• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Milletvekili Tunç, partililere 2019’u işaret etti

AK Partili belediye olsaydı Bartın bugün daha iyi bir konumda olurdu diyen Tunç, seçim yılı olan 2019’da ilk sınavın belediyede verileceğine dikkat çekti.
Milletvekili Tunç, partililere 2019’u işaret etti

AK Parti Bartın Teşkilatı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı gerçekleştirdi. Ali Yay Yaşam Park’ta düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 16 Nisan’ın Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, halkın desteğiyle anayasa değişikliğinin gerçekleştiğini, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yeni sisteme geçileceğini, ondan önce belediye seçimleri olduğunu, bu seçimin de büyük önem taşıdığını söyledi.

Anlatmaya devam edeceğiz

Sadece evet diyenleri değil hayır diyenleri de kucakladıklarını belirten Tunç “Biz yüzde 48,5’u kesinlikle hor görmüyoruz. Onlarda bizim vatandaşımız. Onların kararına da saygı duyuyoruz. Onların kararı da meşrudur, gayrimeşru değil. Biz CHP’liler gibi değiliz. Her iki tarafın kararına da saygı duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin faydalarını, bu ülkeye yararlarını anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizim adayımız belli

Milletvekili Tunç “Çocuklarımızın geleceği için bu sistemin ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. İlk başta bu sistemin dikta, tek adamlık sistemiymiş algısına kapılanlar çok oldu ama bunu kırmaya çalıştık. Vatandaşın evet oyuyla da anayasa değişikliği gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız partisine üye oldu. 2019 yılında da inşallah bizim adayımız belli. Onlar kendileri düşünsün” şeklinde konuştu.

Belediyeyi AK Partili yapacağız

Bartın’ın şehirleşmede hak ettiği noktada olmadığını belirten Tunç “Tabii ondan önce belediye seçimleri var. Belediye seçimleri, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri öncesinde çok önem arz ediyor. Bartın şu anda şehirleşmesiyle hak ettiği noktada mı? O zaman bizim ilk hedefimiz Bartın’da AK Partili bir belediyeye sahip olmak” ifadesini kullandı.

Canla başla çalışacağız

Şimdiden hazırlıkların başlatılmasını isteyen Tunç “Bunun için canla başla çalışacağız. Kadrolarımızı en iyi şekilde oluşturacağız. Şimdiden hazırlıklarımızı, planlarımızı yapacağız. Bartın’da gerçekleşmesi gereken birçok proje var. Bartın’da 4 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Şu anda devam eden 4 milyar TL’lik yatırımımız daha var. Ama hep gecikmeyle oluyor. Niye? Hastane kavşağından Çatmaca’ya kadar olan yolun ihalesi yapılalı 3 sene oldu” dedi.

Çaydüzü’ne doğalgaz 10 yıl sonra mı gelir?

Tunç “AK Partili bir belediye olsaydı imar planı 3 yıl bekler miydi? 2 ayda biterdi. Belediye başkanı dosyayı alırdı, kendisi getirirdi. 3 yıl bekledik. Yazık değil mi Bartın’a? Çaydüzü’ne doğalgaz 10 yıl sonra gelir mi? Olur mu böyle bir şey? Bartın’a doğalgaz 2010’da geldi. 2017’de değil miyiz? Aradan 7 yıl geçti. Bartın’ı her şeyiyle ırmağıyla, şehirleşmesiyle, üniversitesiyle geliştirmeliyiz” ifadesini kullandı.

‘Demokrasi çıtası artık çok yükseklerde’

AK Parti Bartın Teşkilatı mayıs ayı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısını gerçekleştirdi. Ali Yay Yaşam Park’ta düzenlenen toplantıya AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Hüseyin Manav, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, AK Parti 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve çok sayıda partili katıldı.

Halkımız benimsedi ve kabul etti

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav referandum sonuçlarına değindi. Manav, “2003 yılında AK Parti’de siyasete başladım. O zamandan bu yana pek çok seçim süreci geçirdik. Bu süreçte en önemlisi olarak gördüğümüz 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı sistemini Allah’a şükür hepimizin çalışmasıyla evet oyuyla halkımız benimsedi ve kabul etti. 55 yıl sonra tekrar partili Cumhurbaşkanı olarak partimizin kurucusu Sayım Cumhurbaşkanımızı ayın 2’sindenki üyelik kaydıyla partimizle yeniden bağı kuruldu” dedi.

