• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Hiçbir Zaman Siyasi Hırslarımın Esiri Olmadım”

CHP önceki dönem İl Başkanı Selim Karakaş, CHP’den Bartın Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.
“Hiçbir Zaman Siyasi Hırslarımın Esiri Olmadım”

CHP önceki dönem İl Başkanı Selim Karakaş, CHP’den Bartın Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru dosyasını CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol’a teslim eden Karakaş, katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Karakaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “1958 Yılında Bartın’da doğdum. İlk, orta, lise eğitimimi Bartın’da tamamladım. 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık fakültesinden Mimar ünvanı ile mezun oldum. 1978 yılında aile şirketimizde başlayan ticari hayatımda, 1986 yılından bu yana Serbest Mimar olarak mesleğimi icra etmeye devam ediyorum. Bartın’da ve ülkemizin birçok şehrinde çok sayıda ve çeşitli ölçekte konut, okul, otel, yurt, fabrika, rölöve, restütisyon, restorasyon ve koruma alanında birçok projeye imza attım. BAĞKUR emeklisiyim halen mimarlık büromda serbest mimar olarak çalışmalarımı sürdürmeye devam etmekteyim. Meslek örgütümüz Mimarlar Odasında başkanlık, yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Bartın’da faaliyet gösteren saygın sivil toplum örgütlerinde çalışmalar yaptım ve yapmaya devam ediyorum. 2005-2009 yılları arasında Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında meclis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. 1986 yılında askerlik hizmetimi tamamladıktan sonra büromu açarak mimarlık meslek hayatıma başladım.  1989 Yerel seçimlerinde SHP’den Bartın Belediye Meclis üyeliğine seçildim.  1991-1994 yılları arasında SHP Merkez ilçe Başkanlığı yaptım. SHP – CHP birleşmesi sürecinde aynı görevi sürdürdüm.  2009 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bartın Belediye Başkan adayı oldum. 2010 – 2015 ve 2018- 2023 yılları arasında toplamda 9 yıla yakın CHP İl Başkanlığı görevinde bulundum. Yaklaşık 35 yıllık siyasi hayatımda partimizin her kademesinde partimizin başarısı için özveri ile çalıştım. Hiçbir zaman kenarda durmadım. Partimiz hangi kademede kimleri aday gösterdi ise adayımızın arkasında dik durdum. Kızıp, küsüp, darılıp, kenara çekilmedim.

Tüm yaşamımı Bartın’da sürdürdüm

65 yıllık yaşamım boyunca üniversite ve askerlik görevim dışında tüm yaşamımı Bartın’da sürdürdüm. 1983 yılında geçtiğimiz ay emekli olana kadar 27 yıl Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Yüksek Mimar N. Burçin Karakaş ile evlendim. Elif ve Emre adlarında iki çocuğum, Alaz Alp adında bir de torunum var. Demokrasimizin olmazsa olmazı yerel yöneticilerimizi belirleyeceğimiz seçimlere yaklaştığımız bu süreçte, aday adaylığımın nasıl oluştuğunu bilgi vermek istiyorum. Partimizde önceki dönemlerde İl, İlçe başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, meclis üyeliği, parti üyeliği görevlerinde bulunan arkadaşlarımızla birlikte toplantılar yaparak görüş alışverişinde bulunduk. Yapılan toplantılar sonucunda benim adımın öne çıkması ile birlikte önümüzdeki günlerde parti örgütümüz tarafından gerçekleştirilecek olan örgüt denetiminde yapılacak eğilim yoklamasında  Bartın Belediye Başkan aday adayı olmama fikir birliği ile karar verdik. Yol arkadaşlarımdan ve Parti örgütlerimizden aldığım destekle bugün sizlerin huzurunda Bartın Belediye Başkan aday adaylığı dosyamı il başkanlığımıza teslim ediyorum. Çıktığım bu yolda katkı veren, destek olan, bizlere güvenen tüm yol arkadaşlarıma en içten duygularımla teşekkür ediyorum.

