• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Kardeşlik Köprüsü’ alan el ile veren eli buluşturacak

Bolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışına bir yenisini daha ekleyerek Ramazan ayı dolayısıyla zekat ve fitre vermek isteyenler ile gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi başlattı.
‘Kardeşlik Köprüsü’ alan el ile veren eli buluşturacak

Bolu Belediyesi Ramazan ayı boyunca zekat ve fitre vermek isteyenler ile gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için kampanya başlattı. ‘Kardeşlik Köprüsü’ projesi adı verilen projenin startı bugün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından verildi. Veren el ile alan eli buluşturacak projenin tanıtım toplantısında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da iyiliğin virüsten daha hızlı yayıldığını söyledi.

“Bolu’da iyilik daha hızlı yayılıyor”

Açıklamasında ilk olarak Bolu’nun salgınla mücadelesini yorumlayan Özcan, “Korona sürecinin başında Bolu’da iyilik daha hızlı yayılacak demiştik. Ve bugüne kadar bunda çok şükür haklı çıktık. Koronavirüsün yayılma hızı Bolu’da yayılma hızı Türkiye’nin çok çok altında, iyileşen hasta bakımında da oldukça iyi. Bunda kamu olarak hem valiliğimizin hem belediyemizin aldığı önlemlerin çok büyük payı var. Tabi özellikle sosyal yardımların yapılması ve hala ulaştırılması noktasında, keza virüsle mücadele ile ilgili şu ana kadarki başarımızda basınımızın da büyük başarısı olduğunu düşünüyorum. Tüm basın emekçilerine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Özcan, hayatın ne zaman normale döneceğine ilişkin de, “Bu süreçle ilgili bayramdan sonra kısmi normalleşme konuşuluyor. Normalleşme adına bazı adımların atılacağı konuşuluyor. Ama bizim halde geçen yıl bu zamanlar gibi bir normalleşme olmayacak. Öyle görünüyor. Normal hayatımıza, özlediğimiz hayatımıza dönmemiz aylar alacak.” diye konuştu.

“Kardeşlik köprüsü’ kurmak istiyoruz

Pandemi dolayısıyla birçok kişinin işini kaybettiğini anımsatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Tabi bu süreç içerisinde gerçekten işinden olan, hiçbir geliri olmayan evine ekmek götüremeyecek insanların sayısı arttı. Dolayısıyla şuan biz mübarek Ramazan ayındayız, zekâtımızı ve fitrelerimizi verdiğimiz aydayız. Ramazan ayının sonuna kadar bir ‘Kardeşlik Köprüsü’ kurmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda alan el ile veren eli buluşturmak için “Kardeşlik Köprüsü” kampanyası başlattıklarını duyuran Özcan, “Kardeşlik köprüsünün esası şu olacak: Biz şuanda Bolu Belediyesi olarak Bolu’daki tüm yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin neredeyse yüzde 99’unu tanıyor biliyoruz. Hangisinin hangi kurumlardan yardım aldığını, hangisinin de alamadığının tamamını biliyoruz. Elimizde bu verilerin tamamı var, öncelik durumlarına göre sıraladık.” dedi.

“Zekat ve fitresini gerçek yoksullara ulaştırmak isteyenler bize ulaşsın”

Özcan, fitre ve zekat vermek isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Bir de Bolu’da ‘ben fitremi, zekatımı gerçek yoksula ulaştırmak istiyorum ama o aileleri tespit etmekte zorluk yaşıyorum. Yardımım doğru kişiye ulaşsın’ diyen hayırseverler de var. İşte bu kardeşlik köprüsünü bu yüzden başlatmak istedik. Zekatını ve fitresi gerçek yoksullara ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız 0374 215 10 75 numaralı özel kalem numaramızı arayabilirler. Biz kendilerine ihtiyaç sahibi olan şu kişi var veya şu kişiler var diyecek ve bizzat birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayacağız. Bu proje ile binlerce hayırsever ile ihtiyaç sahibinin bir araya gelmesini ve bu kardeşlik köprüsünün kurulmasını sağlayacağımızı düşünüyorum. O anlamda zekatının ve fitresinin gerçek ihtiyaç sahibine gitmesini isteyen vatandaşlarımız lütfen bize müracaat etsinler. Biz gerçek ihtiyaç sahipleri ile hayırseverlerin arasında köprü olmaya talibiz. Zaten seçim öncesinde de bir taahhüdümüz vardı ‘kardeş aile’ projesi diye. Bunu biz koronavirüs öncesinde düşünmüştük, ihtiyaç sahibi aile ile yardımseverlerimizi bir araya getirmeyi amaç edinmiştik. Bugün buna başlamanın, bu köprüyü kurmanın tam zamanı. Hayırseverlerimiz hiç tereddüt etmeden bizleri arayabilirler. Biz gerçekten onların yardımlarını doğru ailelere ulaşması için köprü olmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535