• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Güzelcehisar'da kıyı temizliği yapıldı

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce “Herkes Sağlıklı, Dengeli Bir Doğal Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir” sloganıyla düzenlenen kıyı temizliğiyle Güzelcehisar Plajı çöplerden arındırıldı.
Güzelcehisar'da kıyı temizliği yapıldı

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce “Herkes Sağlıklı, Dengeli Bir Doğal Çevrede Yaşama Hakkına Sahiptir” sloganıyla düzenlenen kıyı temizliğiyle Güzelcehisar Plajı çöplerden arındırıldı. Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Gümrük Müdürü Burhan Ayhanoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun, Defterdar Muhammed Osman Şener, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli, İl Özel İdaresi, kamu kurum/kuruluşları temsilcileri, Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve Öğretim Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen lise öğrencileri ve öğretmenleri ile köy muhtarları katıldı.

Amacımız farkındalık oluşturmak

Etkinlik öncesi kıyı temizliğiyle ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan; “Biliyorsunuz ki ülkemiz bir turizm ülkesi. Turizm gelirlerimizi artırmak için denizlerimizin ve kıyılarımızın temiz olması gerekir. Bizde bugün burada ve geçtiğimiz hafta da Büyük Kızılkum’da yaptığımız kıyı temizleme etkinliğinin aynısını bugün 80 milyon yıllık lav sütunlarının bulunduğu Güzelcehisar sahilimizde gerçekleştireceğiz. Bartın Üniversite Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri, Bartın Lisesi öğrencileri, kendi kurum personelimiz diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın personelleri, il müdürlerimizle birlikte Güzelcehisar sahilinde kıyı temizleme etkinliği yapıyoruz. Bu kıyı temizleme etkinliği ile kamuoyunda bir farkındalık yaratmak, bir bilinç oluşturmak burada yaşayan ve buraya gelen insanlarımıza çevre temizliği kıyı temizliği ile ilgili dikkatlerini buraya çekmek için bu temizliği yapacağız” dedi.

img_8089.jpg

Önemli olan çevreyi kirletmemek

Özcan; “Biliyorsunuz çevreye attığımız çöpler, pet şişeler hemen yok olmuyor. Yok olması için belli bir süre gerekiyor. Cam şişer 4 bin yılda pet şişeler ise 400 yılda yok oluyor. Bunlar doğada bulunduğu süre içerisinde hem çevreye görüntü kirliliği hem de doğada yaşayan canlılara zarar veriyor. Bugünkü etkinliğimiz bu noktada önemli. Ama daha da önemli olan çevreyi kirletmemektir. Temiz tutmaktır. Bu bağlamda katılımcılara teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin çevre duyarlılığına katkı sağlamasını umuyorum. Sıfır atık projesi kendi kurumumuzda başladı. Diğer kurumlarda da personellere eğitim veriyoruz. Bunun içine bankaları da dahil ederek eğitimler verdik. Eğitim verdiğimiz personellerde kendi kurumlarında eğitimler verecekler. Daha sonra fiziki anlamda da çalışmalar yapılacak. Kurumlar fiziki çalışmalarını tamamladığında sıfır atık projesine geçilmiş olacak. Çok yakın zamanda Valilik binasında ve diğer kurumlarda başlamış olacak. Bu projede 81 ilimizde hedef 2023. Ama kurumlarımız çok istekliler. Peyder pey projede uygulamaya geçilecektir. Çünkü herkes bu projenin bilincinde” diye konuştu.

Bu güzelliği koruyacağız

Etkinliğe katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Güzelcehisar Projesi’nin birinci etap çalışmalarını tamamladık, turizme açtık. As olan burayı turizme açmak değil temiz tutabilmektir. Bu noktada biz Turizm Kültür Müdürlüğü olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla birlikte zaman zaman buradaki temizliklerin yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Gerekirse bizzat sahada yer alarak buranın temiz tutulmasına ve korunmasına yardımcı olabilmek ve farkındalık yaratabilmek adına böyle bir program düzenliyoruz. Bugünde bu bağlamda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bir program düzenledi. Bizde destek ve katkı vermek amacıyla katıldık. İnşallah burayı hem temiz tutacağız, hem koruyacağız hem de gelecek nesillere intikal ettireceğiz. Amacımız burayı uluslararası turizme açmak, herkesin hizmetine sunabilmek ve bu güzellikleri herkese ulaştırabilmek. Bunun için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

img_8106.jpgÜzerimize düşen her türlü görevi yapacağız

Dursun; “Güzelcehisar köyümüzde de çok büyük değişiklikler oldu. Yollar genişletildi, asfaltlandı ve bir takım hizmetler gelmeye başladı. Güzelcehisar halkıyla birlikte kurumlarla birlikte buranın temiz tutulması ve korunması adına üzerimize düşen her türlü görevi yapacağız. Zaman zamanda burayı kontrol etmek için sahaya ineceğiz. Sahada da temizlik çalışması yaparak örnek olacağız, farkındalık yaratacağız. Bütün amacımız budur. Dikkat çekmek istiyoruz. Yani bu güzelliğin bozulmaması ve korunması noktasında gelecek nesillere güzel bir şekilde intikal etmesi noktasında üzerimize düşeni yapmayı düşünüyoruz. İnşallah yapacağımıza da inanıyoruz” dedi.

İkinci Etap çalışmaları hemen başlayacak

Güzelcehisar Projesi’nin ikinci etap çalışmaları ile ilgili de kısa bir bilgi veren Dursun, “İkinci etap çalışmaları hemen başlayacak. Çünkü Koruma Kurulu'na burayla ilgili çalışmalar Ankara'ya gitti. En kısa zamanda prosedür tamamlanacak ve ikinci etap çalışmalarımıza başlayacağız. İkinci etap çalışmalarımızda ise tesislerin kurulması var. Burada doğaya, yöreye uygun ve bu güzel yerin doğasını bozmayacak şekilde tesisler icra edilecek” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535