• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kızılay Maden Ocağındaki Yardım Çalışmalarına Destek Verdi

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası hızla bölgeye ulaşan Kızılay ekipleri, kurtarma ekiplerine ve madencilerin yakınlarına destek oldu.
Kızılay Maden Ocağındaki Yardım Çalışmalarına Destek Verdi

Türkiye Taş Kömürü Kurumu bünyesinde bulunan Amasra işletmesinde meydana gelen patlamanın ardından afet ekipleri ve gönüllülerini bölgeye intikal ettiren Kızılay, kurtarma çalışmaları boyunca bölgede yardım faaliyetlerinde bulundu. Maden patlaması bölgesinde afet uzmanları, şubeleri, gönüllüleri ile mobil beslenme araçları ile yardım çalışması yürüten Kızılay, gerek arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplere gerek maden ocağının girişinde ve hastanelerde endişeli bekleyişlerini sürdüren ailelere 14 binin üzerinde sıcak-soğuk içecek, 10 bin ikram malzemesi ve 1800 adet kumanya, vatandaşların soğuk havadan etkilenmesini önlemek amacıyla da 2 binin üzerinde battaniye dağıttı. Olası kan ihtiyacı için bölgedeki hastanelere kan ürünleri ile plazma sevki de yapan Kızılay, psikososyal destek çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmaların yanı sıra Kızılay yöneticileri ve gönüllüler maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini de ziyaret ederek taziyede bulundu.

aa-29161254.jpg

“Beslenme Araçlarımızla Hizmet Verdik”

Kızılay’ın olayın yaşandığı ilk andan itibaren alanda olduğunu belirten Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, görev alan herkese teşekkür etti. Kazada hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Acıbal, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Acıbal, şu ifadeleri kullandı; “Acımız çok büyük, 14 Ekim Cuma akşam saatlerinde çok üzücü bir hadise yaşadık. 41 maden işçimizi elim bir kazada kaybettik. Bartın Kızılay ailesi olarak geride kalanlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. İnşallah sonraki süreçte maden şehitlerimizin ailelerine desteğimiz devam edecek. Patlama haberini alır almaz 1 tim şube gönüllüsü ve personeli ile öncü araç olarak şube aracımızla olay yerine intikal ettik. Olay yerinde gerek sağlık personeli gerekse kurtarmada görevli personel canhıraş şekilde sahada çalışmaktaydı. Hızlı şekilde beslenme hizmet grubu olarak umutla bekleyen ailelere ve çalışanlara su ve beslenme temin etmiş olduk. Sonrasında bölgeye ulaşan Ankara, İstanbul ve Düzce Afet Müdahale Merkezlerimizden arkadaşlarımız yardım çalışmalarında bulundu. Hem maden kazasının yaşandığı sahada arama kurtarma ve sağlık ekiplerine hem de devlet hastanesinde maden işçilerinin ailelerine 100’ün üzerinden personel ve gönüllümüzle sahadaki beslenme araçlarımızla hizmet verdik.

whatsapp-image-2022-10-16-at-14-41-45.jpegTürkiye Afet Müdehale Planı

Kızılay yaptığı birçok faaliyetin yanı sıra afetlerde kendisine çok özel bir görev verilmiş olan bir kurum. Türkiye Afet Müdehale Planı kapsamında Kızılay afet esnasında beslenmenin ana çözüm ortağı. Beslenme temini ve dağıtımını Kızılay sağlıyor. Bunu yaparken de destek çözüm ortaklarıyla hareket ediyor. Gerek kamu kuruluşları, gerek STK ve Özel Sektörün desteğini de alarak gönüllülerin yoğun katılımıyla bir dayanışma içerisinde faaliyetini yapıyor.

isci8707.JPG“Elbirliğiyle Çalıştık”

İlimizdeki afet esnasında gerek kamu kuruluşları gerekse STK’larımız Kızılay’a yoğun destek verdiler. Çevre illerden gelenlerle birlikte Genç Kızılayımız yoğun şekilde sahadaydı. Şube yönetim kurulumuz ve Kızılay Kadın grubumuz sahadaydılar. Gençlik Spor Müdürlüğümüz toplu taşımada ne zaman sıkıntıya düşsek yanımızdaydı. Üniversitemiz Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Kızılay’a yoğun destek verdiler. Bartın Üniversitemiz sahip olduğu otobüsü ile gönüllülerimizin bölgeye intikalinde destek oldular. Çeşitli gençlik grupları da faaliyetlerimize bu süreçte katıldılar. Bartın Sosyal Gelişim ve İzci Derneğinden izcilerimiz, Genç Tema, Ahbab, İnsan Vakfından gönüllülerimiz bizimle birlikte sahadaydılar. Tüm insani yardım faaliyetlerimizde aktif katılım sağladılar. Hatırlayabildiğim ve hatırlayamadığım tüm destek ve katılımlardan dolayı tüm gruplara Şubemiz adına müteşekkirim. Bu ruhun katlanarak artmasını temenni ediyorum.

