• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • Bartın 10 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 3 °C
  • Kastamonu 3 °C
  • Zonguldak 9 °C
  • Karabük 4 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Suya yüzde 20 zam yapıldı

Bartın İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin’in istifasının ardından bu göreve vekaleten atanan Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya’nın da katılımı ile gerçekleştirdiği ilk toplantısında, su kullanım bedeline zam yapıldı.
Suya yüzde 20 zam yapıldı

İl Genel Meclisi, Çarşamba günü, Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda, 14 gündem maddesi ile Mart ayı olağan toplantılarına başladı. Meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile gerçekleşen toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce bir konuşma yapan Meclis Başkanı Dursun, sözlerine 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Merkezli gerçekleşen iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileyerek başladı. Dursun özetle, “Asrın felaketi olarak kabul edilen bu depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Tarifi mümkün olmayan acıları milletimizin her ferdiyle birlikte bizlerde içimizde yaşıyor, depremzede vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın olağanüstü tedbirleri ile birlikte devletimizin tüm imkanları bölgeye seferber edildi. Süreç içerisinde arama kurtarma ekiplerinin ortaya koymuş olduğu fedakar çalışmalarla tarihte örneği az yaşanmış kurtarma çalışmalarına şahit olduk. Bunun yanında milletimizin yaşanan afet sonrasında organize olarak bölgeye ulaştırdığı yardımlar ilk günden itibaren kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda milletimizin zor günlerde nasıl bir ve beraber olabileceğini gösteren tabloyu gururla izliyoruz” dedi.

“Yardımların sürekliliği önemli”

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, konuşmasının devamında Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın koordinasyonunda ilimizden afet bölgesine yapılan yardımların önemine dikkat çekerken, hen yardımsever Bartın halkına hem de başta Vali Arslan olmak üzere organizasyonda canhıraş tüm görevli ve gönüllülere teşekkür etti. Dursun, bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının daha uzunca bir süre devam edeceğine dikkat çekerken de yardımların yine Valilik koordinasyonunda süreklilik arz etmesi ve hiç kesilmeden devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Karakaya’ya başarılar diledi, Çetin’e teşekkür etti

Başkan Dursun, Vali Arslan’ın görevlendirmesiyle 24 Şubat itibariyle Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Uğur Karakaya’ya da kolaylık ve başarı dileğinde bulundu. Dursun, “Bu vesile ile “Genel Sekreter Vekilliği görevinden affını isteyerek ayrılan Metin Çetin’e de bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Sonraki toplantılara ilişkin hatırlatmalar yaptı

Devamında; 5302 sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylarda önemli gündem maddelerinin de Meclis toplantılarında ele alındığını anımsatan Dursun, şunları söyledi: “Hatırlayacağınız üzere Ocak ayında Denetim Komisyonu’na üye seçiminin yapıldı. Bu ayki toplantıda da bir önceki yılın Faaliyet Raporu, Vali tarafından Meclis’e sunulacak. Gelecek ayki toplantımızda Meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapılacak. Mayıs ayında bir önceki yıla ait kesin hesap Meclisimizde görüşülerek karara bağlanacak. Her yıl olduğu gibi Kasım ayında ise 20 gün süren bir toplantı maratonumuz olacak. Bu 20 gün içinde de bir sonraki yılın Çalışma ve Yatırım Programı ile Bütçesini ortaya çıkaracağız. Bu kapsamda öncelikle 32 gün süren denetim komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığı’na ulaştırılacak olan Denetim Raporu yasa gereği Nisan ayı toplantılarında Meclis’in bilgisine sunulacak ve bu kapsamda kamuoyu tarafımızdan bilgilendirilecek.”

