• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Üniversitesi 10’uncu mezunlarını verdi

10 yılda 15 bin 689 öğrencinin mezun olduğu Bartın Üniversitesi’nin 10’uncu mezuniyet töreninde 4 bin 307 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı. Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin 81 ilinden gelen binlerce kişi katıldı
Bartın Üniversitesi 10’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. 4 bin 307 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadığı törende mezuniyetine 2 gün kala trafik kazasında hayatını kaybeden Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu öğrencisi Tolga Öztürk’ün ailesi de hazır bulundu. Aile tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun ailesinin yanına kadar giderek, başsağlığında bulundu. Tolga Öztürk’ün vefatı nedeniyle tören programında yer alan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi de iptal edildi.

Büyük bir heyecan duyuyoruz

Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerçekleştirdi. Uzun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Bartın'da geleceğimiz adına gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz. Üniversitemizin 10'uncu yılını kutladığı 2017-2018 akademik yılında 4 bin 307 öğrencimizi mezun ediyoruz. Kurulduğu günden bugüne üniversitemiz 15 BİN 689 mezun öğrenci sayısına ulaşmış oluyor. Öğrencimizin geleceğe adım attığı bugünde 81 ilden ve birçok ülkeden gelen misafirlerimizle birlikte olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.

Yeni bir yüksekokul ve yeni bir fakülte açtık

Bildiğiniz üzere Üniversitemiz 2008 yılında kuruldu. Bu yıl üniversitemizin kuruluşunun 10'uncu yılına ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bundan bir yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektörlük görevi şahsıma tevdi edildi. Göreve başladığım gün akademik gücümüz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret içerisine girdik. Dünyadaki en pahalı yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun ancak ondan daha pahalı olanın ise cehalet olduğunun farkındayız. Durmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni bir yüksekokul ve yeni bir fakülte açtık.

Yakından takip ediyoruz

Ulus Meslek Yüksekokulu'nu şehrimize kazandırdık. Sağlık Bilimleri Fakültesini kurarak ülkemizin sağlık alanındaki gelişimine katkıda bulunmak istedik. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulunun açılması için Yükseköğretim Kurulumuza teklifte bulunduk. Açılması planlanan fakülte ve yüksekokulların dışında Psikoloji, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi yeni bölümlerin açılması için de girişimlerde bulunduk. Bölgemizin dinamiklerini yakından takip ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki ülkemizin muasır medeniyetler üzerine çıkmasında en büyük görev üniversitelere düşüyor ve Bartın Üniversitesi bu yolda tüm gücüyle çalışıyor. Nitelikten asla taviz vermiyoruz. Bununla birlikte gelişmeye de devam ediyoruz. Öğrenci sayımız her geçen yıl artmaktadır. İçinde bulunduğumuz akademik yıl itibariyle öğrenci sayımız 15 bini aşmıştır. Öğrencilerimizin yüzde 65'i lisans, yüzde 25'i önlisans ve yüzde 10'u lisansüstü öğrencilerimizden oluşmaktadır. Ayrıca Üniversitemizde 19 farklı ülkeden 250 öğrenci öğrenim görmektedir. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda hem lisansüstü öğrenim gören öğrenci sayımızı hem de uluslararası öğrenci sayımızı artırmaktır.

