Meclis İçişleri Komisyonu üyesi ve CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Kastamonu ve Karabük’te gerçekleştirilen mitinglere katıldı. CHP’li bölge milletvekilleri ve örgüt yöneticilerinin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı mitinglerde, referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiği çarpıcı örnekler ile anlatıldı. Yalçınkaya, hafta sonunda da Mugada, Gözpınar ve Beşköprü'de vatandaşlarla buluştu ve anayasa değişikliği üzerine değerlendirmelerde bulunarak, vatandaştan gelen soruları yanıtladı.
Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için
Anayasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesi ve referandumun gündeme gelmesinin ardından, devletin bekası ve ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren partili Cumhurbaşkanlığı sistemini halka anlatmaya başladıklarını belirten Yalçınkaya, “Çünkü devletimizin bekası, ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın geleceği her şeyin önünde gelir. Referandumda oylanacak değişikliklerle getirilmek istenen partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülke yönetimi tek bir kişinin eline bırakılmak istenmektedir. Devlet yönetimindeki bütün unsurların bütün görev ve yetkileri tek bir kişiye verilmekte, denge ve denetim mekanizmaları ortadan kaldırılmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızla bir araya gelerek yapılmak istenen değişikliğin ülkemiz için ortaya çıkaracağı sakıncaları vatandaşlarımıza anlatmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
Hep birlikte çözeceğiz
Anayasa değişiklik paketi içinde işçinin, köylünün, çiftçinin, taşeron işçinin, asgari ücretlinin, emeklinin, işsiz gençlerin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin tek bir madde dahi bulunmadığını vurgulayan Yalçınkaya, “Bugüne kadar Bartın’ın ilçelerinde, köylerinde çiftçilerimizle, işçilerimizle, esnafımızla bir araya geliyoruz. Sorunlarını dinliyoruz. Çocuklarının rızkı için gece gündüz demeden üretmeye çalışan çiftçilerimiz, işçilerimiz, esnafımız emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Anayasa paketinin içindeki 18 madde içinde halkın çözüm bekleyen bu sorunlarına karşı, tek bir madde dahi yok. Tek bir şey var; devlet yönetiminin tek bir kişiye devredilerek parlamentonun etkisiz, milletvekillerinin ise görev yapamaz hale getirilmesi. Sorunları hep birlikte çözmek için, üreten bir Türkiye için, daha demokratik bir Türkiye için tüm yetkilerin tek bir kişide toplanmasına biz ‘Hayır’ diyoruz” dedi.
Anayasa mutabakat gerektirir
Anayasa değişikliği yapılırken toplumun geniş kesimlerinin mutabakata varması gerektiğini vurgulayan Yalçınkaya, “Oysa bugün yapılmak istenen değişiklikler ne yazık ki toplumun geniş kesiminin mutabakatını içermiyor. Toplumun kutuplaştırıldığı, ayrıştırıldığı ve neredeyse yarısının karşı olduğu bir değişikliği zorla topluma dayatmak devletimize, milletimize büyük zarar veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin düşüncesi alınarak hazırlanacak bir anayasa değişikliği bu ülkenin gerçek anlamda güçlü bir ülke olmasının önünü açar. Vatandaşın sorunları daha kolay çözülür ve ülkemizin geleceği daha güzel ve daha aydınlık olur” dedi. Yalçınkaya, vatandaşlara anayasa değişikliğini ve içeriğini anlattıkça “Hayırların” çoğaldığını belirtti ve bundan sonra da çalışmaları kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.