Gelir gider dengesi hakkında bilgiler verdi

Ardından Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan 2022 yılı Faaliyet Raporu’nun Meclis’in bu ayki birleşimde Vali Arslan’ın Meclis’e yapacağı sunumla gerçekleştirileceğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, faaliyet raporu ile ilgili özet açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda 2022 yılı Bartın İl Özel İdare öz kaynağının 131 milyon 932 bin 261,97 TL gelir ile gerçekleşme oranının yüzde 101,31’lere ulaştığını vurgulayan Dursun, “Dış kaynak 160 milyon 914 bin 891,86 TL, iç ve dış kaynak toplamımız da 292 milyon 847 bin 153,83 TL’yi buldu. Öz kaynağımızla 129 milyon 141 bin 200,71 TL gider gerçekleştirerek bunda da yüzde 100’lere ulaştık. Dış kaynak gider gerçekleşmesi 160 milyon 735 bin 971,94 TL olurken iç ve dış kaynak toplamımız 289 milyon 877 bin 172,65 TL’lik tutarla 2022 yılı özel idare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı. Ayrıca sektörlerarası ayrıntılı bilgi faaliyet raporu sunumunda görülebilecek” dedi.

Karakaya: “Bu görev bizim için iltifat”

Dursun’un ardından söz alan Genel Sekreter vekili Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Kenan Dursun’a kendisine olan güven ve destek dolu sözlerinden ötürü teşekkür etti. Vekaleten yürüteceği görevi boyunca tüm Meclis üyeleri ile başarılı bir çalışma temposu içinde olacaklarına ve Bartın’ın yararına pek çok işe imza atacaklarına inancını dile getiren Karakaya, özetle şöyle konuştu: “5 bin yıllık devlet geleneğimizden aldığımız terbiyeyle görevimizin başındayız. Devletimiz bizi yetiştirdi bu günlere getirdi. Bartın Vali Yardımcısı olarak görevlendirildim. Bartın Vali Yardımcısı olarak Sayın Valimizin yanında çalışıyordum. Bu görev bizim için muhakkak ki bir iltifattır. Bizde bu iltifata, sayın bakanımıza, sayın valimize, siz değerli seçilmişlere, ilimiz büyüklerine mahcup olmayacak şekilde yerine getireceğizdir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Naçizane kendim özelinde söylemem gerekirse evet bir mülki idari amiriyiz, evet Vali Yardımcısıyız, evet şimdi Genel Sekreteriz ama aynı zamanda sizlerle beraber aynı hasretleri taşıyan bir hemşeriniz olarak burada görev yapıyorum. Şüphesiz ki bu birleşim bu karışım ilimizin hizmet alma noktasında gayret ve kapasitesini arttıracaktır. Nasip olursa ilerleyen günlerde bu gayretimizden de hepiniz şahit olacağından en ufak bir şüphem yok. Bu iyi dileklerle bu samimiyetle burada görev yapıyorum. Tabii ki sayın Vali’mizin de buradaki temsilcisi olarak bulunuyorum. İyi olumlu, ılımlı bir iletişim dönemi içerisinde olacağımızdan şüphem yok. Hiç şüphe yok ki memleketimiz zor bir süreçten geçiyor. Çok büyük bir deprem afetiyle karşı karşıyayız. İlimize misafirlerimiz geliyor. Elini taşın altına koyacak, fedakarca bu yolda enerjisini, dirayetini ortaya koyacak milletin evlatlarına ihtiyaç var. Naçizane bizde bu görevi aldıysak hiç şüphe yok ki görevimizi büyük bir gayretle yerine getireceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hasta Yatağındaki Çocuklara 23 Nisan Sürprizi24 Nisan 2024 Çarşamba 11:39
  • Başkanlık Koltuğu Çocuklara Emanet24 Nisan 2024 Çarşamba 11:36
  • Çocuklar Şenliğin Tadını Çıkardı24 Nisan 2024 Çarşamba 11:18
  • Belediye Şehir Tiyatrosu Çocuklarla Buluştu24 Nisan 2024 Çarşamba 11:17
  • Genç Kızılay’a Genel Merkez’den Önemli Ziyaret24 Nisan 2024 Çarşamba 09:09
  • Haydi Çocuklar 23 Nisan Şenliğine!22 Nisan 2024 Pazartesi 12:02
  • Silajlık mısır ve Aronya fidanları dağıtıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • TSO TÜYAP Yapı Fuarına katıldı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:06
  • Balık Çocukların Bayramını Kutladı22 Nisan 2024 Pazartesi 08:53
  • Ajans Bartın’dan Bayram Mesajı09 Nisan 2024 Salı 22:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535