Yetkinin artık millete geçmesi sağlandı

Manav “21’ncisini yapacağımız olağanüstü kongreyle de inşallah Cumhurbaşkanımız partimizin genel başkanı olacaktır. Siyasetteki birinci beklentim buydu ve gerçekleşmiş oldu. 2’ncisi bu ülke üzerinde, bu millet üzerinde kurulmuş vesayetti. Bir başbakanın asılması ile oluşan vesayet sona erdi. Yetkinin artık millete geçmesi sağlandı. Milletimiz artık sandıkta kimin iktidar olacağını kendisi belirleyecek. Yani, hükümetini doğrudan doğruya seçmeye kavuşmuş oldu. Bu iki tane gerçekleşmiş husus benim beklentilerimdendi” diye konuştu.

Çıkan sonucun analizini yapıyoruz

Bartın’ın desteğine teşekkür eden Manav “Bartın olarak 5 puandan daha fazla bir şekilde Türkiye ortalamasının üzerinde sizlerin de çalışmalarıyla evete destek verdik. Tabii ki burada Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un hem anayasa komisyonu hazırlıklarında, hem meclis çalışmalarında ve bizimle birlikte sahada verdiği emek çok büyük. Bunun için kendisine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Yine bu anayasa değişikliği için çaba gösteren tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra çıkan sonucun analizini yapmaya başlıyoruz. Neden daha yüksek olmadı bunları araştırıp bu yönde çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.

Birlik olmayı başardık

Bartın teşkilatları olarak çokluk içinde birlik olmayı başardıklarını kaydeden Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ise “Bir önceki danışma kurulu toplantımızdan bu zamana bir seçim atlattık. Bu öyle bir seçimdi ki, ülkemizin önünü açacak, ülkemizin üzerine oynanan kötü oyunlara, kötü emellere dur diyecek, ülkemizin yarınlarının daha da aydınlık olmasını sağlayacak, vesayeti ve darbeyi ortadan kaldıracak bir seçimdi. Yani geleceğimizin garantisi, ülkemizin bekası için büyük bir önem taşıyordu. Bizde Bartın teşkilatları olarak bu seçimden başarılı çıktık” ifadesini kullandı.

Alnımız ak, başımız dik çıktık

Kurtkaya “Bu davada görev alan ve görevini layıkıyla yerine getiren, sabah kalkıp sandığa giderek oyunu kullanan, sandık başkanımıza, müşahitlerimize, mahalle teşkilatlarımıza, il, ilçe ve belde teşkilatlarımıza, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Üstlendiği bu misyonu layıkıyla yerine getirmeyi başaran, başta milletvekilimi olmak üzere tüm AK Parti ailemize de şükranlarımı sunuyorum. Bizler, Bartın’da, Bartın teşkilatları olarak çokluk içinde birlik olmayı başardık. Her zaman girdiğimiz seçimlerden alnımız ak, başımız dik olarak çıktık” dedi.

Reisimizin izindeyiz

Seçimi Türkiye’nin kazandığını belirten Kurtkaya “Biz de Kadın Kolları teşkilatı olarak bu seçimde referandum çalışmalarımızı en iyi şekilde yaptık. Bu seçimi millet kazandı, Türkiye kazandı. Kadın Kolları teşkilatı olarak, bizim ödülümüz aldığımız sonuç oldu. Bizler 80 milyon nüfusa sahip bir ülkenin mensuplarıyız. Sahip olduğumuz fikirlerde farklılıklar olabilir. Bu farklılıklarda bizim özgürlüğümüzden kaynaklanmaktadır. Bütün zorluklara rağmen bütün zorlukları aşarak bu günlere geldik. İnşallah bundan sonra da reisimizin izinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma yolunda, yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Davamızı daha fazla sahipleneceğiz

Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim de Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı oldu. Ağdacı, “Merkez ve ilçelerimizde köylerimizde dahil olmak üzere yaklaşık 29 bin civarında mektubu başbakanımız gençlerimize isme özel olarak gönderdi. Bu mektupları kapı kapı gezerek teslim ettik. Anayasa değişikliği yenilikler için hazırlanan broşürleri Bartın’ın her noktasında sokak sokak, kapı kapı dağıttık. Genel Merkez Gençlik kolları tarafından hazırlanan evet gazetesini yine cadde cadde, ev ev dağıttık” şeklinde konuştu.