Öğretim elemanı sayımız 562’ye yükseldi

Nitelikli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında en büyük güç olan akademik insan kaynağımız da her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda öğretim elemanı sayımız 562’ye yükselmiştir. Üniversitemizde her bir öğretim elemanı başına 26 öğrenci düşmekte, bu da eğitim ve öğretimin kalitesine yansımaktadır. Ayrıca, rekabetin çok daha arttığı günümüz dünyasında yenilikçi fikirleriyle var olmamızı sağlayacak öğretim elemanlarımız çalışmalarıyla bizi her zaman gururlandırmıştır. Gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda akademisyenlerimiz çalışmalarıyla üniversitemizin adını hep üst sıralara taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Bilimsel çalışmalarla başarılara doymayan Bartın Üniversitesi, akademik performansıyla 108 üniversite arasında 18'inci sıraya yükselmiştir. Üniversitemiz kendi yaşıtı üniversiteler arasında ise ilk beştedir. Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulumuz ise akademik performans sıralamasında kendi alanında birinci sırada yer almaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana aslî yükümlülüğümüz olan eğitim-öğretimde kaliteyi önceleyen demokratik ve katılımcı bir anlayışla hareket etmeye gayret ediyoruz. Üniversitemizin rekabet gücünü artıracak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunabilecek bir noktaya gelebilmesinin ancak ve ancak hep birlikte başarılabileceğinin farkındayız.

Öğrencilerimizi yeni başlangıçlara uğurluyoruz

Üniversitemizin 5 yıllık stratejik planının hazırlanmasında tüm personelimizin görüşlerini aldık. Öğrencilerimizin de söyleyecekleri vardı, onları da dinledik. Beyin fırtınaları yaptık. Dış paydaşlarımızla da görüşerek 5 yıllık stratejik planımızı birlikte hazırladık. Sözlerimin sonuna gelirken, Bugünlere ulaşmamızda emeği geçen akademik ve idari personelimize değerli meslektaşlarıma, iş arkadaşlarıma teşekkür etmek isterim. Değerli meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarım, Tartışmasız Bartın Üniversitesi ailesi olarak en büyük mutluluk kaynağımız, sevgili öğrencilerimizdir. BU BAŞARI SİZİN ESERİNİZ. Bugün öğrencilerimizi yetkin ve donanımlı bireyler olarak yetiştirme görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın gönül huzuru ve rahatlığı ile öğrencilerimizi yeni başlangıçlara uğurluyorsunuz. Kararlı ve azimli çabalarınız için sizleri kutluyor; en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.”

Tolga Öztürk’ün mezuniyet fotoğrafını takdim etti

Rektör Uzun konuşmasının akabinde mezuniyetine 2 gün kala trafik kazasında hayatını kaybeden Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencisi Tolga Öztürk’ün Babası Veis Öztürk, Annesi Aysun Öztürk, Ablası Hülya Güneş, Abisi İsmail Öztürk ve Nişanlısı Büşra Bekar’ı sahneye davet ederek, Tolga Öztürk’ün mezuniyet fotoğrafını takdim etti.

Hayat yolculuğunuzda başarılar diliyorum

Mezun olan öğrencilere başarılar dileyen Vali Nusret Dirim; “Sözlerimin başında Tolga Öztürk kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Bugün Bartın için önemli bir gün. Bartın böyle heyecan dolu bir kalabalığı her zaman görmüyor. Benim 2.mezuniyet törenine katılışım. Geçtiğimiz yıllara nazaran daha yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz. Bugün yavrularımızı hayat yolculuğuna uğurlayacağız. Öğrencilik dönemi bitiyor. Artık iş hayatına doğru yürüyüşlerine devam edecekler. İş hayatı öğrencilik hayatlarından farklı olacak. Daha fazla çalışmayı gerektiriyor. Burada önemli olan iyi insan olma idealidir. Bu idealinizden vazgeçmeyin. Bu koşuşturma içerisinde kültür ve sanattan kopmayın. Ben Sayın Rektörümüz başta olmak üzere idari personeline çok teşekkür ediyorum. En büyük fedakarlığı ailelerimiz yapıyorlar. Ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yeni hayat yolculuğunuzda başarılar diliyorum” dedi.

Mezuniyet kütüğüne isimler çakıldı

Yapılan konuşmaların ardından Lisans ve ön lisans birincisi öğrenciler mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı. Mezun öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla büyük bir coşkunun yaşandığı, törende Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri Bartın Üniversitesi Öğrencisi Tolga Öztürk’ün trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535