• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Hoş bir üslup değil’

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumda Saadet Partisi’nin evet vereceği yönünde kamuoyunda ve sosyal medyada yalan yanlış ifadelerin kullanıldığını belirtti.
‘Hoş bir üslup değil’

İl Başkanı Yurtbay, Milletvekili Tunç’un algı operasyonu yaptığını söyledi

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, köy ziyaretlerinde  ‘Saadet Partisi’nin Ankara’daki yetkilileri hayır dese bile Saadet Partisi’nin tabanı evet diyecek’ ifadelerini kullanan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u eleştirdi. Yurtbay; “Türkiye referandum sürecinde bir korku imparatorluğuna dönüştürüldü. Esnaf, çiftçi, öğrenci ve memur tedirgin bir şekilde yaşıyor. Halkımız şu referandum bitsin diye dua ediyor. Bu durum bizleri çok endişelendiriyor. Kamplaşma ve kutuplaşma şu anda bizim memleketimizin karşılaştığı en büyük tehlikedir. Rahmetli Erbakan Hocamız da Başkanlık sisteminden bahsetmişti. Biz o günden buyana görüşümüz devam ediyor. Başkanlık sistemine karşı değiliz. Fakat nasıl bir başkanlık sistemi? Bunu bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve halkı kapsayacak bir başkanlık sistemi olması gerektiğini söyledik. Maalesef şu anda gündemde iki partinin getirdiği bir sistem var. Başkanlık görüşmeleri gündeme geldiğinde önümüze net bir şeylerin gelmesi epey bir zaman aldı. Bakıp incelediğimizde örneği olmayan bir sistem olduğunu gördük. Sıkıntılı bulduğumuz tüm maddeleri Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Başbakana, siyasi parti temsilcilerine ve milletvekillerine anlattık. Ancak karşılık bulamadık. Bizim belirttiğimiz hususların düzelmesi gerektiğini aksi halde bizim evet veremeyeceğimizi belirtik” dedi.

Herkesin görüşüne saygı duyun

Sataşmalardan uzak durulması gerektiğini belirten Yurtbay; “Saadet Partisi olarak yaptığımız çalışmalardan rahatsız oluyorlar. Sosyal medyadan çok ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Madem böyle bir referandum yapıyorsunuz sadece eveti yazın. Evet ve hayır diye yazmayın. Yazacaksanız da evet verene de hayır verene de saygı duyun. Böyle saygısızlık olmaz. Sayın Yılmaz Tunç ‘Saadet Partisi Genel Başkanı hayır diyor. Ancak tabanı evet diyor’ diye köy toplantılarında konuşmalar yapıyormuş. Bu algı operasyonundan başka bir şey değildir. Seçmenlerimize sesleniyorum. Böyle bir şey yok. İlk gün ne dediysek hala aynı görüşteyiz. İşin başından beri neden hayır dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Yanlış üslup kullanıyorlar. 16 Nisan’dan sonra da yüz yüze bakacağız. Sataşmalardan uzak durarak, maddeleri halkımıza anlatın. Herkesin görüşüne saygı duyun” şeklinde ifade etti.

Düşünmeden evet, ama düşünürsem hayır

Yurtbay; “16 Nisan 2017 tarihinde gerçekten ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli bir referanduma gidiyoruz. AK Parti ve MHP işbirliği ile hazırlanan ve yönetim sistemi değişikliğini içeren anayasa değişikliği teklifi kamuoyunda fazla tartışılma ve değerlendirme fırsatı bulamadan Meclis’e sunuldu. Aynı aceleci yaklaşımla Meclis’ten geçirildi ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile millete arz edildi. Süreç, başından itibaren milletin sıhhatli bir değerlendirme yapmasına imkân vermeden ve aceleyle yürütüldü. Daha da kötüsü özellikle hükümet kanadı referandum süreci kampanyasını toplumda kutuplaşmayı ve kamplaşmayı daha da artıracak bir üslup ve muhtevayla yürütüyor. Bu yanlış üslup ve yaklaşım maalesef meselenin müzakere edilmesine fırsat vermemekle beraber 15 Temmuz gibi büyük bir badireyi el ve gönül birliği içinde atlatmış 80 milyon vatan evladını da birbirine düşman eden bir duruma sebep oluyor. Saadet Partisi olarak bizler, bu süreci başından beri yakinen takip ediyoruz ve bu değişikliğin hep ülkemiz lehine olacak şekilde neticelenmesi gayretinde olduk” diye konuştu.

Milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz

Referandumun hayırlara vesile olmasını dileyen Yurtbay; “Başta anayasa değişikliği teklifi olmak üzere ülke meselelerinin kamplaşmaya ve kutuplaşmaya sebep vermeden, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, düşünerek ve müzakere ederek düzeltilebileceğine inanıyoruz. Saadet Partisi bir meseleyi ele alırken, hak ve adalet ölçülerinde, ülkenin tarihi müktesebatına uygun ve ülkesi ve milletinin menfaatini gözeterek ele alır. Referandumda oylanacak olan bu anayasa değişikliği konusunda kararını ve değerlendirmesini de bu ölçüler içinde yapmıştır. Bu çalışma, anayasa değişikliğinin neler getirdiğini anlatmak, olması gerekenin ne olduğunu hatırlatmak, necip milletimizin neyi oyladığını bilmesini ve kararını “hamasetle değil düşünerek” vermesini temin etmek gayesiyle hazırlandı. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumun sonucu ne olursa olsun ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535