Gençlerimizle buluştuk.

Ağdacı “Genç kürsü programları gerçekleştirerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini gençlerimize anlattık. Mahallelerimizde ev toplantıları gerçekleştirerek gençlerimizle buluştuk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili kafalarına takılan soruları cevapladık. Gençlerimizin kafalarındaki soru işaretlerini temizledik. Her akşam düzenlenen köy programlarına katıldık ve gazete, broşür dağıtımı ile programa destek verdik” ifadesini kullandı.

Teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da konuşmasında referandum sonuçlarını değerlendirdi. Bartın Teşkilatlarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tunç konuşmasında CHP’ye de yüklendi. Tunç “Halk oylamasının sonunda Türkiye genelinde yüzde 51 oranında evet çıktı. Yüzde 48’de hayır oyu çıktı. Bartın’da da yüzde 56 oranında evet oyu çıktı. Bu sonuçla Türkiye’de başarılı olan iller arasına girdik. Bu başarıda emeği olan başta il başkanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bu halk oylamasının önemini halkımıza en güzel şekilde anlatmak için gayret gösterdik” dedi.

Demokrasi çıtası çok daha yükseklerde

Türkiye için 16 Nisan’ın çok önemli bir tarih olduğunu belirten Tunç “Bunun Türkiye demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olacağını, Türkiye’nin güçlenmesini, büyük devlet olabilmesini, Türkiye’nin istikrarlı bir yönetime kapı aralaması, bundan sonra koalisyon dönemlerinin terk edilip halkın hükümetleri doğrudan doğruya sandıkta belirleyeceği ve demokrasi çıtasının cumhuriyetin çıtasının çok daha yükseklere çıkacağını halkımıza anlatmaya çalıştık. Hayır cephesi farklı şeyler söyledi. Halkı kandırmaya çalıştılar. Evet verildiğinde kahvehaneler kapatılacak dediler. Ama sandıktan evet çıktı kahvehanelerin falan kapatıldığı yok. Böyle bir şeyi hiç duydunuz mu?” diye konuştu.

Sandık sonuçlarını kabul edemiyorlar

Tunç sözlerini şöyle sürdürdü; Cumhuriyet elden gidecek dediler. Dikta rejimi gelecek dediler. Cumhuriyet elden gitti mi? Gitmedi tam tersi daha da güçlendi. Sonuçta halk bir karar verdi. Halkın bu kararına demokrasilerde saygı duyulur. Halkın verdiği mesajı aldık. Buna göre çalışmamızı yapacağız denir değil mi? Ama bu ülkenin ana muhalefet partisi olan CHP Halkın verdiği bu kararı kabul etmiyoruz dedi. Halkın verdiği bu karar meşru değildir dedi. Adında cumhuriyet yazan bir parti ki cumhur halk demektir, bunu da tabelasına yazan bir parti halkın kararının meşru olmadığını hala söylemeye devam ediyor. Neymiş oy pusulasında mühür yokmuş. Mühürsüz seçimmiş. Bu oy pusulası sahte mi?

Üstelik sandık kurulunun mührü var

Sandık kurulunda bütün partilerin huzurunda sandığa atıldı mı? Vatandaş bu oy pusulasına mührünü bastı mı? Bastı. Bunu basan vatandaş gerçek mi? Gerçek. Oy pusulası da gerçek. Bir de üstelik filigranlı. Zarfta gerçek. Üstelik sandık kurulunun mührü var. Sandık kurulunun mühürlediği ve gerçek vatandaşın da kullandığı bu oyu siz kabul etmezseniz bu haksızlık olmaz mı? Vatandaşın oyunu o zaman gasp etmiş olmaz mısınız? İşte Yüksek Seçim Kurulu da bu oy gerçek, sandık kurulunun huzurunda sandığa atılmış, filigranlı kağıt sahte değil, İlçe Seçim Kurulunun da mührü var dedi.

