• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘İlkleri başaran bir belediyeyiz’

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazeteniz muhabiri Sercan Engin’e devam eden belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
‘İlkleri başaran bir belediyeyiz’

Başkan Akın, yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları anlattı

Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Makam odasında gerçekleşen ziyarette Bartın Belediyesi çalışmaları konuşuldu. Misafiri Sercan Engin’e Gazhane Kültür Parkı yapım çalışmalarından, Hükümet Caddesi yol ve çevre düzenleme çalışmalarına kadar birçok proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Cemal Akın, nazik ziyareti için teşekkür ederek, Engin’e çalışmalarında başarılar diledi.

Ramazan ayı etkinliklerimiz oluyor

Ramazan ayında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgiler veren Başkan Akın; “Ramazan ayında Bartın Belediyesi olarak iftarlar veriyoruz. Semazen gösterileri, tasavvuf müzikleri, Hacivat karagöz ve Durgadun abla gibi etkinliklerimiz oluyor. Cuma, cumartesi ve Pazar akşamları yapmaya çalışıyoruz. Semazen gösterilerini de Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Bu şekilde Ramazan ayı etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde planladık. 12-13 bin vatandaşımızla iftar yapma şerefine ulaşacağız. Bunun yanında Bartın Belediyesi 1300 kişilik sahur ve iftarda yemek dağıtıyor. Evlere biz bırakıyoruz. 3 bin civarında da vatandaşımıza erzak yardımı yapıyoruz” dedi.

2-3 gün içerisinde tamamlanacak

Hükümet Caddesi ile ilgili kendisine iletilen soruya Başkan Akın, şu şekilde cevap verdi; “Öncelikle bu caddenin adı kırmızı cadde değil. Bu caddemizin adı Hükümet Caddesi’dir. Bu caddemiz bizim için çok önemli. Bu caddeye yıllar önce beton atılmış. Doğalgaz geçerken de bu betonu kırdık. Beton kırıldığında alt yapıda sıkıntılar olduğunu gördük. Kanalizasyon, su ve yağmur suyu hattında sıkıntılar oldu. Telekom’la ilgili çalışmalar da yapılması gerekiyordu. Bir de enerji ile ilgili de sıkıntılar vardı. Klimalar çalıştığında Belediye Bahçesi içerisindeki trafo patlıyordu. Bu büyük bir tehlike oluşturduğu gibi zarar verebiliyordu. Orada enerji ile ilgili çalışmalar da yaptık. Yani tüm alt yapı yenilendi. Tabii tüm bu çalışmaları yapmak bir ay gibi zamanı aldı. 2-3 gün içerisinde tamamlanacak.

Fener tipi lamba koyacağız

Caddemizi küçük granüllü taşlarla döşüyoruz. Bu taşın özelliği renginin doğal olması. Bir proje ekibimiz var. Bu ekibimiz cadde için bu taşları uygun gördü. Bu taşlarla güzel desenler ortaya çıkıyor. Tabii rengi beğenen veya beğenmeyenler olacaktır. Biz güzel bir şey olsun istedik. Buraya bir de Kent Müzesi yapıyoruz. O da 3,5 milyon TL’lik bir proje. Müze ile caddenin uyumlu olması açısında bu cadde düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bir de caddeye 3 tane heykel dikeceğim. Simitçi, bakırcı ve ağdacı heykeli koyacağız. Ağaçları aydınlatacağız. Saksı içerisinde sardunyalar koyacağız. Çöp kutularını ağaç kaplamdan yapacağız. Bu süreç devam edecek. Yol 2-3 güne bitecek ama diğer çalışmaların tamamlanması için süreç devam edecek. Fener tipi lambalar koyacağız.

Her şeyin Bartın’a yakışır bir şekilde olması için çalışıyoruz

Bartın’ın her yerinde aydınlatma çalışması yapıyoruz. Gezilemeyen ve girilemeyen caddeleri aydınlattık. Zaman zaman tenkitler oluyor. İyi tenkitleri alırız. Her şeyin Bartın’a yakışır bir şekilde olması için çalışıyoruz. Diğer illeri gezdim. Büyük şehirlerde de gittiğimde gözlemledim. Orada daha soluk renkler kullanıldığını gördüm. Ekibimiz o şekilde yaptığımızda soluk bir cadde olacağına karar verdi. O yüzden bu renkler seçildi.”