Hiçbir zaman siyasi hırslarımın esiri olmadım

Değerli yol arkadaşlarım 35 yıllık siyasi hayatım boyunca hiç bir zaman bir siyasi makam beklentisi ile siyaset yapmadım.  Hiçbir zaman siyasi hırslarımın esiri olmadım. Parti örgütlerimizden aldığım güçle partimizin her kademesinde görev yaptım. Gün oldu afiş astım, bayrak astım, gün oldu temizlik yaptım, gün oldu bulaşık yıkadım, gün oldu şoförlük yaptım, meclis üyeliği, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yaptım.

31 Mart 2024 yerel seçimleri yeni bir milat olacaktır

Çalışma arkadaşlarımızla kişisel hırslarımızı  bir kenara bırakarak sadece parti örgütlerimizin birlik beraberlik içinde  başarılı olması için çalıştık. Bildiğiniz gibi başarı için uyumlu bir çalışma şarttır. Partinin her kademesinde görev yapanların uyum içinde çalışıyor olması mutlak başarıyı beraberinde getiriyor.  Genel Merkezimiz, İl, ilçe örgütlerimiz, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızın uyumlu çalışmaları sonucunu, Çankaya Belediyesi ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırımları Bartın’da tek Belediyemiz olan Amasra’da birlikte görüyor ve birlikte yaşıyoruz.  Hepimizin özlemi partimizi önce yerelde sonra genelde iktidara taşımaktır. İktidara gelenlerin de oturdukları koltuklara sizlerin ve halkımızın sayesinde oturduğunu unutmaması gerekir. Bugün iktidar koltuklarında oturup Milletvekili, Bakan olanlar maalesef onlara oy verip iktidara taşıyan geniş halk kitlelerini unuttular. Onlar Saraylarda ve makam odalarında lüks içinde yaşarken, halkımız üç haneli enflasyon rakamları ile boğuşarak evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu nedenle 31 Mart 2024 yerel seçimleri yeni  bir milat olacaktır.

Bartın Belediye Başkan aday adayı oldum

Bu duygu düşüncelerle sözlerime son verirken önümüzdeki yerel seçimlerde; Liyakatli, ekip çalışmasını merkezine alan, insana hizmet odaklı, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılmak, ilimizde yaşayan hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, kent yoksulluğunu ortadan kaldırmak, ilimizin kültürel mirasına sahip çıkarak sosyal bir belediyecilik anlayışıyla, sular ilahı Bartın’ımızı hep birlikte yönetmek için 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partim Cumhuriyet Halk Partisinden Bartın Belediye Başkan aday adayı oldum. 40 yıllık mesleki,35 yıllık siyasi birikiminle; Altmış beş yıldır havasını soluduğum, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, çocukluğumu, gençlik yıllarımı geçirdiğim, memleketime hizmet edebilmek için ben de bu yarışta varım.

Bartın'ın sorunlarını biliyorum

Ortak aklın ve bilimin ışığında tüm toplum kesimlerinin görüşlerine saygı göstererek, Bartın halkı ile birlikte öncelik sırasına göre bütün sorunları bir, bir çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ortak akla, Ekip çalışmasına, Örgütlü mücadeleye olan inancımla, İl ve İlçe Örgütlerimiz, Kadın ve Gençlik kollarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız uyum içinde birlikte çalışıp birlikte kazanacağız. Saygı, Sevgi ve Hoşgörü Kazanacak.İyilik, güzellik, akıl ve bilim kazanacak. Bartın Kazanacak. Katılımınız ve destekleriniz için en içten duygularımla teşekkür ederken, Kendimi önce sizlere sonra Allah’a emanet ediyor, tüm katılımcıları ve  her şeyin en iyisine layık olan Bartınlı hemşehrilerimi  sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yolumuz açık ve aydınlık olsun.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535