Planlı bir olay var

Belki sandık başkanı bunu kasten yaptı. Bu kasten yapmış olamaz mı? Olabilir. Bize o gün telefon açıldı. Sandık kurulu müşavirimiz ‘Sayın milletvekilimiz sandık kurulu başkanı mühre gerek yok’ diyor dedi. Olur mu öyle şey mühürlemek zorunda dedim. Mühürlettiremedim dedi. Türkiye’nin her yerinden bu talepler geldi. Demek ki planlı bir olay var. Bazı sandık başkanlarına ‘Siz bunu mühürlemeyin. Sonra biz buna itiraz edeceğiz’ de denmiş ve böyle bir plan yapılmış da olabilir. İşte bu planı Yüksek Seçim Kurulu gördü ve vatandaşın anayasa hakkını korudu. ‘Vatandaşın oy hakkını sadece sandık kurulunun kusuru nedeniyle zayi edemem. O oy gerçekse ben onu geçerli sayarım’ dedi. Ve geçerli saydı.

Her türlü hakareti yaptılar

Bundan sonra Yüksek Seçim Kuruluna her türlü hakareti yaptılar. Hala da yapmaya devam ediyorlar. Sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesine gitmiyorlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gidiyorlar. Oradan halkın kararını iptal ettireceklermiş. Avrupa’dan medet umuyorlar. Millet kararını verdi. Millet Türkiye’de darbe anayasasında darbe özelliği taşıyan maddeleri anayasan ayıkladı ve ‘Yepyeni demokratik bir anayasayla yoluma devam edeceğim’ dedi. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz.

Artık devir değişti

Bundan sonra artık Türkiye’de yüzde 50’nin üzerinde oy almadan bu ülke yönetilemeyecek. Halkın yarıdan fazlasının oyunu almadan cumhurbaşkanlığı yok. Eski sistemde yüzde 20’yle bile ülke yönetme hakkını elde edebiliyordunuz. Artık 20’yle değil yüzde 49.9’la bile ülke yönetme hakkı elde edemeyeceksiniz. Bundan sonra Türkiye’yi yönetecek hükümeti kuracak olan cumhurbaşkanı yüzde 50’den fazla oy alarak işe başlayabilecek. Bu CHP için kolay bir şey mi? Bunun için şimdi ne yapıyorlar? Sayın Baykal çıktı ‘Kılıçdaroğlu’yla 2019’a gidersek cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybederiz. Ona göre kendimizi ayarlamamız lazım’ dedi. Cumhurbaşkanı olacak kişinin partinin başına geçmesi lazım diyor. Hani bunlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine hayır diyorlardı? Şimdi ‘Cumhurbaşkanı olacak kişinin partinin başına geçmesi lazım’ diyor.

Demek ki alışmak zor değilmiş

Muharrem İnce 13 tane milletvekilini yanına aldı olağanüstü kongre çağrısı yaptı. Yanında Bartın Milletvekili de var. 13 kişinin arasına girdi. Olağanüstü kongre yapmamız lazım. Bunun adı da cumhurbaşkanlığı kurultayı olması lazım diyor. Daha Avrupa’ya itiraz etmeden çok çabuk alıştılar. Demek ki alışmak zor değilmiş. Mecburen alışacaklardı. Milletin kararının üstüne başka bir karar yoktur. Sen istediğin kadar Avrupa’ya git, itiraz et, milletin kararı meşru değildir de o zaman bu çabalar ne? Kongreyi ayarlamalar ne? Genel başkanı cumhurbaşkanlığı seçimlerine uyarlama işi ne? Madem kabul etmiyorsun. Demek ki ‘Artık çare yok. Mecburen bu sisteme uygun vaziyet almamız lazım’ dediler.