Gazhanede önemli çalışmalar yapıyoruz

Gazhanede gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerçekten Bartın’da şimdiye kadar yapılamayan, yapılamamış ne kadar nokta varsa el atmaya çalışıyoruz. Birkaç ay evveline kadar Gazhane Parkı için temel atma töreni yapmıştık. Eğer müteahhit firma aksatmazsa 8.ayın 30’unda teslim alacağız. Ancak firma bize 7.ayda çalışmaları tamamlayacağını bize ifade etti. Peyzaj çalışmalarıyla birlikte burası da tamamlanacak” diye konuştu.

4,5 milyon TL’ye mal olacak

Bartın’ın 20 bin metrekarelik önemli bir park kazanacağını söyleyen Akın; “Kaynarca Spor ve Yaşam Parkımızda da çalışmalara başlandı. Hızlı bir şekilde devam ediyor.  20 bin metrekarelik bir alanda bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Voleybol, basketbol, tenis sahası, buz pateni pisti, mini futbol sahası, mini golf sahası, 500 metrekare kafe, süs havuzu, bin metrekare ve 4 adet çocuk oyun alanı, kondisyon aletleri, 6 bin metrekare peyzaj alanı, oturacak alanlar, bin civarında belki de daha fazla ağaçlandırılması gereken alanlarda ağaçlandırılacak. İnşallah bu alan gerçekten çok güzel bir alan olacak. KDV’si ile beraber 3 milyon 140 bin TL’ye burası ihale oldu. Yalnız 12 bin metrekarelik alan böyle ihale oldu. 6 bin metrekarelik alanı Bartın Belediyesi’nin Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü beraber yapacağız. Bununla beraber de ortalama 4,5 milyon TL’ye mal olacak” dedi.

İnkumu inkumu olalı böyle hizmet görmedi

Bartın’ın ana meselelerini çözdüklerini belirten Akın; “Göreve geldiğimde Bartın’ın birçok sorunu vardı. Su yoktu.  Ben bu memlekette 15 gün su gelmediğini bilirim. Ancak şimdi Allah’a şükür suyumuz var. Su kesintisi münferiden oluyor. Bunun yanında hava kirliliğinden dışarı çıkılamıyordu. Kömür ve is kokusundan rahatsız oluyorduk. Balkonlara çamaşır asamıyorduk. Bunları unutmamak lazım. Bu yıl ilimizde doğalgaz çalışması yüzde 99 bitecek. Her yıl 3 bin ton kanalizasyon ırmağa akıyordu. Daha 3 ay önce akıyordu. İnkumu’nda kanalizasyon büyük sorundu. Allah yardım etti. Bir Avrupa Birliği projesiyle ve Çevre Bakanlığı’nın da katkısıyla birlikte 31 trilyonluk proje yaptık. Irmağa kanalizasyondan kurtarmak benim 7 yılımı aldı. Bazı şeyler kolay olmuyor. İnkumu inkumu olalı böyle hizmet görmedi” diye konuştu.

Yol katkı parası almıyoruz

Akın; “Daha evvel biz bunları konuşuyorduk. Önceden ana meseleleri konuşuyorduk. Şimdi ne konuşuyoruz? Taşın rengi kırmızı mı beyaz mı. Yani iş buralara geldi. Bartın Belediyesi yol katkı parası almıyor. Benden önce alındı. Almaya kalktığımızda daire başı bin TL ile 2 bin TL almamız gerekiyor. Hiç almıyoruz. İlk göreve geldiğimde de kül parasını kaldırmıştım. Biz millete yük olmuyoruz. Bu memlekette ekmeğini alamayan insanlar var. Bu parayı nasıl alacağım. Ben tabandan geliyorum. Halkın içinden geliyorum. Halkı tanıyorum. Halk da beni tanıyor.  Bartın gelişiyor ve güzelleşiyor. Bartın Belediyesi çalışıyor. Bartın kazanıyor. Daha evvel maaşların nasıl verileceğinin konuşulduğu bir belediyeyi bu duruma getirdik. Bunu kendim yapmıyorum. Halkımla ve çalışanlarımla birlikte yapıyorum. İnşallah daha güzel şeyler olacak” ifadelerini kullandı

