklamalar yapılarak insanlar sorgusuz sualsiz maddi temeli ve ispatı olmadığı halde, dünya görüşleri ne olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğü noktasında davranarak insanların özgürlüğünün elinden alınmasına ve cezaevlerine gönderilmesine her zaman karşı çıktık, her zaman ezilenin, mağdur edilenin, ötelenenin yanında yer aldık. Çünkü biz demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, cumhuriyetin temel değerlerine sahip bir partiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

Provokasyonlara gelmeyeceğiz

Hiçbir dönemde demokrasiye bu kadar büyük darbe vurulmamıştı. Türkiye’nin temel taşlarıyla oynandı ve ülkemiz bir korku imparatorluğu sahasına dönüştürülmüştür. Bu dakikadan sonra yapacağımız şey, toplumu uyandırmak, bilgilendirmektir. Haksızlığın üzerine gitmektir. Bunu direnerek yapacağız. Direnirken elbette provokasyonlara gelmeyeceğiz. Ama biz haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Adaletten daha değerli bir şey yoktur. Devleti devlet yapan adalettir.

Ölüme terk edildiği bir süreç yaşıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Yöneticiler, iktidara saltanat sürmek için değil, millete hizmet etmek için getirilmişlerdir. Ulusa karşı olan görevlerini kötüye kullandıkları takdirde, şu yada bu biçimde ulusal iradenin kendi haklarında vereceği kararla karşılaşırlar. Ulus tarafından, Ulus adına devleti yönetmeye yetkili kılınanlar, gerektiğinde ulusa hesap vermek zorunda olduklarını bilmelidirler.” Kısacası asıl suçluların yargılanmadığı, birçok masum insanların yargılanıp hapsedildiği ve ölüme terk edildiği bir süreç yaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki özlemle beklediğimiz adalet anlayışı ülkemize hakim olur.”

dscn1619.jpgdscn1624.jpgdscn1620.jpgdscn1618.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535