Cumhurbaşkanı artık hükümetin başı

Sayın Cumhurbaşkanımızın AK Parti’ye yeniden üye olabilmesi anayasa değişikliğiyle mümkün hale geldi. Eski sistemde cumhurbaşkanı farklı biçimlerde konumlandırılıyordu. Siyasetin üstünde. Tarafsız ama geçmişte gördüğümüz örneklere göre mutlaka bir tarafı olmuş. Şimdi yeni sistemde cumhurbaşkanı artık hükümetin başı. Türkiye’yi yönetecek iktidarın başı olduğu için onu aday gösterecek olan siyasi partiler. Geçmişte cumhurbaşkanları partisiyle ilişiğini kestiler mi? Rahmetli Özal, Demirel kesti mi?

CHP kendini sisteme uyarlayacak

Öncekiler zaten darbeyle gelen asker kökenli, dayatmalarla Mecliste kabul ettirilen cumhurbaşkanlarıydı. Cumhurbaşkanın partili olabilmesi eleştirilerinin gerekçeleri de bu yeni sistemle ortadan kalkmış oldu. Şimdi artık onlarda şunu anladı Türkiye’nin yönetimi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle olacaksa o zaman partiler de demokrasinin, siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olduğuna göre kendi partisini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre uyarlamaya çalışacak.

AK Parti yeni sisteme hazır

AK Parti buna hazır. AK Parti tüm partilere şunu gösterdi ‘Anayasa değişti, Resmi Gazetede yürürlüğe girdi ve uygulaması böyle oluyor’ dedi ve Sayın Cumhurbaşkanımız törenle Genel Merkezimize geldi ve üyelik beyannamesini imzaladı. Diğer partiler de 2019’a kadar kendi cumhurbaşkanları adaylarını partilerin başına getirmek zorunda. Getirmek mecburiyeti yok. Yine birleşip başka bir aday üstünde anlaşabilirler. Bunu yapma hakları var. 100 bin kişi imza toplar o imzalarla başka bir kişi de aday olabilir. Sadece siyasi partiler değil. Her türlü kanal yolu açık. Mecliste bulunmayan partiler de yüzde 5’i bulur aday gösterebilir. Tüm bunlar açık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde adayı sadece Mecliste grubu bulunan partiler göstermiyor. Dışarıdaki partilerde birleşip gösterebilir.

Bu tek adamlığı önleyecek

Cumhurbaşkanı adayı bir partinin mensubuysa elbette o partinin politikalarına uygun davranacak. Dolayısıyla siyasi partisi onu denetleyecek. Bu tek adamlığı önleyen bir sistem. Partisiyle irtibatını kestiğiniz zaman bazı şeyleri eksik kalmaz mı? Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız her ay il başkanlarıyla toplantı yapacak. İl başkanımız Bartın’daki problemi direk cumhurbaşkanımıza aktarabilecek. Ama şimdi partisiyle irtibatı kesik olduğu için aktarabiliyor mu? Sadece valiler aktarabiliyor. Tabii valiler de aktarsın ama sürekli halkla irtibatı olan kimler bizleriz tabii ki. Biz sizlerden edindiğimiz bilgileri, sorunları direkt olarak Ankara’da cumhurbaşkanımıza aktarabileceğiz. Yani partinin ayrıca bir denetimi cumhuriyeti, demokrasiyi zayıflatmaz aksine cumhuriyeti güçlendirir.

Milletin hissiyatına tercüman olacaksın

Tabii onlar yavaş yavaş alıştılar. Kurultaylarına cumhurbaşkanı kurultayı demeye başladılar. Yakında hükümet sistemini de telaffuz ederler ve 2 yıl çok çalışırlarsa başarılı olurlar. Ama aynı şekilde eskiden yaptıkları gibi milletin değerleriyle kavga ederlerse, milletin istediği icraatlara karşı gelirlerse, Türkiye’nin gelişmesinin önünde set olurlarsa, yol yapılırken makinanın önüne dururlarsa, elektrik hattı çekilirken ağaç kesiliyor diye propagandalar yaparlarsa, enerji politikalarına karşı gelirlerse, barajlara karşı gelirlerse vatandaş buna oy verir mi? Vermez. Vatandaş gibi düşüneceksin. Milletin hissiyatına tercüman olacaksın. Vatandaş o zaman seni iktidara getirir. Ama bu şekilde getirmez.