Bastırılan kitaplar benim elimde de bir belge

Bartın Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı kitaba yapılan eleştirilerle ilgili de Akın; “Çalışmalarımızı vatandaşlara anlatabilmek için bir kitap bastırdık. Hem elimizde de önemli bir kaynak oluyor. Kitabın bir tanesi 4 lira 13 kuruş. Bu kitapları 30 bin tane bastırdık. Önümüzdeki yıl bir daha bastıracağız. Bu sefer 10 yıllık çalışmalarımızı anlatacağız. Bunları anlatmamız lazım. Nereden nereye geldiğimizi görmemiz lazım. Benim elimde de bir belgedir bu. Bir de ben bu kitaplara sadece yaptıklarımı yazmıyorum. Yapamadıklarımı da yazıyorum. Yaptıklarımı yapıp konuyu kapatmadım. Neyi yapıp neyi yapamadığımı da anlatıyorum” dedi.

Bartın’a hep ilkleri kazandırdık

Akın; “Bartın’a hep ilkleri kazandırdık. Bunları unutmayalım. Doğalgazı ilk yapan biziz. İtfaiye binasını bu kadar gelişmiş 62 yıl sonra yapan biziz. İlk kez bu kadar modern Ulaştırma Müdürlüğü yaptık. Üst geçidi Bartın ile ilk kez tanıştıran bir belediyeyiz. Biz ilklerin belediyesiyiz. Yaptığımız hizmetler 50 yıl hitap edecek olan hizmetler. Bartın ölçeğinde güzel işler yapıyoruz. Tabii bu hizmetleri büyük şehirlerle karşılaştırırsanız olmaz. Tabii bir şeyi daha unutmamak lazım. Ben göreve geldiğimde Bartın’ın nüfusu 47 bindi. Şimdi nüfusumuz 69 bin. Bartın il olduğunda 25 bin civarındaydı. Bu nüfusun artması hizmetin de artırılması demek. Sadece Bartın Belediyesi olarak 400 kilometre yol yaptık. Buradan İstanbul’a varıyor. 600 kilometre kaldırım yaptık. Bu yolların yüzde 80’ini alt yapıya girerek yaptık. Birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Yapmayalım mı? Yapmayınca kimse ses çıkarmaz. Yapınca ses çıkacak tabii. Burada oturalım mı? Ben buraya oturmaya mı geldim? Ben çalışmaya geldim. Biz bu milletin emrinde hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Turist merkezde 4-5 saatini geçirebilmeli

Kültür yolu projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Sürekli açıklamalarımda kültür yolu oluşturmak istiyoruz demiştim. Turist tarihe geliyor. Tarihi binalarla ilgili yeterli çalışmayı yapmadığımız müddetçe gelmezler. Ebu Derda Hz. Türbesi biz göreve geldiğimizde bakımsızdı. Biz hemen bu türbeyi restore ettik. İl dışından gelen vatandaşlarımız da oluyor. Hemen Bartın Şehitliğini yaptık. Dikili taşın restorasyonunu gerçekleştirdik. Hemen onun alt tarafında tarihi bir çeşmemizi onardık. Su terazisini de restore ederek, turizme kazandırdık. Şimdi eski belediye binasına Kent Tarihi Müzesi yapıyoruz. Hemen onun arkasında hamamı yapıyoruz. O yol üzerinde taşları kumlama yaptırdım. Bazı yerlerde insanlar küçücük taşları görmeye gidiyor. O yol üzerine manda ve gemi koyduk. Teknelerin indirilişini anlatabilmek için bunu yaptık. Hemen ilerisinde de Orduyeri Köprüsünü restore etmeye çalıştık. Kavaklı’da caddeyi güzelleştirdik. Duvar çalışmasını yaptık. Bartın’a turist getirebilmek için bir kültür yolu oluşturmanız lazım. Bu yol üzerinde Arap Camii, Hacı Mehmet Camii, Orta Camii ve Aşağı Camiimiz var. Bu camileri de işin içine kattığınızda turist geldiğinde 4-5 saatini bu yol üzerinde geçirebilecek” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535