aa-29161588.jpg“Anında Olay Yerine Hareket Edildi”

Kızılay Düzce Afet Müdehale Merkezimizi afetin ilk anlarından itibaren bilgilendirdik ve öncü görevimizi yaptık. Hızlı şekilde önce Zonguldak ve hemen peşinden Düzce, Bolu ve Ankara illerinden hızlı şekilde ikram araçları yola çıktılar. Çeşitli haberleşme araçları ve lojistik araçları ile Kızılay bölgemize filo halinde hareket etti. Yanlarında afette kullanabilecekleri oldukça geniş bir malzeme gücü ile yola çıktılar. Çadırlar, battaniyeler, aydınlatma balonları vb. daha sonra gerekli olabilecek tüm ekipman hazır bulundu. Daha önce planlanmış olan Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli mutfağı hemen kullanıma alındı. Afetin etkilerinin uzun sürmesi durumunda yemek üretimi ve lojistik nokta olarak buraya konuşlanıldı.

whatsapp-image-2022-10-16-at-14-41-471.jpeg

“Su ve Beslenme Dağıtımı Gerçekleştirdik”

Afetin henüz birkaç saat sonrasında Zonguldak ikram aracı afet alanında yerini aldı. Sıcak içecekler ve şube tarafından ürettirilen sıcak çorba ikramı ile çalışanlara ve bekleyenlere bir kuvvet vermek maksadıyla yoğun şekilde beslenme faaliyeti yapıldı. Şube ve genç gönüllülerimiz burada duraksız su ve beslenme dağıtımı gerçekleştirdiler. Uzun gecede üşüyen personel ve acılı hemşerilerimize hızla battaniye dağıtıldı. Aynı saatler itibariyle Düzce ve Bolu ikram araçları Hastane bahçemizde ve alanda konuşlandılar. Her iki hastane bahçemizde de gerek sıcak çorba gerekse battaniye dağıtımını gecenin ilk saatlerinde şube ve genç gönüllülerimizle gerçekleştirdik. Türk Diyanet vakfı ve Beşir Derneği ikram araçları ile mutfak hizmeti grubumuza büyük destek verdiler. İnsiyatif Derneği de sahada ikram faaliyetine katkı sağladılar.

whatsapp-image-2022-10-17-at-09-57-42.jpeg

“Ailelerin Acısını Bir Nebze de Olsa Dindirmeye Çalıştık”

Gönüllülerimizle birlikte gerek afet bölgesinde gerekse şehitlerimizin cenaze törenlerinde faaliyetlerimize devam ettik. Cenaze törenlerine katılarak ailelerin acısını bir nebze de olsa dindirmeye çalıştık. Bağışçılarımızın bizlere ulaştırdığı her türlü ikramlığı, kumanya paketlerini, sıcak yemeği elimizden geldiği kadar güçlü bir araç filosu ile köylerimizde dağıttık. Gönüllülerimiz bu faaliyetlere katılmak için birbiri ile yarıştılar. Bu duygu dolu ziyaretlerimizde şehit ailelerimizin yanlarında olmakla şereflendik.

whatsapp-image-2022-10-17-at-09-49-43.jpeg

“Bağışçılarımıza Teşekkür Ediyoruz”

Türkiye Eczacılar Birliği bizlere kumanya kiti bağışladı. Kumanya kitini şehit ailelerimizin evlerine valiliğimizin koordinasyonu ve muhtarlarımızın aracılığı ve gerektiğinde şube imkanları ile ulaştırdık. Bu vesile ile ailelerin evlerinde taziye esnasında ikram edebilecekleri hazır kumanyalar ile acılı günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Bize bu imkanı veren bağışlarından ötürü Türk Eczacılar Birliğine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu bağışın oldukça yüklü miktarda olması dolayısıyla yine Türk Eczacılar Birliğinin bilgisi dahilinde Şehitlerimizin ruhuna ithafen dua etmeleri amacıyla Kızılaycılarımızla birlikte KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin tamamına bu kumanya kitlerinden ikramlarda bulunduk. Dün ve bugün bu ikramlar dağıtılmaya devam etmekte. Bununla birlikte Trendyol ve Coca Cola grubu da ikram malzemesi ve su bağışında bulunarak faaliyetimize destek verdiler. Son olarak profesyonel Kızılay ekiplerinin ve gönüllülerimizin büyük dayanışması ile son derece planlı ve lojistik olarak oldukça güçlü bir süreçte Kızılay iyilik emekçileri ile görevini tamamladı. Şimdi afetin sonrasında yaralar sarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bir kez daha maden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

whatsapp-image-2022-10-17-at-09-49-13.jpegwhatsapp-image-2022-10-17-at-09-25-27.jpegwhatsapp-image-2022-10-17-at-09-34-13.jpeg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535