Hayır veren de bizim vatandaşımız

Vatandaşın kararına saygı duymazsan ‘16 Nisan’da çıkan karar gayrimeşrudur’ dersen 2019’da bu miller sana oy verir mi? Yüzde 51,5’un kararına “gayrimeşrudur” dediğin zaman bu millet seni cumhurbaşkanı yapar mı? Yapmaz. Ondan bir daha oy mu bekliyorsun. Hiç empati yapamıyorlar. Milletin yerine kendilerini koyamıyorlar. Ama biz yüzde 48,5 veren de bizim vatandaşımız diyoruz. Hala “hayır verenlere terörist dediniz” diyorlar. Biz böyle bir şey demedik. Biz teröristlerin hayır verdiğini söyledik. İkisini birbirine karıştırarak yanlış aktarmaya çalıştılar. Teröristler hayır demedi mi? PKK, FETÖ, DHKPC hayır demedi mi? Hepsi hayır için çalıştılar. Biz bunu söyledik. Dünyanın dev projelerinin Türkiye’de gerçekleşmesi Avrupa’nın işine gelmediği için Avrupa da hayır tarafında. Vatandaşımız bakın görün tablo bu dememiz suç mu? Onlar yanlış aktardılar. Yüzde 48,5 hayır veren vatandaşımıza eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini daha doğru anlatabilseydik daha yüksek bir orana çıkabilirdik.

Yüzde 48,5’u hor görmüyoruz

Biz yüzde 48,5’u kesinlikle hor görmüyoruz. Onlarda bizim vatandaşımız. Onların kararına da saygı duyuyoruz. Onların kararı da meşrudur, gayrimeşru değil. Biz CHP’liler gibi değiliz. Her iki tarafın kararına da saygı duyuyoruz. Ama bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin faydalarını biz anlatmaya devam edeceğiz. Bu ülkeye yararlarını anlatmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için bu sistemin ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. İlk başta bu sistemin dikta, tek adamlık sistemiymiş algısına kapılanlar çok oldu ama bunu kırmaya çalıştık. Seçim boyunca kırdık ve yüzde 51,5’a ulaştık. Vatandaşın evet oyuyla da anayasa değişikliği gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız partisine üye oldu. 2019 yılında da inşallah bizim adayımız belli. Onlar kendileri düşünsün.

İlk hedefimiz belediye

Tabii ondan önce belediye seçimleri var. Belediye seçimleri, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri öncesinde çok önem arz ediyor. Bartın hazine. Bartın kıymet. Türkiye’de denizden ırmak içine doğru 14 kilometre gemilerin girebildiği bir ırmağa sahip olan başka il var mı? Bartın şu anda şehirleşmesiyle hak ettiği noktada mı? O zaman bizim ilk hedefimiz Bartın’da AK Partili bir belediyeye sahip olmak. Bunun için canla başla çalışacağız. Kadrolarımızı en iyi şekilde oluşturacağız. Şimdiden hazırlıklarımızı, planlarımızı yapacağız.

Yazık değil mi Bartın’a?

Bartın’da gerçekleşmesi gereken birçok proje var. Bartın’da 4 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Şu anda devam eden 4 milyar TL’lik yatırımımız daha var. Ama hep gecikmeyle oluyor. Niye? Hastane kavşağından Çatmaca’ya kadar olan yolun ihalesi yapılalı 3 sene oldu. AK Partili bir belediye olsaydı imar planı 3 yıl bekler miydi? 2 ayda biterdi. Belediye başkanı dosyayı alırdı, kendisi getirirdi. 3 yıl bekledik. Yazık değil mi Bartın’a? Çaydüzü’ne doğalgaz 10 yıl sonra gelir mi? Olur mu böyle bir şey? Bartın’a doğalgaz 2010’da geldi. 2017’de değil miyiz? Aradan 7 yıl geçti. Bartın’ı her şeyiyle ırmağıyla, şehirleşmesiyle, üniversitesiyle geliştirmeliyiz” 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535